İpad mini 2 retina

hasburcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İpad almayı düşünüyorum küçük bir tablet olacağı için ipad mini olacak şimdi alırsam 1030 tlye teknosada 32 gb wifi modeli var fakat ipad mini 2 yi beklemelimiyim ? ipad mini 2 nezaman çıkar sizce çok beklermiyim ona göre ya hemen ipad mini alıcam yada 2.yi bekliyeceğim ?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
399
bu ay içinde ipad mini2 tanıtımı yapılabilir olmazsa zaten sonbahara kalır

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ipad mini 2 çıksa da, belirttiğiniz gibi retina ekran kullanılırsa, fiyat farkının oldukça fazla olacağını düşünmekteyim. Bilkom fiyatlarını esas alarak konuşmak gerekirse;

[TD="class: to"]iPad mini 16GB WiFi[/TD]
[TD="class: te"]807.43 TL[/TD]

[TD="class: to"]iPad 2 16GB WiFi Siyah[/TD]
[TD="class: te"]978.52 TL[/TD]
[TD="class: fr"][/TD]

[TD="class: to"]iPad 16GB WiFi with Retina Display[/TD]
[TD="class: te"]1208.01 TL[/TD]

Gördüğünüz gibi ipad2 ile new ipad arasında yaklaşık 250 tl gibi bir fark var. Dolayısıyla ipad mini retina ekranı düşünürsek şu anda sizin 32GB alacağınız fiyata ancak 16GB' liğini alabilirsiniz diye düşünmekteyim. Ayrıca ipad mini için retina ekranın çok fazla fark etmeyeceğini de düşünüyorum çünkü retina ekran daha büyük boyutlu cihazlarda farkını göstermekte (kendi düşüncem). Herhangi bir teknoloji mağazasında new ipad retina ile ipad mini' nin ekran kalitesini karşılaştırdığınızda farkı anlayacaksınız.

hasburcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet karşılaştırdım 30-40 dk boyunca ipad mininin görüntüsü ipad retinalıya göre biraz soluk gibi ama çok bir fark yok sadece aşırı dikkatli bir göz ekrana 10cm kala bakınca anlıyabilir .. dışardaki teknolojiden anlayan 500 kişiye sorsak 480i hiç bir fark görmediğini söyler
zaten benim mini 2yi beklememin sebebi retina değil yeni işlemcisini ve 1gb ram koymasını beklememdir ..

anll23

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence 2 yi bekle.Çünkü ilk ipad şimdi hiçbir güncellemeyi desteklemiyor,apple pazara giriş için yapmıştı onu,para kazanabilirmiyim diye bir denedi.Tuttuğu için 2. çıktı.Aynı olay bunda da olabilir.Biraz bekle ve para biriktir.