İpad-iphone şarj adaptörü (soru)

skypal88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler, ipad şarj adaptörü 12w , iphone ise 5w değerinde. apple'in resmi sitesinde ipad şarj adaptörü ile iphone ipod modellerini de şarj edebilirsinizi yazıyor. Sorum şu , ben ipad şarj adaptörü ve lightning kablo ile şarj ettiğimde herhangi bir hız farkı göremedim. Benim lightning kablom case4u marka, yani orjinal data kablosu değil. Bunun etkisi var mıdır yani ipad adaptörünün output değeri 2.4A iken yaklaşık 2 kat hızla şarj etmesi gerekiyor. ikinci sorum ise: apple lightning to micro usb adaptörü ile herhangi bir micro usb kablosunun ucuna bu adaptörü takarak orjinal bir data kablosu elde etmiş olur muyum , yani lightning data kablosunun ana mantığı 8 pin ucu mudur yoksa kablolarında ve usb ucunda da farklılar olur mu yani, aynı fiyattaki lightning to micro usb adaptörü mü almalıyım yoksa normal lightning data kablosunu almalıyım.

dracconnasss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
apple cihazları elektriği belli bi seviyede alıyor yani sen 20W adaptörle şarj etsen bile aynı elektriği alır yani daha hızlı şarj olmaz,orjinal data kablosu elde etmiş olmazsın fakat micro usb kablosuna ihtiyacın varsa yap bir sorun cıkarmaz