IP adresimden dava açabilirler mi?

Sakaryali13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
16 yaşındayım prıvate serverda oyun oynuyoruz a kışısıyle çok yakınız hesaplarımızı paylaşıyoruz vs kendısı 28 yaşında b kışısıde aynı yaşta onun en yakın arkadaşı gerçekten benı hıç sevmıyor ıkısıde bulgarıstandan

ben a kışısıne sınırlenıp hesabının şıfresını ve emaılını değıştırmıştım ve IP adresım sıtede yazıyor sonra gerı verdım zaten a kışısıyle hala çok yakınız ama e maılını eskısı gıbı yapmak ıçın 1 hafta beklemek zorundaydım hata verıyordu b kışısısıne söylemış b kışısıde bır şekılde e-malını fılan gerı almış vs, o sırada benım IP adresımı de almış benı hesap çalmaktan dava edıcegını söylüyor

sorum şu
1 - benı a kışısının ıznı olmadan b kışısı dava edebılır mı
2 - edebılırse cezası nedır
3 - 18den küçük oldugum ıçın ebeveynlerıne ulaşıcam dıyor ulaşabılır mı
4 - IP adresımı değıştırmenın bır yolu var mı, modem resetle değışebılıcegıne ınanmıyorum
5 - oyunda bulgarca "ben ırkçıyım" dedıgın screenshotu var bununla napabılırım

sanaldan uluslararası dava hakkında bılgısı olan bırısı cevaplarsa çok sevınırım

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

Bulgaristan bir Avrupa Birliği ülkesi, biz değiliz. Sadece gümrük birliğine üyeyiz. Bu demek oluyor ki, hiç bir halt yiyemez. Ayrıca yasal olarak hiç bir yaptırımları olamaz ülkemizde. Gelip Türkiye'den müraacat etmeleri gerekiyor. Hatta ilk olarak tespit ettirmesi gerekiyor bu işi. Bulgar polisi bununla bile ilgilenmez.

1- A kişisinin izini olmadan dava edemez. B kişisi 3. şahıs, hiçbir şeyde ortaklığınız yok.
2- Etse bile yaşın reşit değil, 16 yaşını tam doldurmadığın içinde bir halt yiyemez.
3- Ulaşsın, ebeveynlerine ulaşırsa sana sorarlar ve sende; "Aynı hesabı kullanıyorduk ve güvenlik için değiştirdim. Bu konuyu konuşup, hesap bilgilerini vermeye uygun bi zaman bulamadım. Kendisine sözlü olarak da ilettim." diye ekle. Neden böyle yazdım; arkadaşlar arasında ve oyunlarda böyle şeyler olur, ama bunu kalkıp seni rahatsız edecek şekile getirirse, sende onu dolandırıcılıktan mahkemeye verirsin. Çünkü muhtemelen bunu yutmuş ve korkmuş numarası yaparsan senden para veya eşdeğer birşeyler isteyecektir/isteyeceklerdir. Bunları da biliyoruz..
4-IP adresini değiştirmeye gerek yok.
5-Maalesef çok ırkçılar bunu biliyoruz. Türkiye'den çıkıp Bulgaristan'dan geçerseniz, "arbanızın tekerleklerini dezenfekte etmemiz gerekiyor" diyip baracınızı ufak bir havuzdan geçiriyorlar.. Ve sadece Türkiye için geçerli bu yazık ki..

Hiç korkma kardeşim. Bir halt yiyemez. Hatta üstüne meydan okumanı tavsiye ederim.

Saygılarımla

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Ciddi bir sorun olmadığı sürece dava açamaz İp adresi için modemi resetlemen gerekiyor ip adresten ev adresini öğrenebilir

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Büyük ihtimalle sabit IP adresin yoktur bile. Örneğin benimki her 2-3 güne bir değişiyor. Bir Adana'da gözüküyorum bir İstanbul'da bir KKTC'nde. Halbuki Kahramanmaraş'tayım :D

Unknown User

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,238
Büyük ihtimalle sabit IP adresin yoktur bile. Örneğin benimki her 2-3 güne bir değişiyor. Bir Adana'da gözüküyorum bir İstanbul'da bir KKTC'nde. Halbuki Kahramanmaraş'tayım :D
tamam bulduk seni ip adresine gerek kalmadı :D :D