Ios mu android mi?

CemBayramoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sa arkadaşlar iphone daki işletim sistemimi daha iyi yoksa samsung galaxy s2 dekimi ??

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İos daha stabil , ama android daha hızlı gelişiyor

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ios tabiki olmuşu varken ham meyvayı dalından koparmanın anlamı yok

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Elbette Android.
Paran çoksa kendini elit göstermekse amacın ozaman İos.

Bawyera

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam yeter artık aynı konu aynı konu işte kısaca ios daha stabil kolay android biraz karmaşık kişiselleştirelebilir ve virüs riski var aşağı yukaru herkes bunu yazıcak saygılar

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Elbette Android.
Paran çoksa kendini elit göstermekse amacın ozaman İos.

Paranın çokluğu ve kendini elit göstermekle ne alakası var konunun?

iOS daha stabil kullanımı kolay. Büyük firmaların bile ilk uygulamarı ilk iOS platformunda çıkıyor (bence daha geniş uygulama yelpazesine sahip). Android karışık ve sorunlu tek iyi yanı bence kişiselleştirilebilir olması. Bunun başka açıklaması yok üç aşağı beş yukarı bu böyle. Araştırın biraz her yerde aynı konu mevcut

Bawyera

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=36688]Norrick[/MENTION] eline sağlık ;)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=36688]Norrick[/MENTION] android sorunlu filan degil. Ios iphone'u var. Ipadi var olayi.Android ucretsiz ios uygulamalarini barindiran overclock ve rootlama isleri yapilabilen , gelisime acik bir platform. 3u 4u cikinca degistirmeye ihtiyac yok. Sadece ucuzuda var 2-2.5 binligide var. Ios ise masaya koyup artislik yapmaya yariyor genellikle.ama stabil konusunda haklisin. Lakin androidde stabil calisabilmekte.Sadece kullanmasini bilmek gerek..

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
İOS un stabil olduğu doğru ama bunun da nedeni basit.

APPLE ın tüm yazılımları belli bir ürün için yazılıyor.

İOS sadece bir cihaz için geliştirilen bir sistem.
Sadece bir işlemciyi, Sadece bir ekranı, sadece bir belleği, sadece bir çipsetini tanımak üzerine yazılıyor.

ANDROİD ise bir çok farklı markanın bir çok modelinde çalışabilmesi için bir çok donanımı tanıyacak şekilde geliştiriliyor.

Görevi sadece bir cihazda çalışmak olan bir işletim sistemi elbette görevi çok farklı donanımlara sahip çok farklı özelliklere sahip çok farklı markalarda çalışabilecek şekilde tasarlanan bir işletim sisteminden daha stabil çalışacaktır.

Bu Windows için de geçerlidir.

APPLE her cihazı için sabit bir işletim sistemi geliştiriyor.
Windows ise sayısız modelde sayısız donanımda çalışacak ve o donanımları tanıyabilecek şekilde yazılıyor.

stabil olması meselesi hangisinin daha iyi olduğunu direk gösteren bir faktör değil bir çok faktör içinde sadece bir tanesidir.

İki cihaz karşılaştırılırken sadece işletim sistemi değil, donanımı, malzeme kalitesi, kullanım kolaylığı, görünümü estetiği, fiyatı, hangi amaçlar için kullanılacağı, satış sonrası desteği, güncellemeleri, servisi, kullanabilecek programlar oyunlar uygulamalar vs gibi bir çok etken göz önüne alınıp karşılaştırma yapılabilir.

Ve buradaki seçeneklerin belli bir kısmı nesnel değil kişisel tercihlere bağlı seçenekler.

MesutCULCUL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşın dediği doğru.ios tek faktör değil bence de.kullanım alanı şekline bakılmalı,ben gibi dışardan uygulama tema yükleme,crack-hack falan uğraşmak istiyorsan eskiden symbian derdim ama artık android.yok ben uğraşamam sade kullanırım bana ne program sunarsa mağaza onu yükler geçerim dersen ios.

webadam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İOS Tek Geçerim tabikide jailbreakd ile uğraşabileceğim diyorsan.

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Android derim bir arkadaş kişiler uygulamayı ilk ios a yazıyor demiş bunun sebebi ise bir uygulamadan para kazanmak istiyorsan tabikide ios a yazarsın bundan dolayı ilk ios a yazılıyor yoksa android kalitesiz olduğundan dolayı değil

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iPhone 4 kullanıyordum satmam gerekti şuan HTC Sensation kullanıyorum daha öncede Hero kullanmıştım şöyle söyleyim HTC benim gözümde süper bir marka telefonları çok kaliteli ama iş Android'e gelince bunları söyleyemiyorum çünkü bir çok sürümünü denedim ama hiç birinde doğru düzgün bir düzen yakalayamadım. Şöyle ki; son gelen ics güncellemesiyle herşey dahada beter oldu, özellikle kilit ekrandan çoğu zaman çıkmakta yaşadığım sorun en önemlisi. iOS'da böyle bir sıkıntıda Apple en kısa zamanda güncelleme çıkartıp hatayı düzeltiyor(Bakın sorunsuz demiyorum) ama kim bilir android güncellemesi ne zaman gelir. Özellikle çok şarj yiyen programlar ve sürekli kapanmaya zorladığım programları saymıyorum bile.(Sadece mesajlaşmak bile şarj katili)

ve asıl önemli olan bu kadar geliştirmeye elverişli bir mobil işletim sisteminin daha çok güncelleştirme ve daha az hatalı olmasını bekliyor insan belkide bu yüzden beklentilerimi karşılamadığından iOS diyorum. Ama Android kendine çeki düzen verirse tabikide iOS'u rahatlıkla geçebilir.

Asıl önemli olan ise; Uygulamaların denetimden geçmemesi.. iOS platformu için geliştirilen uygulamalarda Apple denetiminden geçtikten sonra(stabil çalışıyor mu şarj tüketimi nasıl, içerik vs..) iStore'da sunulması. Google Play de güncellemeler malesef denetlenmiyormuş diye okudum ve virüs problemi bildiğiniz gibi giderek artıyor.

Sonuç; Kim ne derse desin şuan kullanımı en uygun mobil işletim sistemi iOS. Umarım Andorid gelişimini hızlandırır ve rekabet biraz kızışır.

xyz10ur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neye göre iyi ? ne yapacaksınız ? sık sık internette gezecekseniz vide0 izleyecekseniz iphone ekranı küçük gelecektir v.s
ihtiyacınızı belirlersiniz bütçenizi belirlersiniz ve alırsınız başkası için iyi olan sizin için kötü olabilir.

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hem Android hem de İOS kullanmış biri olarak söylüyorum ki kesinlikle İOS candır.

Hem stabilite yönünden olsun hem geniş uygulama yelpazesi yönünden olsun kesinlikle İOS. Şimdi birçok arkadaş diyecektir Android'de biz şunu yapabiliyoruz İOS kullananlar yapabiliyor mu diye.

Örneğin Android'de yapılabilen overclock işlemi;
Bana göre bir mobil cihazı overclock etmek kadar saçma sapan bir işlem olamaz. Arkadaşlar elinizde ki cep telefonu sonuçta, masaüstü bilgisayarlar gibi soğutma işleminin yapıldığı fanlar yok. Overclock yapmak demek çarpan sayısını arttırmak veya çarpanda ki mhz miktarını büyütmek demek, yaparsın hız artar artmaz demiyorum ama peki ya sıcaklık. Sonra kullanıcılar başlıyorlar alet sapıttı, birdenbire kapandı, dokunmatik işlemiyor diye derler tabi.

Bir diğer örnek kişiselleştirme;
Android kullananlar derler iPhone kullananlar zil sesini bile istedikleri şarkı veya melodi yapamıyorlar diye. Zaten artık böyle bir durum da kalmadı son iTunes güncellemesinden sonra ama bu durumun nedeni Apple'ın muazzam satış politikasıdır. iPhone kullananlar bilir Marimba isminde ki melodiyi aslında sırf iPhone kullananlar değil birçok kişi de bilir. Marimba veya diğer zil seçeneklerinden çok kullanılan bazı melodiler zil sesi olarak çaldığında adam daha cebinden çıkarmadan iPhone olduğu anlaşılır. Adamlar zil sesleriyle bile cihazın reklamını yapabiliyorlar. Zil sesi seçeneklerini kısıtladılar ki herkes aynı melodiyi kullansın cihazın reklamı olsun. Artık çıktığı an milyonlar satan bir cihaz olduğu için de serbest oldu isteyen istediğini kullansın :)

App Store'da uygulamalara gelen sürekli güncellemeleri, uygulamaların arayüz kalitesini, kablosuz senkronizasyon veya iCloud gibi birçok şeyden bahsetmiyorum ayrıca.

Kendim geçen sene iPod Touch 4 aldım, iPhone almadığıma pişman oldum İphone 4 aldım, geçen ay da iPhone 4S aldım. Verdiğim paranın tek kuruşuna da pişman değilim. Cihazların hiçbirine Jailbreak yapmadım yapmam da. Ömrüm boyu lisanlı yazılım kullanmayan ben App Store'dan kaç tane uygulama aldım paralı olarak. Öyle bir iki dolar da değil 5 dolar 10 dolar olarak. Ama hiçbirisine de niye verdim ki demedim hepsi de helal olsun.

Bunu yazdığım için bazı arkadaşlar yok hava atıyor bilmem ne diyebilir. Desinler de. Ben iPhone'u masanın üstüne koyup hava atıp da mesajlaşıp telefonla konuşmaktan başka birşey bilmeyen kesimden değilim.
Hem iş yönünden olsun hem de eğlence yönünden var olan uygulamalarıyla kesinlikle 1 numara benim için İOS.

Ayrıca genelleme yapmadan belirtmek isterim ki bazı Android'i savunan arkadaşlar açıkça iPhone'a parası yetmeyip de Android kullanmaya mecbur kalanlardan. Kesinlikle genelleme yapmadan söylüyorum ve bu durumu kesinlikle aşağılamıyorum. Ama kendinde yok diye olana da laf atmak ne kadar doğru açıkçası tartışılır.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Android ios'u geride bıraktı hatta gömüyor şu aralar ;)

Kim ne alırsa alsın :)

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Kesinlikler ios.

Hem Android hem de İOS kullanmış biri olarak söylüyorum ki kesinlikle İOS candır.

Hem stabilite yönünden olsun hem geniş uygulama yelpazesi yönünden olsun kesinlikle İOS. Şimdi birçok arkadaş diyecektir Android'de biz şunu yapabiliyoruz İOS kullananlar yapabiliyor mu diye.

Bana göre bir mobil cihazı overclock etmek kadar saçma sapan bir işlem olamaz. Arkadaşlar elinizde ki cep telefonu sonuçta, masaüstü bilgisayarlar gibi soğutma işleminin yapıldığı fanlar yok. Overclock yapmak demek çarpan sayısını arttırmak veya çarpanda ki mhz miktarını büyütmek demek, yaparsın hız artar artmaz demiyorum ama peki ya sıcaklık. Sonra kullanıcılar başlıyorlar alet sapıttı, birdenbire kapandı, dokunmatik işlemiyor diye derler tabi.

Android kullananlar derler iPhone kullananlar zil sesini bile istedikleri şarkı veya melodi yapamıyorlar diye. Zaten artık böyle bir durum da kalmadı son iTunes güncellemesinden sonra ama bu durumun nedeni Apple'ın muazzam satış politikasıdır. iPhone kullananlar bilir Marimba isminde ki melodiyi aslında sırf iPhone kullananlar değil birçok kişi de bilir. Marimba veya diğer zil seçeneklerinden çok kullanılan bazı melodiler zil sesi olarak çaldığında adam daha cebinden çıkarmadan iPhone olduğu anlaşılır. Adamlar zil sesleriyle bile cihazın reklamını yapabiliyorlar. Zil sesi seçeneklerini kısıtladılar ki herkes aynı melodiyi kullansın cihazın reklamı olsun. Artık çıktığı an milyonlar satan bir cihaz olduğu için de serbest oldu isteyen istediğini kullansın :)

App Store'da uygulamalara gelen sürekli güncellemeleri, uygulamaların arayüz kalitesini, kablosuz senkronizasyon veya iCloud gibi birçok şeyden bahsetmiyorum ayrıca.

Kendim geçen sene iPod Touch 4 aldım, iPhone almadığıma pişman oldum İphone 4 aldım, geçen ay da iPhone 4S aldım. Verdiğim paranın tek kuruşuna da pişman değilim. Cihazların hiçbirine Jailbreak yapmadım yapmam da. Ömrüm boyu lisanlı yazılım kullanmayan ben App Store'dan kaç tane uygulama aldım paralı olarak. Öyle bir iki dolar da değil 5 dolar 10 dolar olarak. Ama hiçbirisine de niye verdim ki demedim hepsi de helal olsun.

Bunu yazdığım için bazı arkadaşlar yok hava atıyor bilmem ne diyebilir. Desinler de. Ben iPhone'u masanın üstüne koyup hava atıp da mesajlaşıp telefonla konuşmaktan başka birşey bilmeyen kesimden değilim.
Hem iş yönünden olsun hem de eğlence yönünden var olan uygulamalarıyla kesinlikle 1 numara benim için İOS.

Ayrıca genelleme yapmadan belirtmek isterim ki bazı Android'i savunan arkadaşlar açıkça iPhone'a parası yetmeyip de Android kullanmaya mecbur kalanlardan. Kesinlikle genelleme yapmadan söylüyorum ve bu durumu kesinlikle aşağılamıyorum. Ama kendinde yok diye olana da laf atmak ne kadar doğru açıkçası tartışılır.
zaten arkadaş herşeyi açıklamış. :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İos'un +ları şüphesiz daha fazla daha önceki notumda da söyledim Android henüz stabil bir sistem değil ama sürekli gelişmekte (ios tan daha hızlı) . Iphone'nin bir eksiğide ekranı yahu , Ortalama bana göre bir cihazın ekranı 4'' olmalı fazlası zarar. Ama hangi ı phone cihazn ekranı bu kadar büyük ?

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2

Bunu söleyip genelleme yapmıyorum diyemezsiniz. Şuan çok mesajlaştığım için blackberry kullanıyoruö. Biraz bekleyip telefon alacağım. Param hamdolsun iphone'e yetiyor. Lakin yinede android alacağım. Ama gidip 300 tllik almayacağım. Android uygulamaları ücretsiz olmasıyla ilgimi çekmekte. Gidip ucuz almazsanız çok daha iyi veirmler alabileceğiniz işletim sistemi. Ama 4S'ede baktım. Kötü diyemem belki stabildir ama sizbu şekilde nitleendirme yapamazsınız. Örn ben android sevenlerdenim. Param yetti ipad almadım. Param yetiyor iphone de almayacağım büyük ihtimal(Seçebilirim yinede) .
Sadece yazmak istedim umarım gerginlik yaşanmaz.
Teşekkürler.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8

Ben de iki sistemi kullanmış biri olarak yazayım.
Overclock işini geçiniz. Bunun savunulacak bir tarafı yok. Parayı verip güzel cihaz alan adam zaten iyi işlemciye sahip olur adam gibi kullanır. Ki zaten son çıkan 600-800 tl civarındaki cihazlarda bile en kötü 800 mhz işlemci var. Overclockla kafayı bozan adam benim gözümde sorunludur. Kanıtlayacak neyin var ki uğraşıyorsun derim. Isınma konusunda ise hiç ağzınızı açmayın bence. Güç=sıcaklık. Bu kadar basit. Güçlü işlemciyi grafik kartını yorarsanız ısınır. Buna ister Android ister iOS olsun tüm cihazlar dahildir. Yeni iPad de en güzel örnektir.

Zil sesi konusunda hatanız var. Gayet de güzel istediğiniz şarkıyı melodiyi zil sesi yapabiliyordunuz. iPhone 3G kullanırken bile yapıyordum. İnternette aramaya inanan her aklı başında insan cevabını bulabilirdi. Ayrıca aynı melodiyi sırf ben iPhone kullanıyorum demek için kullanmak Android kullanan insanların iPhone kullanıcılarını itham ettiği "param varsa kullanırım, havamı da atarım" savını doğruluyor. Komik olmuş biraz.

App Store'da uygulamalara gelen güncellemeleri bilmem de cihazlara gelen her güncelleme bir derttir iOS'te. İnkar edecekseniz sizi iPhone 4 ve üzerine 5.1 kurup jailbreak yapmaya ve telefonu dışarıdayken kapatıp açmaya davet ediyorum. Android'in en büyük farkı budur. Olay güncelleme ya da rootta değil. Cihazınız tutulmuş bir cihazsa çok rahat bir şekilde farklı ROM'lar, Cyanogenmod ve MIUI gibi farklı sistemler kurabilirsiniz. "Onunla mı uğraşacağım ben ya" diyecekseniz buyrun siz jailbreak yapın ben de sizden kat kat daha az bir sürede kolayca istediğiniz işlemi yapayım. Jailbreak'ten daha karışık değildir. Bir diğer güzel özellik iOS'te her cihazın başına gelecek olan bir sonraki yeniliği alamama modasını Android'de yaşamazsınız (örn. Siri). Her halükarda o özellik cihazınıza gelir.

Uygulamalara para vermek de sizin kararınız. Takdir de ederim. Ama jailbreak bu yüzden gereksizdir diyemezsiniz. Jailbreak beleşçilik değildir. Şu an iPhone'larda kullandığınız onlarca özellik Apple'ın jailbreak dünyasından port etmesidir. Bunu hatırlatırım size.
Uygulama arayüzü olarak önceden haklı olabilirdiniz. Ancak Android 4.0 ile uygulamaların arayüzleri de ya iOS'le birebir ya da oldukça yenilikçi olmaya başladı. Uygulamalara Store'da gelen güncellemeler Android Play Store'da da mevcut. Uygulamayı kurduğunuz zaman hadi gülüm sen kendi işine diyecek halleri yok elbette. App Store ile Play Store'un kullanış açısından çok da farkı yok.

Bahsettiğiniz kablosuz senkronizasyon iOS'e gelmeden önce Samsung'ta Kies Wi-Fi olarak vardı. O özellik ne Apple'a aittir ne de Apple'a özeldir. Ayrıca Kies gibi bir uygulamaya bağlı kalmamanız için Samsung'un bir de tarayıcı arayüzünden cihazın dosyalarına ulaşabileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz Kies Air isimli başka bir uygulaması daha vardır. Bunu Apple'da ancak 3. parti uygulamalar ile yapabilirsiniz. Telefonun orjinalliğini bozmamak için jailbreak bile atmayan siz nasıl güvenirsiniz bilemem. iCloud'a da gelecek olursak Google Android'i çıkardığından beri her zaman kişi, takvim, ayarlarınız gibi bilgileriniz saklanmaktaydı. Ayrıca ilk kurulumlarda da önceden var olan uygulamalarınız telefonunuza otomatik olarak kurulabiliyor. Peki telefondaki dosyalarım, resimlerim ne olacak mı diyorsunuz? O zaten Android'de bir sorun değil. Çoğu Android cihaz SD kart desteklemekte. Hatta 8 16 GB gibi büyük boyutlu hafızası olan cihazlarda sistem kısmı dosyalardan ayrılmıştır (bilgisayardaki D sürücüsü gibi). Sisteminiz silinse de yeniden kurulsa da dosyalarınıza hiçbir şey olmaz. iPhone'da ise sistemi sıfırlamanız demek yüzlerce şarkıyı, fotoğrafı vb telefona ya iTunes'tan ya da iCloud'dan yüklenmesini beklemek demektir.

Peki ben neden bu kadar yazdım?
Çünkü Android stabil değildir, iOS kraldır tabusunu yıkmak için. Evet Android biraz daha güçlü donanıma (işlemci) ihtiyaç duyabilir ki artık öyle de değil (4.0 ile birlikte). Sadece fazla RAM lazım ki her telefonda gani gani mevcut. Uygulama deseniz ister bedavaya reklamlı ister para vererek reklamsız indirir kurarsınız. iOS'e çıkan her uygulama Android'e de gelmekte.

Stabilite derseniz o daha çok telefonu aldığınız markaya bağlı. Millet HTC'leri beğenirken ben Samsung'tan yana şansımı kullandım ve stabilite olarak oldukça kaliteli sistemler ortaya koydukları kesin. Ayrıca sistemin çökmesi, programın kendini kapatması gibi sorunlarla da karşılaşmıyorum. Eğer stabilite buysa. iPhone'da olmayan birçok güzel özellik de çabası (DLNA, Wi-Fi Direct vb). iPhone'da ücretli diye farklı yollara gitmek zorunda bırakan uygulamalar yerine Play Store'da bedavaya aynı uygulamaları indirebiliyorsunuz.

Son olarak genelleme yapmamışsınız ama 25 milyon Galaxy S2, 5 milyon Galaxy Note, 15 milyon Galaxy S, 20 milyon HTC ve daha LG, ZTE, Huawei gibi birçok markayı kullanan insan sizden yana değildir ben söyleyim. Belki iPhone'a para yetmemiştir (ki anca sonlarda yazdığım ucuz markalar) ama değmeyecek bir cihaza da gidip 2100 TL vermemişlerdir.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Webkurum Tam bende aynı şeyi söylecektim ki bLaCkSouL son cümlede arkadaş açıklamış zaten. Parası yetmeyip Android almakta ne anlama geliyor. Basit bir kıyaslama yap S2 nin fiyatı ile 4s'in fiyatı yaklaşık fiyatlarda (s2 daha ucuz hatta). Özelliklerini kıyasla , Ekranını , Grafik işlemcisini ,kamerasını hatta işlemcisini , kesinlikle S2 daha üstün bir cihazdır. Ama sistem olarak ıphone ios ile oturmuş bir yapısı var ve dolayısıyla üstünlük yaratıyor . Bana S2 den daha iyi diyebileceğin Iphone'de bilmediğim bir özelliğini söyleyebilirmisin işletim sistemi dışında? 2 aya kalmaz 4 işlemcili cep telefonları çıkacak ve fiyatları 2000tl den fazla olmayacak yinede Iphone'yi kıyaslayabilecekmisin çok merak ediyorum.

--- Mesaj Güncellendi ---

Ek olarak kıyas-la sitesi ;

Apple iPhone 4S %23
plus1.png
741 kişi bu ürünü tercih etti
Samsung I9100 Galaxy S II %77
plus1.png
2425 kişi bu ürünü tercih etti

Aradaki fark.

--- Mesaj Güncellendi ---

http://kiyas.la/cep-telefonu/karsilastir/Apple-iPhone-4S-vs-Samsung-I9100-Galaxy-S-II

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
benim gözümde ios androidden üstündür herşeyiyle.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İOS un stabil olduğu doğru ama bunun da nedeni basit.
APPLE ın tüm yazılımları belli bir ürün için yazılıyor.
İOS sadece bir cihaz için geliştirilen bir sistem.
Sadece bir işlemciyi, Sadece bir ekranı, sadece bir belleği, sadece bir çipsetini tanımak üzerine yazılıyor.
iOS bunlardan dolayı daha stabil.Sizi kısıtladığı için.Android'te istemediğin kadar cihaz var.Şekli şöyle olanı mı istersin,büyük ekran mı istersin,kamera nasıl olsun vs ama iOS kullanan sadece iPhone var.Bu yüzden daha stabil.
Ayrıca ücretli ve seni cihazdaki çeşitliliği kısıtlamasının dışında yazılımsal ve bazı telefon fonksiyonlarını da kısıtlıyor.
Android daha özgür denilebilir.Ayrıca marketindeki uygulamaların çoğunluğu ücretsiz.Gelecekte android market'daki uygulama sayısı da telefonların kullanım yüzdeleri de Apple'ı geçecektir.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
iOS bunlardan dolayı daha stabil.Sizi kısıtladığı için.Android'te istemediğin kadar cihaz var.Şekli şöyle olanı mı istersin,büyük ekran mı istersin,kamera nasıl olsun vs ama iOS kullanan sadece iPhone var.Bu yüzden daha stabil.
Ayrıca ücretli ve seni cihazdaki çeşitliliği kısıtlamasının dışında yazılımsal ve bazı telefon fonksiyonlarını da kısıtlıyor.
Android daha özgür denilebilir.Ayrıca marketindeki uygulamaların çoğunluğu ücretsiz.Gelecekte android market'daki uygulama sayısı da telefonların kullanım yüzdeleri de Apple'ı geçecektir.

markete koyulan uygulamalar sıkı bir denetimden geçmedikçe ben android kullanmam ios'umla mutluyum güvenli güvenli.

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
markete koyulan uygulamalar sıkı bir denetimden geçmedikçe ben android kullanmam ios'umla mutluyum güvenli güvenli.
E biz de her uygulamayı yüklemiyoruz ki :)
Tamam Apple'ın düşünmesi iyidir belki Google da bu konu da birşeyler geliştiriyordur,tabii bilemeyiz ama,güvenlik kullanıcıda bitmiyor mu? :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
iOS'ta ki ücretli yazılımları ücretsiz de indirebilirsin, Google'de araştırmaya bakıyor, JB'ye gerek yok. Marketin, Apps'i geçmesini bence hayal etme. :):)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
E biz de her uygulamayı yüklemiyoruz ki :)
Tamam Apple'ın düşünmesi iyidir belki Google da bu konu da birşeyler geliştiriyordur,tabii bilemeyiz ama,güvenlik kullanıcıda bitmiyor mu? :)
tabiki de kullanıcı da bitiyor. ama köpekbalığının hiç olmadığı sularda yüzmek var bir de tehlikeli sularda yüzmek var :)

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
iOS'ta ki ücretli yazılımları ücretsiz de indirebilirsin, Google'de araştırmaya bakıyor, JB'ye gerek yok. Marketin, Apps'i geçmesini bence hayal etme. :):)
Öyle de olmaz ki ama :) Gün gelecek Android Market Apple'ı geçecek :P
tabiki de kullanıcı da bitiyor. ama köpekbalığının hiç olmadığı sularda yüzmek var bir de tehlikeli sularda yüzmek var :)
Eh,işin o yanı da var tabi.Umarım Google böyle bir sistem geliştiriyordur :)