iOS Ana Ekranlarımızı Paylaşalım

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
rQWqda.png

QADk4j.png

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
benimki de jailbreakli ama fazla yama yok ben görselliğe değil işlevselliğe bakarım :D

f01ebff29bec67c699892d4f229ac0fa.jpg

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Şu Jailbreak'a elim varmıyor ya :/ Garantisi bitince yapmak istiyorum ama tema yok.Hepsi çok güzel.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Şu Jailbreak'a elim varmıyor ya :/ Garantisi bitince yapmak istiyorum ama tema yok.Hepsi çok güzel.

Elini korkak alıştırma :)

Ben aldığımın aksamı Yaptım direk jailbreak tabi ki tema için degil diğer işlevsel yamalar için.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Sözüme güveniyorsan hiç düşünmeden yap derim. Bak emin ol jb yapıp geriye dönmek, bir bardak su içmek kadar kolay. Android'de şu root, rom vs işlerinden milyon kat daha kolay ve kısa sürüyor.

Tek tık ile jb yapıp tek tık ile eski haline çevirebiliyorsunuz. Yok rom indir, yok ipsw (fw) indir yok şunu bunu yap, hata al gibi durumlar söz konusu değil.

O kadar basit, sade ve kolay ki anlatamam.

Jailbreak'siz telefona yada ipad'e ben ipad yada telefon demem yani. Mutlaka yapın, getirdiği nimetlerden yararlanın. Unutmayın elinizde dünyanın en iyi kişiselleştirmesine sahip işletim sistemli cihazlarınız var, kullanın abi kullanın.

Bir çok arkadaşım jb'li şekilde servise gönderdi normal şekilde geri geldi. Zaten apple jb'yi destekliyor ama belli etmiyor.

Ios'un bilmem hangi sürümünde, cydiadan bir tweak'in özelliği telefona stock özellik olarak ekledi apple zaten.

Kullanın abi kullanın diyorum başka bişi demiyorum.

Bu arada jailbreak ile ikon paketleri falan yapabiliyorsunuz sadece diye düşünüyorsun sadece? :D şuraya bir göz at, videoları izle ne demek istediğimi anlayacaksın.

https://www.youtube.com/results?search_query=ios+8+cydia+tweaks

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
iTunes sorun çıkarıyor mu peki ? Ve güncelleme nasıl oluyor ?

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
iTunes sorun çıkarıyor mu peki ? Ve güncelleme nasıl oluyor ?

İtunes hiç hata vermiyor ayrıca garanti varken jb yap garantiye gidwceğin zaman restore et anlamıyorlar. Jb yapınca yazılım güncelleme pasif oluyor eğer itunesten guncellerseniz ya da ayarlardan sıfırlama yaparsanoz elmada kalır ona dikkat etmek lazım

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
O zaman sürekli jailbreak yapıyoruz , telefon sıfırlanıyor sürekli yani ben öyle anladım ?

O zaman İOS 9 Beklemek mantıklı , zaten 5C'ye ondan ötesi gelmez sanıyorum.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
O zaman sürekli jailbreak yapıyoruz , telefon sıfırlanıyor sürekli yani ben öyle anladım ?

O zaman İOS 9 Beklemek mantıklı , zaten 5C'ye ondan ötesi gelmez sanıyorum.

İos 9 çıktı hop jb yok. 9 için jb çıkmasını beklersiniz zaman varke şimdi yapın

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Benim için ilk sorum önemli her güncellemede teşefon sıfırlanmıyor değilmi ?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=449473]Can-K.[/MENTION] Hayır itunes sorunsuz çalışıyor. Sadece telefonu fabrika ayarlarına çevirirseniz elma logosunda takılı kalır, yine yazılım yükleyerek düzeltebilirsiniz.

Onun haricinde telefona fotoğraf eşitlemek kadar kolay jb'yi kaldırmak.

Şimdi şöyle anlatıyım, her ios sürümünde yeni jailbreak aracı çıkıyor fakat çıktı diye direk yeni sürüme geçmemen lazım. Çünkü kullanacağınız tweakler (yani bu eklenti, yama) artık nasıl diyorsanız, yeni çıkan sürüm için uyumlu hale gelmesi gerekiyor.

Örnek 8.4'de 50 tane tweak kullanıyorsun diyelim, hepsi sorunsuz çalışıyorlar.

İos 9 çıtı ve jbde çıktı diyelim. Direk geçme, telefondan devamlı kontrol et, o 50 tane tweak'ler ios 9 için kullanılabilinir yani uyumlu hale getirilmişmi diye?

Örnek 8.4 kullanıyorsun ve en sevdiğin tweak'in adı atıyorum (iconbanana) bu tweak'in sonunda ios 8, ios 8.1, 8.3 gibi gibi sürümler yazar.

Bu ios sürümleri ise uyumlu olup olmadığını kontrol etmene yarıyor.

İos 9 çıkınca en sevdiğin iconbanana tweak'in yanında ios 9'da yazıyorsa demek ki o tweak uyumlu hale gelmiştir. Geriye kullandığın 49 tweak'in uyumlu olmasını beklemek kaldı. Tabi salladım bu sayıyı, belki 10 tweak kullanırsın orası belli değil :D

Tweakler dediğimiz şu telefonu kişiselleştirmeye yarayan eklentiler, yamalar vs oluyor.

Bir tweak'in yanında ios 7, ios 8, ios 9 ve küsüratı yazar (8.0.1) gibi, artık hangi sürümü kullanıyorsan indirirsin.

Umarım anlatabilmişimdir.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Benim için ilk sorum önemli her güncellemede teşefon sıfırlanmıyor değilmi ?

Kardeş bak ben ayrıntılı anlatayım.
Şimdi telefon 8.4 sürümlü. Taig sitesinden jb arcını indiriyoruz. Ama oturması için cihazı yedekli restore edin. Restoreden sonra yedeği yukleyin jb arcını açın. Parola ve iphınwmi bul kapatın ve jailbreak tuşuna basın. Cihaz birkaç kere yeniden başlatılır. %100 done diyince kabloyu çekin. Cydiayı açın dosya sistemi hazırlanıyor diyecek bitmesini bekleyin yeniden başlatıyor ve bitiyor. Sonra unlu kaynakların hepsi eklidir istetiğin tema tweak yuklıyorsun. Jailbreak kaldırmak istediğinde itunes ile temizlemen lazım sadece.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Jailbreak'li cihazına güncellemeyi telefondan yapamıyorsun. Güncelleme zaten dağıtıldığı an otomatik olarak son sürümü itunes'a geliyor.

Sen ios 8.4 kullanıyorsun diyelim ve ios 9 çıktı, direk itunes'a düştüğü için telefonu bağlayıp, iphone'u geriye yükle yani restore seçeneğini kullanarak yazılımı indirip kurmasını bekle, kurulum tamamlandıktan sonra telefonun sıfırlanmış, ios 9 yüklü olarak gelicektir.

İtunes üzerinden aldığın yedeğide geriye kurduğunda her şey yerli yerine oturacaktır. Telefonda ki ayarlardan, uygulamalarına ve uygulama dizilişlerine kadar hepsinin yedeğini alma hakkın var.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Diyelim 8.4 jb varken 9 çıktı cihazı kesinlikle temizlemen lazım

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Not: Kesinlikle temizlemesi lazım fakat geçmek istiyorsa :D yoksa temizlemesin yani :mrgreen:

Guncellemek isterse :) Ha bir de itunesle guncellerim bi halt olmaz deme elmada kalır. (guncelle duğmesine basarsan. Eğer geri yukle dersen zaten son sürüm yükler)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Guncellemek isterse :) Ha bir de itunesle guncellerim bi halt olmaz deme elmada kalır. (guncelle duğmesine basarsan. Eğer geri yukle dersen zaten son sürüm yükler)

Zaten onu belirtmiştim yukarıda. Güncellemeleri denetle değil, iphone'u geriye yükle diyecek, son sürüm yazılım fw (ipsw) inecek ve cihaza kurulacak.

Yoksa jailbreakli cihazı güncelleyemezsiniz yani.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Zaten onu belirtmiştim yukarıda. Güncellemeleri denetle değil, iphone'u geriye yükle diyecek, son sürüm yazılım fw (ipsw) inecek ve cihaza kurulacak.

Yoksa jailbreakli cihazı güncelleyemezsiniz yani.
İnternet hızım saniyede 1.5 mb olmasına rağmen bende zaman aşımı diyor. Ayrı ipsw indircem ama net kotalı :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Artık konunun amacını saptırmayalım. SS bekliyoruz arkadaşlar.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ya şimdi ben anlamadım ki kafa gitti ,

Ben şimdi telefondan güncelle ya da restore et yaparsam elmada kalır , ama i tunesten yedeklerimi alıp restore edersem normal kalır değil mi ?

Biri bana özelden bilgilerim gitmeden nasıl jb yapacağımı anlatırsa sevinirim

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876

Ben şimdi telefondan güncelle ya da restore et yaparsam elmada kalır , ama i tunesten yedeklerimi alıp restore edersem normal kalır değil mi ?

Bak kardeş
Jb varken ayarlardan telefonu sıfırlarsan ya da ituneste guncellemeleri kontrol et dersen elmada kalır ama itunes üstünden geri yukle dersen sorun olmaz neresini anlamadın? Yedek al alma sana kalmış

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Yedek alıp almaman önemli değil. Önemli olan, telefon üzerinden yada itunes üzerinden güncellemeleri denetle yada güncelleme yapman sıkıntı.

İtunes üzerinden iphone'u geri yükle yani restore yaparsan elmada falan kalmaz :D elmada kalan cihazınıda restore ile kurtarabiliyorsun zaten :D

Jb yapmak için itunes'a gir sonra yedek al ve her şeyi almasını seç. Sonra jailbreak yap. Jailbreak yaptıktan sonra telefonun sıfırlanmıyor, sadece Cydia diye bir uygulama geliyor kaldığın yerden devam ediyorsun.

Eski haline dönmek istersen işte burada cydia'yı kurmadan yani jb yapmadan önce ki aldığın yedek önemli. Neden önemli? 8.4 lü jailbreakli kullanıyorsun ve ios 9'a geçtin diyelim.

Jailbreak yapmadan önce aldığın yedeği kurup, ios 9'a jb yapıp kaldığın yerden devam edebilirsin.

Jailbreakli telefonun yedeğini alamıyorsun diye biliyorum, alsanda kurarken sıkıntı çıkartır.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Yedek alıp almaman önemli değil. Önemli olan, telefon üzerinden yada itunes üzerinden güncellemeleri denetle yada güncelleme yapman sıkıntı.

İtunes üzerinden iphone'u geri yükle yani restore yaparsan elmada falan kalmaz :D elmada kalan cihazınıda restore ile kurtarabiliyorsun zaten :D

Jb yapmak için itunes'a gir sonra yedek al ve her şeyi almasını seç. Sonra jailbreak yap. Jailbreak yaptıktan sonra telefonun sıfırlanmıyor, sadece Cydia diye bir uygulama geliyor kaldığın yerden devam ediyorsun.

Eski haline dönmek istersen işte burada cydia'yı kurmadan yani jb yapmadan önce ki aldığın yedek önemli. Neden önemli? 8.4 lü jailbreakli kullanıyorsun ve ios 9'a geçtin diyelim.

Jailbreak yapmadan önce aldığın yedeği kurup, ios 9'a jb yapıp kaldığın yerden devam edebilirsin.

Jailbreakli telefonun yedeğini alamıyorsun diye biliyorum, alsanda kurarken sıkıntı çıkartır.

Jb li telefonda tweakleri almıyor ben denedim sıkıntı olmadı

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Jb li telefonda tweakleri almıyor ben denedim sıkıntı olmadı

İşte temiz bir şekilde yedeklerini kurması için jb yapmadan önce yedeğini alsın, yeni bir sürüme geçince jbsiz yedeğini kursun kafası rahat olsun. Sonra yazılımsal sorun çıkabilir (belki) kafası ağırmasın diye şey yaptım.