İos 7 den Sonra Halen Android mi?

demircan256

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

Şimdi sürekli kafama takılan bir konudur,iphone telefon almak isteyen biri konular açar ve hangisi daha iyi diye sorar ve cevaplar genelde aynıdır..

*ios daha stabil çalışır.
*android bazen donmalar yapabilir ama.
*ios ta istediğin her temayı v.s kullanamassın.
*anroidde istediğin şekilde oynama yaparsın.
*ios ta bluetooth ile dosya paylkaşımı yapamazsın(iphone dışındaki tlf lar ile)
v.s v.s....aklıma genlirse ekleme yaaprım..

Şimdi sorum şu ;

ios 7 çıktı ve bazı değişiklikler oldu....mesela bana uyan ilk şey; aşağıdan yukarıya çektiğinde gelen ekrandaki wifi,ekran ayarı v.s kısayolları...gibi bazı özellikler edinen ios 7 ile iphone..halen android kadar uygulama,seçenek ,istediğin herşeyi yapabilme konusunda geride diyebilirmiyiz?

Deneyim sahibi arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum..

Baya zamandır iphone-htc one ikisinden birini alacak ve karar verememiş biri olarakta soruytorum.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Benim fıkrımı sorarsan ben ılk önce ekrana sonra işletim sistemine bakıyorum büyük ekran herzaman tercihimdir.ilk iPhone 3GS telefonu alırken ekranı gayet yeterliydı ozamanki diğer telefonlara göre ancak şu anda bana iphonun 4 inç ekranı yetmiyor.

SDNTeknoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kısaca şöyle özetleyim iOS 8'de çıksa bile şahsi fikrim olarak bu işletim sistemi Android kadar açık uçlu ve o kadar da özelleştirilebilir bir işletim sistemi olamayacak...Ayrıca Android'deki takılmalar bazıları giderilebiliyor.Örneğin;Animasyonları kapatmak.Ama eğer iPhone ve HTC One arasında kaldıysanız bence HTC One daha iyi bir seçim olacaktır.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Dayıoğlu, alacaksan Google Edition'lı yani saf Androidli bir telefon al.

orkun123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PC'de Windows, Tablette IOS, Telefonda Android diyorum başka da bişey demiyorum :thumbup1:

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
PC'de Windows, Tablette IOS, Telefonda Android diyorum başka da bişey demiyorum :thumbup1:

Ben pc'de os x,tablette iPad telefon android kullanıyorum şu anda gayet memnunum ama ileride değişebilirde:biggrin:
Hangisi beni memnun ederse ıphone 5 inç telefon yapsın ozaman onuda düşünebilirim hani:biggrin:

demircan256

Asistan
Reaksiyon puanı
0
htc one da şimdilik hoşuma gştmeyen şey sense arayüze alışmak olacak sanki,galiba heralde :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Lafın kısası diyorsun ki ; al bir şahin yap görünümünü doğan öylemi :)

Direk BMW al diyorum şahini,doğanı bırak. :)

iOS 7'nin bana göre eksikleri:

Bazı yerler aşırı beyaz göz alıyor. mesajlar,ayarlar kısmı falan. Bildirim merkezini beğenmedim düz siyah eskisi daha iyiydi. Fakat önümüzde ki 5 senenin trendini başlatmış oldu ios 7

klacidx23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/awrQdRr_700b_v2.jpg (kopyalayıp direk fotoğrafa gidin böyle gözükmüyormuş)

naber????

şöyle bişey var ki stabil çalışması kişiden kişiye değişir android telefonlarda. kimisi root atar rom yükler daha iyi hale getirir kimisi bunu bilmez stabil değil diye laf yapar. yani kapalı kutu sistemi hiç bi zaman cazip gelmemiştir.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Gerekli cevap burda >>> https://play.google.com/store/search?q=ios 7&hl=tr

Lafın kısası iOS'u andorid ile kıyaslamak, Tarkan ile Ajdarı kıyaslamak gibi bir şey.

Yazının başındada dediğim gibi ben android veya ios fanboyu değilim ama bu linkede aldırmamak lazım pek.sonuçta android daha özgür bir işletim sistemi olarak lanse ediliyorki bu tür uygulamalarda o tarz istediği değişikliği yapmak isteyenler indirip kurabilir,ama isteyene gerekli programlarda yok değil hani.torrent falan indirmek istersen o bile var ..ki zaten iostada okadar uygulama var benim ipadimde topu topu 8 10 tane uygulama yüklü binlerce uygulama indirip denemişimdir ama hepsi 3 /5 dakikalık heves yani .sonuçta sadece gerekli işimize yarayan uygulamalar kalıyor onları kullanıyoruz ve gerekli uygulamalar her iki işletim sistemındede mevcut.
telefonum androıd ondanda uygulama eksikliği falan hissetmedim
not: bu yazıyıda iPad ile yazdım swiftkey
yükleyebilseydim bukadar uğraşmadım hani:)

Reaksiyon puanı
16,128
iphone alanlar hiçbir dediklerize bakmaz alır elinde gezdirir bir yere gidince masaya atar bakın iphone5s'im var havası yapar ama ne internet paketi var nede konuşma paketi var garsondan wifi şifresini almak için cebinde su alacak parası varsa su alır yoksa etraftan birinden şifreyi öğrenmek için bin takla atar...
taklaci_kus.gif

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
iphone alanlar hiçbir dediklerize bakmaz alır elinde gezdirir bir yere gidince masaya atar bakın iphone5s'im var havası yapar ama ne internet paketi var nede konuşma paketi var garsondan wifi şifresini almak için cebinde su alacak parası varsa su alır yoksa etraftan birinden şifreyi öğrenmek için bin takla atar...
taklaci_kus.gif

Android kullanıyorum ama laf ağır olmuş :D Adam gibi kullananlara ayıp olmasın.

Reaksiyon puanı
16,128
eksik yazmışım bazıları ayranı yok içmeye diye başlıyan ünlü ata sözünü yazmam gerekti cebinde parası yok ama iphone alanlara...

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
son sürüm ile android i kopyalaması bence yerinde olmuş.birde ekran boyu daha büyük olsa daha çok kişi tercih eder kuşkusuz.
birine iyi diğerine kötü demek yanlış.iki sisteminde kendine göre çekiciliği artısı eksisi var.ben 3 yıldır android kullanıyorum fakat ios a ilerde geçebilirim tek sorun ekranın çok küçük olması.
android çok iyi ios çöp,ios kral android soytarı gibi yorumların tamamı taraflı fanboylara attir.
birde parası yetmeyip android li telefon almak zorunda kalan kısım var markette de buna uygun uygulamalar var doğal olarak..

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
taklaci_kus.gif

Fikir neyse Zikir odur sende elindeki telefonu aynı şekilde kullanıyorsun ama android olduğu için ios a laf atıyorsun sonrada iphone kullananlar öyle böyle diyorsun Ya Sabır...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
taklaci_kus.gif

bu dediğin olay iphone lar 2000 lira androilien iyi telefon800-900 lira iken bazı bütcesi iphone a yetmeyip de android alan kesim tarafından yapılan bir uydurma şu an sanıyormusunki bir s4 alan masaya koyamıyor koyuyor ama gel bir iphoneun havasını veremiyor parası eşdeğer olsa bile andorid üreticileri uğraşsınlar bir tarkan edemezler arkadaşın benzetmesi gibi yapsa yapsa ajdar yaparlar

Reaksiyon puanı
16,128
benim androidli telim yok châ@t527 diye takoz var bende...
bunda 2gb turbo 3g + 80dakika her yöne konuşma paketi de var yani kimsenin internet şifresine muhtaç değilim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bunda 2gb turbo 3g + 80dakika her yöne konuşma paketi de var yani kimsenin internet şifresine muhtaç değilim.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Tamam bende biraz fazla tepki verdim kabul ediyorum ama iphone u olan herkes senin dediğin gibi kullanmıyor ve bu durumda üstüme alınıp sinirlenmem çok normal bende avea dan 19₺ lik yıkılan paket kullanıyorum:D

Reaksiyon puanı
16,128
zaten mesaj görgüsüzlere o mesaj ve avea kullanıpta memnunmusun? bizde avea süper jet modem aldık 2 yıl süreli süre sonunda hızı battı...
faturası 59liradı güya 100-110lira geldi.

zaten mesaj görgüsüzlere o mesaj ve avea kullanıpta memnunmusun? bizde avea süper jet modem aldık 2 yıl süreli süre sonunda hızı battı...

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Bu soruyu 1 yıl önce sorsaydın avea ya etmediğim küfür kalmazdı ama şu an çok memnunum gayet hızlı şebeke sorunu çok az dağda bile çekiyor artık

Reaksiyon puanı
16,128
kardeşim adamların sistemini bu kadar sömürüyor olamaz adam avea süper jetmodemi iptal eder etmez avea kendine geldi demek sanırım bizim avea olayı bittiğinde avea düzelmiş adam her ay 100-150Gb download yapıyordu bütün gün youtube'ta hd video izler turkcell tv'den tv izler sonuç 59lira olması gereken fatura 100-150lira gelir hattı iptal ettikten sonra iki 150liralık fatura daha gelmişti...

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
halen android kadar uygulama,seçenek ,istediğin herşeyi yapabilme konusunda geride diyebilirmiyiz?

ios'un uygulama yelpazesi ve kalitesi androidden üstündür.belki ücretlidir ama sağlam güvenilir ve stabildir appleri.
istediğin herşeyi yapabilme kısmına gelince ne istiyorsun?
mesela ben 4s ile mp3 indirip dinleyebiliyorum. flash11 ile çalışan okul siteme girip stajlara bakabiliyorum.çektiğim fotoğrafları bluetooth ile diğer ios'lara atabiliyorum. (jbsiz) torrent indirebiliyorum.ebook'larımı goodreader-ibook gibi appler ile arşivleyebiliyorum.oyun desen cabası ama sen ne istiyorsun herşeyi yapabilmekle?

dip not:ios kullanıcısı, samsung düşmanı, sony xperia z hayranıyım.androide sampati ile bakıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim limitsiz 4gb turbo internet paketimizde var, iphone 5simizde var, he gelirsen bi de kahve ısmarlarız çok şükür paramızda var ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Fanboy yerine dönmüş konu. İnsandan insana değişir. Apple'ın verdiği tat ayrı Android'in verdiği tat ayrı... Sonuç olarak birisi o kadar kötü olsaydı ikisi birden pazara hakim olamazlardı.