iOS 15’de ekran döndürme

mhepdarcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
A2CDD0D5-2DA5-4F86-8887-E55DCF53286E.jpg
YouTube üzerindeki videolarda görmüş olduğum iPhone ekran döndürme fonksiyonu sahip olduğum iPhone 12 Pro’da çalışmıyor. Daha doğrusu sadece bazı uygulamalarda çalışıyor. Halbuki izlediğim videoda Ayarlar uygulaması dahil olmak üzere çalışıyor.

Acaba benim telefonumda bir donanım/yazılım sorunu mu var? Sizde çalışıyor mu?

Ayrıca beta sürümünde iken ana ekranda yatay mod çalışmakta idi. Ekran görüntüsü aldım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Bu video Aralık 2021'de yayınlanmış. Güncel iOS bu tarz arayüzlerde artık yan ekran desteklemiyor. Çoğu mobil uygulama geliştiricisi de yatay döndürme gerekmiyorsa bu özelliği aktif etmiyor.

mhepdarcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu video Aralık 2021'de yayınlanmış. Güncel iOS bu tarz arayüzlerde artık yan ekran desteklemiyor. Çoğu mobil uygulama geliştiricisi de yatay döndürme gerekmiyorsa bu özelliği aktif etmiyor.
Görkem bey,
Yukarıda ekran görüntüsünde görülebileceği üzere benim iPhone 12 Pro cihazımda 07.03.2022 tarihinde saat 08:39'da ios 15.4 betası yüklü iken kilit ekranı yan ekran destekliyordu.
İnternette Face Id nedeniyle landscape modun artık çalışmadığı söylense de yukarıdaki fotoğraf bunun doğru olmadığını ispatlıyor.
Apple kararlı sürümde bu özelliği kapatmış olabilir.
Android platfomu üzerinde ekran döndürmeyi mümkün kılan bir çok uygulama var. Ters portre bile yapılabiliyor. Örneğin Orientation Control benim Samsung Note8'imde yüklü.
Apple destek ile görüşüp bir çözüm arayacağım. Var olan bir özelliğin iptali çok kötü.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,591
Görkem bey,
Yukarıda ekran görüntüsünde görülebileceği üzere benim iPhone 12 Pro cihazımda 07.03.2022 tarihinde saat 08:39'da ios 15.4 betası yüklü iken kilit ekranı yan ekran destekliyordu.
İnternette Face Id nedeniyle landscape modun artık çalışmadığı söylense de yukarıdaki fotoğraf bunun doğru olmadığını ispatlıyor.
Apple kararlı sürümde bu özelliği kapatmış olabilir.
Android platfomu üzerinde ekran döndürmeyi mümkün kılan bir çok uygulama var. Ters portre bile yapılabiliyor. Örneğin Orientation Control benim Samsung Note8'imde yüklü.
Apple destek ile görüşüp bir çözüm arayacağım. Var olan bir özelliğin iptali çok kötü.

Hocam ben iOS için uygulama geliştiriyorum. Bir uygulamanın tasarımını her telefona uygun şekilde ayarlamak zaten başlı başına bir zorluk. Bunun içine bir de yatay kısmı ayarlamak girince yazılım ekibinin üstüne gereksiz iş yükü biniyor. Bu yüzde, yatay görünümün gereksiz olduğu uygulamalarda artık bu özellik kaldırılıyor. Beta sürümde bir şeyi test etmek amaçlı yapılmış olabilir.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Yatay dönme açıkken uygulamaların bir anda yatay moda geçmesi de ayrı can sıkıcıydı. Olmasa da olur bir özellik sonuçta. Yatay olması gereken uygulamalar zaten ona göre tasarlanıyor.
unun içine bir de yatay kısmı ayarlamak girince yazılım ekibinin üstüne gereksiz iş yükü biniyor.