Into The Wild

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
78266444995942793877.jpg
Hizliupload.com

http://www.sinemalar.com/film/2510/Into-The-Wild/
http://www.imdb.com/title/tt0758758/

İNSANLARI SEVMİYOR DEĞİLİM. AMA DOĞAYI DAHA FAZLA SEVİYORUM.

Özgürlüğün bu denli güzel anlatıldığı bir film daha görmedim. Chris Mccandless gibi olmak hangimiz ister? Cesaret edebilir misiniz? Kaçıp gitmeyi... Arkanızda bırakmayı her şeyi... Bırakamazsınız. Neden? Çünkü yapmanız gereken işler var. Ne gibi? Elektrik faturasını ödemek, spor salonuna kayıt yaptırmak, başkalarının kuyusunu kazmak, yalan söylemek, dürüst davranmamak, PARA KAZANMAK, KARİYER YAPMAK...

Özgür kalamadığınızı hiç düşündünüz mü? Sokakta karşıdan karşıya geçerken bile trafik lambasına bağımlısınız. Yeşil geç, kırmızı DUR! Halbuki doğada bunlarla karşılaşmanız mümkün değil. Orada ne kol saatine muhtaçsınız ne de PARAYA ... Ne de trafik lambasına... Kariyer zırvalıkları da yok. Sadece siz varsınız. Yapayalnız . Hayvanlar, çiçekler, böcekler... Her şey DOĞAL .ALLAH' ın yarattıklarıyla başbaşasınız. Gökdelenler, kuleler yok. Sahi insanlardaki bu yükseklik tutkusu nedir? Kabına sığmamak nedir? "Benim binam 100 metre, senin ki 95 metre... Ben senden büyüğüm " Bunun gibi komik saçma sapan replikleri eminim duymuşsunuzdur. Bence insan hayatını sorgulamalı, tüm nedenlerini gözden geçirmeli... Bir şeyi yapıyorsa MUTLU OLMAK için yapmalı...

Filmde dikkatimi çeken bir şey ise baş karakter supertramp' ın bana benzemesi... Hatta ona söylenen bazı repliklerin aynısını benim de işitmiş olmam.
"o kadar detaycı olma evlat!Fazla derinlere iniyorsun. O kadar derine inmek iyi değildir derler." Bunu bana söyleyen hala var. Ben de onlara şaşıyorum. Ot gibi yaşıyorsunuz. Hiçbir şeyin farkında değilsiniz. Aslında seçimleriniz size ait değil. Başkalarının fikirlerini kendi fikirleriniz sanıyorsunuz. En önemlisi ne biliyor musunuz? Siz hiçbir zaman SİZ OLMADINIZ. HİÇBİR ZAMAN KENDİNİZ OLMADINIZ. MASKECİLER SİZİ...

Umarım bir gün herkes supertramp gibi düşünür... Supertramp' ın dediği bir cümleyi geçen de arkadaşıma söylemiştim.

"YAŞAMAK İSTİYORUM!"

not: Artık izlediğim filmlerle ilgili detaylı yorumlarımı burada paylaşacağım. :)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Aman sakın kaçma haa:D:D:D Ters etki de yapar :)

Bunlar da FİLMDEN EŞSİZ REPLİKLER...

**Bu noktada Thoreau’dan bir tefsir yapacağım : ” Bana aşk ,para ,inanç ,şöhret ,adalet yerine gerçeği verin .

**Düşüncelerimi anlatan kelimelerin git gide anlamsızlaştığını farkettim.

**“Mutluluk uçsuz bucaksız ormanlardadır,bomboş sahillerdeki coşkudadır.İnsan elinin değmediği bir yerdedir,denizin diplerinde ve gürlemesindedir.
İnsanları severim, ama doğayı daha çok severim…” (Lord Byron)

**”Denizin tek hüneri şiddetli darbelerdir ve ara sırada olsa, kendini daha güçlü hissetme şansı. Doğrusu, deniz hakkında fazla şey bilmem fakat burada durumun böyle olduğunu biliyorum. Ve yine, hayatta güçlü olmanın çok gerekli değil fakat kendini güçlü hissetmenin önemli olduğunu, en azından bir kere bile olsa kendini tartmanın, bir kere bile olsa kendini, insanın en antik koşullarının içerisinde bulmanın, ellerinizden ve kafanızdan başka size yardım edecek bir şey olmadan kör ve sağır taşla tek başına yüzleşmenin gerektiğini, biliyorum.“(BENCE EN İYİSİ)

**” İnsan yaşamının mantık ile yönetildiğini kabul edersek, hayatın olasılığı kaybolur. “

**"Bence kariyer denen şey bir 20. yüzyıl icadıdır ve ben bir kariyer istemiyorum. "

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Güzel bir filmdi,bir çoğumuz bize verilen roldeki hayatı yaşıyoruz.Doğumdan ölüme kadar nerdeyse.
Rollerin dışına çıkmak haliyle kolay değil ama deneme cesareti gösterenler yok değil.Bedeli oluyor tabi.
Bu film yanlış hatırlamıyorsam gerçek bir yaşamdan alınmıştı.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Güzel bir filmdi,bir çoğumuz bize verilen roldeki hayatı yaşıyoruz.Doğumdan ölüme kadar nerdeyse.
Rollerin dışına çıkmak haliyle kolay değil ama deneme cesareti gösterenler yok değil.Bedeli oluyor tabi.
Bu film yanlış hatırlamıyorsam gerçek bir yaşamdan alınmıştı.

evet, işin özü cesarette bitiyor.

Gerçek yaşamdan alındı. Sonu daha bir güzel. Oradaki fotoğrafı anlamak önemli... Fazla bilgi veremiyorum spoiler olmasın.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
bak şimdi orda "Fazla bilgi veremiyorum spoiler olmasın." demeseydin ben bu filmi izlemicektim. şimdi içimde kaldı. meraktan ya atlaya atlaya izlicem yada sıkıntıdan ölcem.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ahahaha Taktikti bu:D

İşe yaradı demek.

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Senarist izleyin diyorsa izleriz.Yarın iki film izlicem biri de bu olucak.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
tam da bilim kurgu filmi arıyodum izlemeye. yapılırmı bu şimdi =/

---------- Post added at 01:54 ---------- Previous post was at 01:52 ----------

tamam yaa izliyorum görüşümü yazarım buraya. inşallah yavaş geçmiyodur sıkıcı değildir.:mellow: izlicek bilim kurgu filmi bulamadım :huh:

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
tam da bilim kurgu filmi arıyodum izlemeye. yapılırmı bu şimdi =/

---------- Post added at 01:54 ---------- Previous post was at 01:52 ----------

tamam yaa izliyorum görüşümü yazarım buraya. inşallah yavaş geçmiyodur sıkıcı değildir.:mellow: izlicek bilim kurgu filmi bulamadım :huh:

Film dram filmi... Ama ağır işler. Zaten dram filminde kavga dövüş aramak pek doğru değil bana göre. Bu filmde kendi havasında güzel bir film. Eksiklikleri tabiki var. Mesela süresi fazla... Gereksiz sahneleri çok. Fazla beklentiye girip beni suçlamayın da:D

Senarist izleyin diyorsa izleriz.Yarın iki film izlicem biri de bu olucak.

Eyvallah nuri kardeşim :)

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Senarist sen film tanıtımları yapsana Sinema bölümünde.

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Film dram filmi... Ama ağır işler. Zaten dram filminde kavga dövüş aramak pek doğru değil bana göre. Bu filmde kendi havasında güzel bir film. Eksiklikleri tabiki var. Mesela süresi fazla... Gereksiz sahneleri çok. Fazla beklentiye girip beni suçlamayın da:D

bu taktiği sevdim. bi anda filmden soğdum. :D bende foruma bakym bilim kurgu ne varmış :S

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
İzledikten sonra yorumlarınızı bekliyorum :)

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29

Gerçekten öyle... Ama iyi ki izlemişim demiştim. Siz de izleyin... (:

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
arkadaşımın önerdiği iki filmden biri ve her zaman aklımda olan bir film. :)
büyük ihtimal hafta içinde izlerim.
bu arada diğeri Largo Winch ikisini de izleyemedim 2 senedir :)

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
senar1st Teşekkürler. Süperd. Beklediğimden eğlenceli ve heyecanlı çıktı. vallahi herkesin yapmak istediği şeyler. Sonu biraz hüsran bitti okadar. Spoiler veririm söylemeyeyim:P

İyiki izlemişim. Yeniden teşekkürler :D

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
senar1st Teşekkürler. Süperd. Beklediğimden eğlenceli ve heyecanlı çıktı. vallahi herkesin yapmak istediği şeyler. Sonu biraz hüsran bitti okadar. Spoiler veririm söylemeyeyim:P

İyiki izlemişim. Yeniden teşekkürler :D

Aaa bak sevindim. Beğeneceğini tahmin etmemiştim:D

Sonundaki mesajı yakalamak öenmli. Tamam oldu ama nasıl oldu :P :P Merakk :P

O zaman bizi izlemeye devam edin diyim:D