senar1st
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 14
http://www.sinemalar.com/film/2510/Into-The-Wild/
http://www.imdb.com/title/tt0758758/
İNSANLARI SEVMİYOR DEĞİLİM. AMA DOĞAYI DAHA FAZLA SEVİYORUM.
Özgürlüğün bu denli güzel anlatıldığı bir film daha görmedim. Chris Mccandless gibi olmak hangimiz ister? Cesaret edebilir misiniz? Kaçıp gitmeyi... Arkanızda bırakmayı her şeyi... Bırakamazsınız. Neden? Çünkü yapmanız gereken işler var. Ne gibi? Elektrik faturasını ödemek, spor salonuna kayıt yaptırmak, başkalarının kuyusunu kazmak, yalan söylemek, dürüst davranmamak, PARA KAZANMAK, KARİYER YAPMAK...
Özgür kalamadığınızı hiç düşündünüz mü? Sokakta karşıdan karşıya geçerken bile trafik lambasına bağımlısınız. Yeşil geç, kırmızı DUR! Halbuki doğada bunlarla karşılaşmanız mümkün değil. Orada ne kol saatine muhtaçsınız ne de PARAYA ... Ne de trafik lambasına... Kariyer zırvalıkları da yok. Sadece siz varsınız. Yapayalnız . Hayvanlar, çiçekler, böcekler... Her şey DOĞAL .ALLAH' ın yarattıklarıyla başbaşasınız. Gökdelenler, kuleler yok. Sahi insanlardaki bu yükseklik tutkusu nedir? Kabına sığmamak nedir? "Benim binam 100 metre, senin ki 95 metre... Ben senden büyüğüm " Bunun gibi komik saçma sapan replikleri eminim duymuşsunuzdur. Bence insan hayatını sorgulamalı, tüm nedenlerini gözden geçirmeli... Bir şeyi yapıyorsa MUTLU OLMAK için yapmalı...
Filmde dikkatimi çeken bir şey ise baş karakter supertramp' ın bana benzemesi... Hatta ona söylenen bazı repliklerin aynısını benim de işitmiş olmam.
"o kadar detaycı olma evlat!Fazla derinlere iniyorsun. O kadar derine inmek iyi değildir derler." Bunu bana söyleyen hala var. Ben de onlara şaşıyorum. Ot gibi yaşıyorsunuz. Hiçbir şeyin farkında değilsiniz. Aslında seçimleriniz size ait değil. Başkalarının fikirlerini kendi fikirleriniz sanıyorsunuz. En önemlisi ne biliyor musunuz? Siz hiçbir zaman SİZ OLMADINIZ. HİÇBİR ZAMAN KENDİNİZ OLMADINIZ. MASKECİLER SİZİ...
Umarım bir gün herkes supertramp gibi düşünür... Supertramp' ın dediği bir cümleyi geçen de arkadaşıma söylemiştim.
"YAŞAMAK İSTİYORUM!"
not: Artık izlediğim filmlerle ilgili detaylı yorumlarımı burada paylaşacağım.