İntihar geni bulundu

Bu konuyu okuyanlar

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
492
Puanları
83
Yapılan yeni araştırma, intihara meyilli kişileri önceden tespit edebilecek bir kan testinin öncüsü oldu
975651_detay.jpg


Yapılan yeni bir çalışma, intihara meyilli insanları tespit edebilmek için kullanılacak kan testi için anahtar olarak nitelendirildi. İleride geliştirilecek bu test ile hastane, özel klinik ve özellikle güvenlik güçleri içinde intihar risklerini azaltılacağı ümit ediliyor.

Amerikan Emekli Subaylar derneğinin verdiği bilgilere göre günde ortalama 22 gazi ve/veya emekli asker intihara teşebbüs ediyor. Erkeklerin kadınlara oranla 30 kat daha fazla intihara meyilli olduğu da yapılan bir diğer açıklama...

Huffington Post'a konuşan Johns Hopkins Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Zachary Kaminsky, üzerinde çalıştıkları bu testi psikiyatri hastalarında kullanabileceklerini ve hangi hastaların yüksek risk taşıdığını tespit edebileceklerini söylüyor ve ekliyor "Orduda ise mental olarak savunmasız kişileri tespit edebilir ve onları aktif görevlerden daha pasif görevlere kaydırabilir, intihar aracı olarak kullanabileceği silah ve mühimmattan uzak tutabiliriz"

American Journal of Psychiatry'de yayınlanan bu yeni araştırmanın ortaya koyduğu genetik bir mutasyon, yüzde 20'lik bir sapma payı ile intihar riski olup olmadığını tespit edebiliyor. Beynin stres hormonlarını düzenlemek için kullandığı SKA2 geninin değişikliğe uğradığı kişilerde, intihara teşebbüsün daha yaygın olduğu saptandı.

Mevcut klinik koşullarda intihara meyilli kişiler ancak terapi ve gözlem yolu ile tahmin edilebiliyor. Bu kişiler sürekli intihardan bahsetmeleri, intihar yazıları yazmaları, silah ve ilaç satın almaları gibi sinyaller vermekte. İntihara meyili arttıran bir diğer faktör ise genetik yatkınlık; ailesinde mental bozukluk olan ya da intihar etmiş bireyler bulunan kişilerde intihar riski de artıyor.

Ancak doktorların her zaman bu tip bilgilere sahip olma şansı olmuyor. Bu sebeple geliştirilecek bir kan testinin, çok sayıda kişinin hayatını kurtaracağı düşünülüyor. Özellikle hastaneye yatırılmaktan çekinen ancak intihar etmeyi düşünen kişilerin, çevresine hiçbir belirti göstermediği düşünüldüğünde, şüphelenilen kişiye yapılacak basit bir kan testinin çok önemli olduğu vurgulanıyor.

HaberTürk
 

Dea

Müdavim
Katılım
13 Ekim 2010
Mesajlar
1,395
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
Vay Be Adamlar Herşeyi Genetiğe Bağlıyor
 
Üst