İnternette kurdukları çiftliğe mazot ve gübre desteği istediler!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kuşadası'nda iki kafadar önce Facebook internet sitesinde Farm ****, Farm Wille gibi sanal çiftlik oyunlarında çiftlik sahibi oldu, sonra İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurarak gübre ve mazot desteği istedi.

farmville.jpg

Önceki gün İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gelen 15-16 yaşlarındaki iki çocuk, gazete ve televizyonlarda çiftçilere destek verildiğini duyduklarını belirterek, "İnternetteki çiftliğimiz için mazot ve gübre desteği alabilmemiz için ne yapmamız gerekiyor? Çiftliğimize nasıl destek alırız?" diye sordu. Çocukların isteği karşısında şaşıran görevliler durumu İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen'e aktardı. İki çocuğu ciddiyetle dinlediğini söyleyen Müdür Göçmen "Çocuklara böyle bir desteğin söz konusu olmadığını, ancak ayda bir müdürlüğe gelmeleri halinde çikolata desteği vereceğimi söyledim." dedi.

Göçmen, sanal ortamda çiftçilik yapmaya çalışanlarla diyalog kurarak gerçek çiftçiliğin nasıl yapıldığını anlatmak gerektiğini belirterek, "Gelecekte bilinçli çiftçilerin yetiştirilmesi için doğrudan ilişki kurulması önem taşır. Bu çerçevede çocuklarla tarım ve hayvancılık konularında sohbet etmenin çok iyi bir tarımsal yayım şekli olduğunu düşünerek onları davet ettim. Bir ay sonra gelip gelmeyeceklerini bilmiyorum." şeklinde konuştu.

KAYNAK

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Çok meraklılarsa bizim köyde gerçek çiftlik kursunlar bakalım Dünya kaçbucakmış.FirmVille de neymiş :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bak sen, ayda bir çikolata desteği koparmışlar, bende aynı bahaneyle İl Tarım Müdürlüğüne gidiyorum. Gelmek isteyen var mı?

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Puhaha hahaaa :4::clap:

Çikolata desteği varsa gitmek lazım Tarım Müdürlüğüne :mrgreen:

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Gelin ben 2'inize de gübre desteği vereyim.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Hiç yoktan iyidir :D Günümüz şartlarını ele alırsak çikolata desteğide fena sayılmaz:P

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende Bu Haberi Okuyodum ne Kadar Hayal Güçleri Kuvettli Bu Çoçukların :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Akla bak ya. :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630