internet hızım

NoRestForTheSicked

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
mrblar bir sorunum var,ttnet 16mbitlik bir paketi kullanıyorum ama internet hızım birşeyler download ettiğimde 1.2 - 1.3 mbit civarında bu da en fazlası bu hızı geçmiyor, filmlerde ise 360-480p lerde bile arada donmalar oluyor,ttneti aradığımda altyapı 16mbiti destekliyor demişlerdi,modemim airties kodunu felan tam hatırlamıorum ama 3-4 yıllık bir modem,üst katta laptobumla internete giriyorum alt katta ise modem bağlı kablosuz internet kullanıorum,bnim sorum bu düşük hız modem kaynaklı olabilir mi mesafe vb. nedenlerle ve düzeltmek için ne yapabilirim?Bu sıkıntıyı yaşayan var mı?

Fight4Life

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Aslında normal denilebilir. 16Mbit hıza sahip internet paketinde sanırım en fazla 1,8mb/s indirme hızına ulaşabiliyorsunuz. Belirli bir bölümünü kullanıyor yani. 1.8mb/s hızından düşük alma sebebiniz, modeminizi bağladığınız kablolarda ek falan kullandıysanız, bu bağlantı hızınızı yavaşlatır. Başka bir sebeple de modeminizin vereceği hız değeri düşük olabilir ki dediğiniz üzere 3-4 yıllık modemmiş. İsterseniz yeni sürüm bir modem alıp deneyebilirsiniz fakat kesin çözüm olur mu bilemiyorum ama kafanıza takmayın çünkü ortada bir sorun yok. 16Mbit hıza sahip paketler için indirme hızınız normal.

NoRestForTheSicked

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Anladım fakat neden tüm hızı kullanamıyoruz?en azından bi 10mbit işimi görürdü böyle olunca da yetmiyor.

Fight4Life

Asistan
Reaksiyon puanı
60
Maalesef sistem böyle. Başka ülkelerde bedava verilen internete, Türkiye'de kullanmak için eşek yüküyle para ödüyoruz fakat karşılığını böyle alıyoruz. Bende TTNET 16Mbit internet paketine sahibim ve AKK aşmamışken en fazla aldığım indirme hızı 1,8mb/s. Üstüne 70 TL para ödüyoruz. Yazık gerçekten ya. Bildiğin paramızı çöpe atıyoruz. Teknoloji ve internet konusunda bence gerçekten berbat durumdayız. İyi bir internete sahip olmak için çok daha fazla para vermemiz gerekiyor bu ülkede...

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
16mbpse kadar veriyorlar, adsl paketlerinde genellikle 1.3 civarında takılıyorsunuz, normal bir durum.