İnternet Explorer mı? Firefox mu? Sleipnir mi?

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Bir çok bilgisayar kullanıcısının internete erişimde kullanmış olduğu web tarayıcısı ya İnternet Explorer ya da Firefox oluyor. Dünya genelinde yüzlük dilime vurulduğunda bu iki web tarayacısını Opera ve Safari takip ediyor. Peki, artık sıradanlaşmayı bir kenara bırakıp Sleipnir’ i kullanmaya ne dersiniz?

Sleipnir, bir Japon firması tarafından yazılan web tarayıcısı olup İnternet Explorer ile Firefox’ un pazar payında yer edinmek istiyor ve bunun için çalışıyor. Sleipnir, ziyaret edilen her site için Trident ya da Gecko motorları arasında seçim yapılabilmesine olanak sağlıyor ve bu onun en önemli özelliklerinden bir tanesi oluyor. Trident, İnternet Explorer tarafından kullanılırken, Gecko Firefox tarafından kullanılıyor.

Peki, bu iki motorun bir web tarayıcı içerisinde olmasının avantajı ne olur diye sorulduğunda verilecek en güzel cevap, web tarayıcınızı değiştirdiğinizde bazı sitelerin farklı göründüğünü ve kullanımda olan tarayıcıya göre farklı işleve sahip olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Trident ve Micro burada devreye giriyor ve kullanıcıların site için en uygun motoru seçmesine olanak sağlıyor.

Sleipnir isimli web tarayıcısı 2005 yılında Fenrir isimli firma tarafından geliştirilmeye başlandı ve Japonya’ da tarayıcı pazarının %9’ unu elinde bulunduruyor. Fenrir, Sleipnir ile Avrupa pazarında yer edinebilmek için İngilizce sürümünü de sunmayı ihmal etmiyor.

Sleipnir indirmek isteyenler linke tıklayabilirler
http://www.fenrir-inc.com/services/download.php?cc=us&file=sleipnir272-en-US.exe

Siz de Sleipnir’ i kullanmak ve düşünceleriniz paylaşmak istermisiniz?

Yazan : Ferit Turna
Shiftdelete.Net - SDN

Son düzenleme:

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Her alternatifi değerlendirmek lazım aslında. Yazı için teşekkür modum :D

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Rica ederim modum:)

Seninde dediğin gibi bu tür alternatifleri denemek lazım. ;)

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Deniyeceğim ama Operayı bırakacağımı pek zannetmiyorum.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bedava Olsun içinde Ne olduğu Önemli Deyil:)

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Bedava Olsun içinde Ne olduğu Önemli Deyil:)
Ya böcük varsa ? :D

Microsoft Internet Explorer 8 beta 1 Kullanıyorum ondan öncede zaten 7 kullanıyordum Firefox yada Opera denedim ama iexplorer Rahatlığını bana veremediler nedense kişisel kanaatım tabiki , ama Sevgili Nmss dediği gibi Tüm alternatifleri değerlendirmek lazım tabiki (:

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Denemden bilemeyizki diimi

Hızlı bir program ama eksikleri var.

Son düzenleme:

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
walla denedim mozilla ve safari kadar hızlı ie ile flört etme ilişkisi sayesinde flashları imageleri hepsini açıyor ya da açmaya çalışıyor kaç gb yerimiz var dursun kerata

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
biraz bişeye benziyo ama arayüz biraz karışık gibi üstüste binmiş durumda onun harici mozillayla eş değer hızda diyebilirim ama daha çok fırın ekmek yemesi lazım

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Opera ilk, sonra firefox gelir.

Explorer zaten çağ dışı...

likable06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence en iyi tarayıcı opera ve öyle olmayada devam edecek:))

By_ÇaKaL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok kısa zamanda firefoxda bu seçeneği koyar

ama koymasına bile gerek yok İE Tab die bi eklenti var o yetiyo zaten ;)

sadece tarayıcı motorlarını seçiyor diye kimse bunu kullanmaz

bu yüzden firefox devri kapanıyormu internet explorer gidiyormu gibi deyimler bence çok abartı ;)

Son düzenleyen moderatör:

lazbakkal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence de firefox........

Arkadaşlar 3.0 versiyonundan sonra bazı sayfalar sıkıntılı açılmakta...

Sizde de aynı durum söz konusu mu??????????

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
gecko tabanını kulananlar(firefox,netscape nagvitor,flock)için istersiniz gecko plug-in yüklenektir

perkant

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Firefox ve enson safariyi kullandım cok hoşuma gitti.Buda sağlam ama gelişmesi lazım.Haber için teşekkürler.

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Rica ederim arkadaşlar. Belki sleipnir isimli web tarayıcısını bu haber sayesinde kullanmaya başlarsınız ve ilerde geliştirildikçe vazgeçilmezleriniz arasında yer alır.

Biber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben uzun zamandır Opera kullanıyor ve tavsiye ediyorum ; ama her zaman yeni şeyleri denemekten de asla vazgeçmem :D

Pen-os

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
operaya devam maxımum hız :d hele o otomatıks ayfalar yokmu operayı sevıyorum ya valla

Pen-os

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
operaya devam maxımum hız :d hele o otomatıks ayfalar yokmu operayı sevıyorum ya valla

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yae bedava olsun da ne olursa olsun. bedavaya da sırf microsoft karşıtlığı için yanaşıyorum. firefox yada opera ie nin tek rakibi olsa ve paralı olsa yine ie kullanmam. hatta şu windowsunda alternatifini yapabilseler. mecburiyetten kullanıyoruz. linuxa uyumlu yapın şu programların tamammını be pararyla da olsa alırım. anti -microsoft..

Biber

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar deminden beri denemeler yapıyorum özellikle "youtube" videolarını mükemmel oynatıyor. Bence bu tarayıcıda iş var.. Sunum için teşekkürler arkadaşım...