İnternet explorer ile Firefox karşılaştırması

konangenc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yarışma konusu

İnternet explorer ile Firefox karşılaştırması
firefox-vs-ie.gif

Günümüzde en çok tartışılan internet konularından biri olan firefox ve explorer konusu yerli ve yabancı bir çok sitede yazılıyor, çiziliyor karşılaştırılıyor fakat bu konuda detaylı bir genel bilgilendirme yapılamıyor, çünkü firefox daha çok interneti derinden takip edenlerin kullandığı bir tarayıcı olarak görünüyor, explorer ise aktif olarak kullanılan işletim sistemi olan microsoft ürünleriyle birlikte gelmenin avantajını korumaya devam ediyor.
İnternet kullancılarının bir çoğu explorer ile neler yapılabileceğini yada neler yapılamayacağını bilmiyor, aynı konuyu firefox tarayıcı içinde düşündüğümüzde bu iki tarayıcı arasında kullanıcıları ikna edebilecek, tarayıcı seçimlerinde etkili olabilecek anlatımların olmaması gerçeğiyle, İnternet explorer ile Firefox karşılaştırması yarışmamızın konusu olarak belirlenmiş olup,düzenleyeceğimiz yarışmaların ilkini duyurmuş bulunuyoruz.

Yarışma süresi
Yarışma için çalışma gönderilebilecek en son tarih 17 mart 2009 saat 24:00'dür bu zaman diliminden sonra gönderilebilecek çalışmalar dikkate alınmayacaktır.
Yarışma sonuçları 24 mart 2009 saat 00:01 sonrasında açıklanmış olacaktır. Yarışma için belirlenen ödül en geç 31 mart 2009 tarihinde adayın elinde olacaktır.

Yarışma Kuralları
- En temel kural hazırlanacak çalışmanın yazara özgü olması şartıdır. (kopyala yapıştır içerikler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.)
- Karşılaştırmanın dikkate alınabilmesi için, okuru doyurucu ve ikna edebilecek ölçüde olması şartı aranmaktatır.
- Hazırlanan çalışma bir kaç resim yada grafikle renklendirilmelidir
- Eklenecek resim ve türevindeki kısımlarda cehennem.net ibaresinin bulunması şarttır.(göze batmayacak şekilde)
- İsterseniz hazırladığınız yazıyı destekleyici bir videyoyuda yazıyla beraber bize gönderebilirsiniz. Ek olarak sunulabilecek bir video kuşkusuz adaya belli bir avantaj sağlayacaktır.

Değerlendirme süreci
- Değerlendirme, yarışmaya katılacak olan yazıların ekibimiz tarafından incelenmesi ve değerlendirmesi aşamasından sonra belirlenecek en iddaalı 10 katılımcı arasından yapılacaktır.

Yarışma Sonrası
-Karşılaştırmalarıyla İlk 5'e giren kullanıcılar puanlarıyla birlikte yayınlanacaktır.
-ilk 2'ye giren karşılaştırmalar ilgili kategoride sabit konu olarak yayınlanacaktır.
-İlk 5 e giren kullanıcıların puanları sene sonu değerlendirmesine tabi tutalacak. 2009'un ilk üçüne özel hediyeler

Hediyemiz:
8Gb Toshiba Readyboost 2.0 Usb Bellek

2_RAMUSB8192TOS130.jpg

Yazımı hazırladım. Nereye göndereceğim?
Son kontrollerini yaptıysanız ve herşeyin tamam olduğuna eminseniz artık yazınızı değerlendirmemiz için bize buradan yollayabilirsiniz.

Not: Yarışma ile ilgili aklınıza takılabilecek sorular için buradan iletişime geçebilirsiniz.

detaylı bilgi için

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Tamam ben yaptım karşılaştırmayı.

Sonuç;

İE = Çağ dışı birşey...
Firefox = Harika birşey, çok kullanışlı...

ve birinci;

Opera = İE+Firefox+Safari+Chrome vs.. hepsi içinde ;)

PM atın bana, o usb'yi istiyorum.

konangenc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:D bu kadar basit olmamalı herhalde. bakalım birinci karşılaştırmayı meraklı bekliyorum