Internet Explorer Aslan Payını Bırakmıyor

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Bir araştırma şirketinin hazırladığı rapor Internet Explorer'ın sanınan aksine hala pazarı kontrol ettiğini ortaya çıkarttı. İşte raporla ilgili şirket yöneticilerinin açıklamaları.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Komisyonu'nun aldığı kararla Internet Explorer, Windows'un resmi tarayıcısı olmaktan men edilmişti. Ancak yapılan araştırmalar, bu durumun IE 8 sürümünü hiç etkilemediğini gösteriyor.
NetMarketShare tarafından gerçekleştirilen ve piyasadaki web tarayıcılarının kullanım oranlarına göre değerlendiren yeni bir araştırmaya göre sanal ortamda sörf yapmak isteyen tüketicilerin büyük bir çoğunluğu Internet Explorer 8'i (IE8) tercih ediyor.
ie81263793335.jpg
Microsoft yetkilileri bu durumun programlarının güvenli alt yapısı nedeniyle yaşandığını açıkladı. Firmanın geliştirici takımı, 1,2 milyar Windows kullanıcısının yolladığı geri beslemelere göre, IE 8'i sürekli geliştirdiklerini belirttiler.
Microsoft'un bu tarayıcıyla ilgili oluşturduğu blogda yer alan bir makale, IE8'le gelen SmartScreen filtresinin bu ürün piyasaya çıkar çıkmaz 80 milyon adet casus yazılımı önlediği yer alıyor.
Bu ay firma tarafından yapılan bir ölçüme göre ise Internet Explorer 8 Smart Screen filtresinin yakaladığı casus yazılım sayısının 350 milyona çıktı. Filtre her gün ortamala 2 milyon casus yazılımın IE8 kullanıcılarının bilgisayarına bulaşmasını önlüyor.
:: Sizce en güvenli tarayıcı hangisi?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Bence internet explorer 8 en güvenli tarayıcı...

mcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence google chrome veya mozilla

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
IE'nin pazarı kontrol ettiği doğrudur da kullanıcı sayısında gitgide azalma yaşanması lazım.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
IE 8 en güvenli tarayıcı birde UAC'ı sona çekerseniz virüs ne demek :D

Not= IE sonsuza kadar yaşayacak sebebi ise şirketler...

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
en güvenli tarayıcılar bence
1-firefox
2-opera
3-chrome
9999999999999999-internet explorer:4:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
IE tekrar şaha kalkabilir. Netscape 'e yaptığı gibi :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Rakamlar 2 veya 3 yıl sonra bu bitecek diyor...

IE9 çıkınca o rakamlarda artış olacakdır..
Ayrıca yıllık %2 - %1 gibi rakam düşüşü olmuş 3 yıl içinde %60 ı nasıl düşürdün bu istatikden?
Firefox'un 1. olması için bi hesaplama yaptıysan oda tutmuyor.. 3 Yıl içinde..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
IE9 çıkınca o rakamlarda artış olacakdır..
Ayrıca yıllık %2 - %1 gibi rakam düşüşü olmuş 3 yıl içinde %60 ı nasıl düşürdün bu istatikden?
Firefox'un 1. olması için bi hesaplama yaptıysan oda tutmuyor.. 3 Yıl içinde..
Demekki 60 yılı daha var :D:D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
İE yeni sürümünde bu hantallıktan kurtulmazsa düşmeye devam edecektir... Pazarı kontrol etmesi ölçü olmaz...

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bu ay firma tarafından yapılan bir ölçüme göre ise Internet Explorer 8 Smart Screen filtresinin yakaladığı casus yazılım sayısının 350 milyona çıktı. Filtre her gün ortamala 2 milyon casus yazılımın IE8 kullanıcılarının bilgisayarına bulaşmasını önlüyor.

Demek ki ie8'e bu özellik eklenene kadar ie kullananlar bu kadar casus yazılımı bilgisayarına yüklüyorlardı.

Bu ie8 kullananlar yarsınlar kalksınlar Mozilla Vakfına dua etsinler. Rekabet ortamı sayesinde ie'ye kısa sürede bir çok özellik eklendi.

Fakat hala yeteri kadar özelleştirilebilir, yenilikçi ve güvenli değil.

Her gün bir kişiyi ie'den Firefox'a geçiriyorum. Çünkü her gün en az bir kişi internetin ana sayfasını değiştiremiyorum, ne yapacağım diye yardım istiyor.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Win xp ve vistada birincil tarayıcı olarak ie değilde başka bir tarayıcı olmuş olsaydı tablo bu şekilde olmazdı.Çoğu ev kullanıcısı makinede hangisi varsa onu kullanıyor.Bilgisayarla pek alakası olmayan çoğu ev kullanıcısının diğerlerinde haberi yok yani:)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Şuanda chrome ve firefox bilinen bir güvennlik açığı yok. İnternet Explorer de hala kapatılmayan açıklar mevcut. (3 gün içinde bir güncelleme gelmişse kapanmış olabilir.)

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Şunu söylemeliyimki chrome 4 çıktığından beri ie ve firefox u unuttum.Çok başarılı bir tarayıcı olmuş.:mellow:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Demek ki ie8'e bu özellik eklenene kadar ie kullananlar bu kadar casus yazılımı bilgisayarına yüklüyorlardı.

Bu ie8 kullananlar yarsınlar kalksınlar Mozilla Vakfına dua etsinler. Rekabet ortamı sayesinde ie'ye kısa sürede bir çok özellik eklendi.

Fakat hala yeteri kadar özelleştirilebilir, yenilikçi ve güvenli değil.

Her gün bir kişiyi ie'den Firefox'a geçiriyorum. Çünkü her gün en az bir kişi internetin ana sayfasını değiştiremiyorum, ne yapacağım diye yardım istiyor.
Sende tabi düzeltemiyorsun yada işine gelmiyor değil mi? :D:D

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Onlara bir daha böyle bir sorun yaşamak isteyip, istemediklerini soruyorum.
İstemediklerini söylüyorlar. Bende Firefox 'u kuruyorum. Birazda eklentilerinden bahsettiğim zaman teknolojiyi ne kadar geriden takip ettiklerini, teknolojinin nimetlerinden faydalanmadıklarını anlıyorlar.

Böylece onlarda doğru yolu bulmuş oluyor. :) Herkesi bekleriz.
Microsoft'un yaptığı gibi sorunların çözüldükten en erken 1 ay sonra yazılımın güncellendiği, bazen yılları bulan güncelleme sorunlarının olmadığı, daha güvenli, daha hızlı, en yenilikçi dünyamıza herkesi bekleriz.