internet explorer 8'in getirdiği yenilikler

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
sizlerinde bildiği gibi internet explorer 8 çıktı.

İşte internet explorer 8'in getirdiği yeniliklerbazıları;

Arama teknolojisinde devrim
Microsoft Windows İnternet Explorer 8, İnternet’in en çok yararlanılan özelliği olan bilgi aramayı kolaylaştırıyor. Arama kutusuna, aranan bilgiyle ilgili sözcükler yazılırken, gerçek zamanlı sonuçlar gelmeye başlıyor. Ayrıca arama motorunun önerileri de hızlı bir şekilde geliyor. Yapılan öneriye tıklamak, arama kutusuna yeniden bir şeyler yazmaya gerek bırakmadan, önerilen doğrultuda bir aramayı derhal başlatıyor ve sonuçlandırıyor.

Microsoft Windows İnternet Explorer 8 de arama fonksiyonu, başta Microsoft Live Search, Yahoo ve Wikipedia olmak üzere İnternet’in en güçlü arama motorlarının olanaklarını bir araya getiriyor.

Yeni sürümde en güçlü arama motorları ile işbirliği yapan Microsoft, görsel aramayı mümkün kılıyor. Örneğin arama kutusuna “Hava durumu” yazıldığında, Şehirdeki hava durumu doğrudan ekrana geliyor.

Farklı sitelerden istediğiniz bilgilere en hızlı şekilde ulaşın
Normal olarak kullanıcılar birden fazla sitedeki içeriklerle ilgilenirler ve bunların en güncel halini almak için tekrar tekrar bu sitelere bağlanırlar. Microsoft Windows İnternet Explorer 8’deki “Web Slice” özelliği ise bu sorunu çözüyor.

Bu özellikle, farklı sitelerde kullanıcıyı ilgilendiren bölümler, sık kullanılanlara kaydediliyor ve gerektiğinde buraya tıklamak yeterli oluyor. Kullanıcı derhal, web sitesinin istediği bölümünün en güncel haline ulaşıyor.
İnternet Explorer 8 ayrıca sahip olduğu “Accelerators” sayesinde web sayfalarında bağlanmayı hızlandırır. Bazı web sitelerinde normal koşullarda istenilen işlemleri yapmak uzun sürebilir. Örneğin Facebook tarzı bir sosyal ağ sitesinde içerik paylaşırken veya perakende satış yapan bir web sitesinde ürün seçerken kullanıcı birçok aşamadan geçmek zorunda kalır. Oysa İnternet Explorer 8’de yer alan hızlandırıcı özelliklerle bu işlemleri en kısa sürede ve en etkin şekilde yapmak mümkün oluyor.

Üst düzey güvenlik
İnternet Explorer 8’in en önemli özellikleri arasında güvenlik, kişisel bilgilerin korunması, veri ve bilgilerin kontrol altında tutulabilmesi de yer alıyor. InPrivate Browsing, InPrivate Blocking ve güçlendirilmiş Delete Browsing History gibi özellikler, kullanıcıya dış müdahalelere karşı yüksek düzeyde güvenlik sağlıyor. SmartScreen Fitler ve Inprivate Browsing & Domain Highlighting gibi özellikler İnternet ortamında güven içinde bankacılık işlemleri veya alışveriş yapılmasını mümkün kılıyor.

kaynak
http://www.yenilikleronline.com/200...explorer-8-ile-yepyeni-bir-internet-deneyimi/

mpKrunsull

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oldukça hoşuma gitti ve kullanıyorm.. tşk ler microsofta..

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben öğretmenim ne yazık ki milli eğitim bakanlığının e-okul web sitesi explorer 5.5 üstü istiyor.Fakat 8 de kabul etmiyor.Yükseltmeyi çok istiyorum fakat 7 ye düşürme istediğimde biliyorum ki yeni sürüm kullanıyorsunuz düşüremezsiniz diye uyarı gelecek 6-7 ay bekliyeceğiz çaresiz ta ki uyumlu yapsınlar..

zaferyörük

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tarayıcınız İlsisWeb tarafından şu an için desteklenmiyor.
Tarayıcınızı IE 5.0 veya daha üstüne güncelleyiniz.

geçen hafta girebiliyordum şu an yukarıdaki uyarı geliyor.. Çözüm ne acaba???

CEvap:

adres yazdığımız yerin sağ tarafında sayfa simgesi var..uyumluluk görünümü yani..ilsis'i açın o simgeye tıklayın..hepsi bu kadar
smiley.gif

ben de bunu yardımcı öğretmenimden öğrendim
smiley.gif

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ama simdi Out ! .. :) Tşkler..