İnternet bağlantı sorunu(dns) acil yardım lazım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KaJMeR13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
merhaba arkadaşlar. konu doğru yerdemi bilmiyorum. kusura bakmayın.

iki gündür internete bağlanamıyorum. bağalanıyordu. 10 dfakika geçti bir de baktım hata veriyor.

işletim sistemi: windows 8.1
ethernet: realtek PCLe fast ethernet

sağ altta internet var görüküyor. (bazen sarı üçgen oluyor. ama çoğunlukla normal)
ve bilgisayar ip alıyor. ağ bağlantılarında ise ağdaki diğer bilgisayarlar görüküyor.
yani bağlantıda sorun olduğunu sanmıyorum.

ancak internete bağlanmak istediğimde örneğin bir site açtığımda bir süre bekletiyor ve dns hatası veriyor. "google chrome siteye bağlanamıyor tarzı bir hata.
ayrıntılar deyince dns sorunu olduğunu söylüyor.

bunun sebebi ne olabilir? başka işletim sistemi ile de denedim. (pardus live cd) (mini xp)
tüm dns adreslerini denedim. şu an open dns var ve hala bağlanmıyor. anlamadığım şey bilgisayar ip alıyor ama bağlanmıyor. çözemöedim bir türlü yardım edin.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Windows Tuşu + R kombinasyonunu kullanıp gelen menüden çalıştır tıklayın ve compmgmt.msc komutunu girin gelen ekrandan sol tarafta Hizmetler ve Uygulamalar > Hizmetler seçin ve Servislerden DNS İstemcisini Otomatiğe alın.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ethernet kablosundan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. soketleri kontrol edin derim.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ethernet kablosundan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. soketleri kontrol edin derim.
ettim hiçbir problem yok görüküyor: zaten bağlantı var. ağdaki diğer bilgisayarları da görebiliyorum. sadece internete girmiyor. çıldıracam ya. bir gün adam akıllı çalışşın şu internet. [MENTION=279364]İSS[/MENTION] eve gidince uygulayacağım. hatta format bile atarım.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ağ üzerinde ip dağıdan başka bir cihaz olmadığından emin olun. Biri ağa switch niyetine kullanmak için bir modem takmış olabilir. Siz de ondan alıyor olabilirsiniz ip nizi. (bir ihtimaldir. Daha önce başımıza geldi)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ip aldığınızda ipnizi ve özellikle ağ geçininizin modem ip si olduğunu kontrol edin.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bu arada bağlantı öçzelliklerinde gelip giden paket sayısı var. yani kaploda sorun olmadığını düşünüyorum. çünkü bağlantı var ve iletişim kuruluyor. ama dns hatası nedeniyle bağalnmıyor

Ağ üzerinde ip dağıdan başka bir cihaz olmadığından emin olun. Biri ağa switch niyetine kullanmak için bir modem takmış olabilir. Siz de ondan alıyor olabilirsiniz ip nizi. (bir ihtimaldir. Daha önce başımıza geldi)

ip aldığınızda ipnizi ve özellikle ağ geçininizin modem ip si olduğunu kontrol edin.
modemden doğrudan internet alan bilgisayar yok zaten. modeme bir tane switch takılı. diğer bilgisayarlarda interneti benim gibi o switch den alıyor. onlarda sorun yok ama bende dns hatası veriyor. ip ler ve dns ler sorunsuz.
şu an benim bağlanamadığım ağda internete girebilen başka bir bilgisayardayım. hiçbir sorun yok.
ip adresi: 192.168.2.XXX benimki de boştaki bir ip olan 192.168.2.35 (başka iplerde denedim)
ağ geçidi vs de doğru.

verdiği hata aynen böyle bir şey.
http://imageshack.us/photo/my-images/43/hataoi.png/

benim bilgisayarın aldığı ip: 192.168.2.35 ağda sorunsuz bir bilgisdayarda görüküyor. yani ip scanner ile baktım. benim bilgisayar sorunsuz ip alıyor. eve gidip son çare önce güvenli modda denerim. olmazsa format.

equivalent

Asistan
Reaksiyon puanı
1
IOBit Driver Booster programı ile ethernet sürücünüzü güncelleyin, bilgisayarınızda Hotspot Shield türevi programlar kurulu ise kaldırın.