İntel Pentium B960 Sisteme Linux Önerisi

PC Tek

Asistan
Reaksiyon puanı
267
Bu sisteme hdd yavaşlığı etki etmeyecek bir sistem arıyorum. Yeni bilgisayarımdaki windows 10 dan yazıyorum. Eski bilgisayarımda windows 8 var. Ben yanına ubuntu atmayı düşünüyorum. Ubuntu indirmiştim.

Eski Sistem(Ayrıntılı):
2 GB DDR3 1333 MHz
İntel Pentium B960 (2MB,2.20GHz)
298 GB Sata 5400RPM HDD(Badsectorlü)

Eğer farklı güzel kasmayacak , donmayacak hale getirecek linux varsa önerilerinizi bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
cvcv.png

PC Tek

Asistan
Reaksiyon puanı
267
Gnome arayüzü daha ağır ama daha şekillidir. Ayrıca hiç kasmayacak donmayacak bir Linux arıyorsanız Lubuntu öneririm.
O zaman lubuntu kuracağım ama birşey daha var . LXDE de kde den daha mı hafif? Ve shiftdelete de bana linuxu ayrıntılı anlatacak bir konu var mı . Varsa okuyabilirim.?

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,179
O zaman lubuntu kuracağım ama birşey daha var . LXDE de kde den daha mı hafif? Ve shiftdelete de bana linuxu ayrıntılı anlatacak bir konu var mı . Varsa okuyabilirim.?
O kadar ayrıntılısı yok ve LXDE KDE'den bildiğim kadarıyla daha hafif.

VeloCity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Stabil Debian sürümüne sahip olan MX Linux kurabilirsiniz. Kaynak kullanımı gayet düşük ve sizi tatmin edebileceğini düşünüyorum. Minimum sistem gereksinimleri ise şu şekilde:

• a modern i486 Intel or AMD processor;
  • 512 MB of RAM memory;
  • 5 GB free hard drive space;

PC Tek

Asistan
Reaksiyon puanı
267
O kadar ayrıntılısı yok ve LXDE KDE'den bildiğim kadarıyla daha hafif.
Anladım peki bu indirme dosyalarında hep amd64 hep efi yazıyor onlar kurmama engel mi. Ve ben bunları windows dostu olan rufustan yazdırabilir miyim. Yıllardır windows yazdırma işini rufus yapıyordu. Linuxta yazdırabilirsem güzel olur.:)

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,179
Anladım peki bu indirme dosyalarında hep amd64 hep efi yazıyor. Ve ben bunları windows dostu olan rufustan yazdırabilir miyim. Yıllardır windows yazdırma işini rufus yapıyordu. Linuxta yazdırabilirsem güzel olur.:)
Evet Rufus ile yazdırabilirsiniz.

PC Tek

Asistan
Reaksiyon puanı
267
O halde lubuntuyu seçiyorum. Aklımda pisi vardı. Ubuntu indirdim. Şimdi kararımı verdim. Lubuntu kuracağım. Hepinize yardımlarınız için teşekkür ediyorum. İyi shiftdeleteler.:)?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz sistemlerde güzel. Daha sonra o sistemleri kurmayı düşünüyorum. Panoma yazdım.:)

dfddfdfd.png

Bu doğru sürüm değil mi daha yenisi var mı.

19.04 değil 18.04 indi. Bir yanlışlık mı var.?

Son düzenleme:

PC Tek

Asistan
Reaksiyon puanı
267
18.04 daha iyi 19.04 daha güncelleme almıyor ama 18.04 daha Nisan'a kadar güncelleme alacak.
Peki kursam daha sonra güncellenecek mi 2020 sürümü ve 2019 sürümü varsa ona geçer mi güncelleme gelince? :rolleyes:

Şuan mbr şeklinde flasha yazdırıyorum.