İntel mi? AMD mi? Konusu hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Merhabalar sevgili forum. gündemde olan bir konudan bahsedeceğim. Amd mi İntel mi konusu çok tartışıldı ve saçma yerlere çıktı.

Daha çok konu AMD Fanboylarının inteli saçma bir şekilde aşağılamaya çalışıp kendini batıranlara döndü. Örneğin

1= Cache ve çekirdekin daha önde olduğunu idda eden fanboylar. Bi arkadaş i3 10100F le R5 1600 ü karşılaştırmış. Evet performans olarak yakınlıkları var ama asıl eşi 6/12 bir işlemci değildir. İ3 10100F 4/8 bir işlemci ve rakibi R3 3100 dür ve o da 4/8 dir ve az çok yakın performans veriyorlar. R3 3100 1/2 fps önde bazı oyunlarda tabi. R7 3700X ile 10600K aynı konumda değildir. 10600K nın rakibi 3600XT dir. 3700-3800-3900X in rakibi 10700KF dir. R9 3900X ve 3950X inde 10900KF. Herşey de Cache değildir.

2= İntel sebepsiz kötüleyenler. neymiş intel tekelciymiş intel ş*refsizmiş neymiş p*şt muş bilmem ne. Sebep? saçma saçma konuşmayın. Neymiş AMD candır AMD hayattır Intel çöptür falan boşa konuşmaya gerek yok gerçek ortada.

3=İntel soket değiştiriyor AMD uzun ömürlü bilmem ne. Intel daha 10. nesilini çıkardı bu sokette daha 11. nesili var. Ki AM4 bu sene son nesili olan 5. nesili çıkardı ve ömrü bitti anlayın şunu. AMD 1. nesil yada 2. nesil yada 3. nesil R3 alınmadığı sürece INTEL soket olarak daha önde. Daha bir nesili daha var bu sokette ki büyük ihtimalle 5. nesillerden güçlü olacak.

4= AMD F/P dir Intel kazıktır en beteri. Evet 6 ay önce AMD ve Intel az çok aynı fiyattaydı ve ihtiyaca göre alınırdı. Oyun oynayacaklar 10400F, Yayın ve Render yapacaklar 3600 alırdı. Oyun performansı olarak az çok yakınlar zaten 10400F bi tık daha önde. Ama şu anda 10400F 1300 TL iken 3600 2000 TL ve kimin F/P olduğunu söylemeye bile gerek yok. AMD stok sıkıntısı yaşayınca bu yola başvurdu.

Daha var da yazmaya üşendim.

@Görkem Say hocam siz de belirtmissiniz konuda
  • 14-) Forum içerisinde yanlış bilgi paylaşımı yasaktır. Kullanıcılara konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yanlış bilgi vermek o kullanıcıyı yanlış bir ürüne yönlendirecektir.
bu kuralı göndermissiniz. Bu kuralı neden aktif uygulamıyorsunuz? Ki bazen yanılma olur evet ama bazılarının ki de inat yani. Onlara 1 günlük susturma devam ederlerse 1 hafta 1 ay gibi gitmeli bence.

Sizin fikriniz nedir forum ?

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
Intel daha iyi diyenlere bir tepkiler geldi sanki AMD den para alıyorlar arkadaşlar ne fanboyculuk yaptılar ve rica ettim kkapattılar konuyu

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
Herkes birbirinin fikrine saygı duymalıdır. Kimisi Intel demiş, kimisi AMD demiş. Herkesin fikri farklı olabilir. Neden tartışılıyor ki? Tartışılacak bir şey yok. Kimisine göre Intel candır, kimisine göre AMD candır. Bitti!

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
Herkes birbirinin fikrine saygı duymalıdır. Kimisi Intel demiş, kimisi AMD demiş. Herkesin fikri farklı olabilir. Neden tartışılıyor ki? Tartışılacak bir şey yok. Kimisine göre Intel candır, kimisine göre AMD candır. Bitti!
İşte böyle olmadı kanka AMD şuan da alınmaz diyenlere veya şuanda FP oranını kaybetti diyenlere bir tepki veriyorlar aman Allahım

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Bunu bir AMD fanboyunun demesi garip geldi. En son kızgın yağmuruna tutuyordun sanki :D

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
Kimisi Intel desin, kimisi AMD desin. Umrumda değil. Ben de AMD'ciyim fakat İntel'cilere çöp denilmiş. Intel'cilere destek çıkacağım. Ben de bugünden sonra INTEL'ciyim!

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
İşte böyle olmadı kanka AMD şuan da alınmaz diyenlere veya şuanda FP oranını kaybetti diyenlere bir tepki veriyorlar aman Allahım
Çok doğru dediniz. Bazıları da AMD de cache mb yüksekmiş, onun için daha iyiymiş diye söylüyorlar.
Evet tabii ki isteyen istediğini alır. Ona kimse karışamaz. Ama gereksiz yere tartışmaya gerek yok. Zaman kaybı sadece.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Evet. Zaten konuda belirttim. 6 ay önce örneğin 10400F ve 3600 ün fiyatı aynıydı ihtiyaca göre alınırdı. Render ve Yayın yapmak isteyen 3600 oyun oynayacak 10400F alırdı. Tabi sonra Yayın ve Renderciler arttı ve 3600 deki talep arttı. AMD de sıf Nvidiaya güç gösterisi yapmak için 6000 serisini çıkardı ve stoklar ile ilgilenemediler. Talep fazla arz az olunca tabi fiyatınıda uçurdular.

Ekonomiden en ufak anlayan bunu bilir zaten.
Arz az talep fazla ise birşeyin fiyatı artar.
Arz çok talep az ise birşeyin fiyatı düşer.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,408
FX buldozer 8 çekirdeğin geleceğe yatırım olduğunu konuşanlar şimdide Ryzene çökmüş sanırım :D Ahshhha

Adamlar Allaya ballaya övdüler işlemciyi. Şimdi gtx 1060 bile takamıyolar darboğaz yüzünden.
Gerçi 4.8 ghz OC yaptım diye sevinenler varya. 3.4 ghz intel işlemciyle kapıştırıyordular.

Ahshhdhaha ne garip adamlar var be.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
FX buldozer 8 çekirdeğin geleceğe yatırım olduğunu konuşanlar şimdide Ryzene çökmüş sanırım :D Ahshhha

Adamlar Allaya ballaya övdüler işlemciyi. Şimdi gtx 1060 bile takamıyolar darboğaz yüzünden.
Gerçi 4.8 ghz OC yaptım diye sevinenler varya. 3.4 ghz intel işlemciyle kapıştırıyordular.

Çok doğru. Bir de cache mb yüksek diye AMD daha iyi oluyormuş. Gel de gülme buna. ?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993

Aga be. Ama yinede yayın için iyi bir işlemciydi. Valorantta 100 fps alıyorsa 90 ile yayın yapılıyordu. 8/8 olması o zamana göre iyiydi.

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
ben intelin 9. nesil işlemcilerini çok kötü buluyordum AMD ye göre ama 10.nesilden sonra baya ilerleme yaptı Intel ve son zamanlarda AMD baya zam yaptı yaklaşık 8 9 ay öncesine kadar ryzen 5 3600 1300 1400 TL civarıydı sanırım şimdi ise olmuş 2000 TL onu alana kadar 10400f alır daha iyi bir performansa sahip olurum 500 TL de bana kalır onlada FP bir z490 anakart alır keyfime bakardı

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
AMD gitsin 3. nesildeki turbo sorununu çözsün. Bizim kullanan güzide forum üyelerimiz öve öve bitiremiyor ama nedense eksi yönünü yazan yok.

Eğer F/P sistem istiyorsanız AMD
Fiyat önemli değil performans isterim derseniz Intel derim ben.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
ben intelin 9. nesil işlemcilerini çok kötü buluyordum AMD ye göre ama 10.nesilden sonra baya ilerleme yaptı Intel ve son zamanlarda AMD baya zam yaptı yaklaşık 8 9 ay öncesine kadar ryzen 5 3600 1300 1400 TL civarıydı sanırım şimdi ise olmuş 2000 TL onu alana kadar 10400f alır daha iyi bir performansa sahip olurum 500 TL de bana kalır onlada FP bir z490 anakart alır keyfime bakardı
Yani. Ayrı mesele 10. Nesil işlemciler 9. Nesil işlemcilerin soketi ile oynanmış az fps farkı olsun diye hızı arttırılmış işlemciler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

az önce gene başka bir amd intel konusunda belli kişilerden gene tepki aldım bitmeyecek bunlar
Şu @ConfickerBelasi diye bir arkadaşa gıcık oldum. Random böyle İntel çöp amd adamdır intel *ç tur bilmem ne mesajları atıyor. Gıcık oldum.

Guru olarak buralara nası gelmiş hayret ettirici.
Mesaj otomatik birleştirildi:

az önce gene başka bir amd intel konusunda belli kişilerden gene tepki aldım bitmeyecek bunlar
Ne bekliyordun. Sevgi dolu emojisi bırakmalarını mı? :D

Son düzenleme:

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Şu @ConfickerBelasi diye bir arkadaşa gıcık oldum. Random böyle İntel çöp amd adamdır intel *ç tur bilmem ne mesajları atıyor. Gıcık oldum.

Guru olarak buralara nası gelmiş hayret ettirici.
Demek ki katıldığından beri AMD harika ve İntel çöp diye bir sürü mesaj atarak guru olmuştur. ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...