İntel Ekran Kartı Performans Düşüşüne Sebep Oluyor

uht.sui

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Casper Excalibur G850 Laptop kullanıyorum. İntel HD Graphics 630 ve Nvidia Geforce 1050 Ekran kartı var fakat İntel ekran kartı aktif olduğunda bilgisayarda aşırı derece yavaşlama oluyor. Klasör açmayı, video oynatmayı bile donarak yapıyor. Bütün driverları güncelledim, Kaspersky ile virüs taraması yaptım fakat işe yaramadı. İntel ekran kartını Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmadığım sürece bilgisayar kullanılamayacak derecede yavaşlıyor. Ek olarak intel ekran kartını devre dışı bıraktığımda Nvidia denetim masası da "Şu anda NVIDIA GPU'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz." hatasını veriyor.

drocco

Profesör
Reaksiyon puanı
991
Casper Excalibur G850 Laptop kullanıyorum. İntel HD Graphics 630 ve Nvidia Geforce 1050 Ekran kartı var fakat İntel ekran kartı aktif olduğunda bilgisayarda aşırı derece yavaşlama oluyor. Klasör açmayı, video oynatmayı bile donarak yapıyor. Bütün driverları güncelledim, Kaspersky ile virüs taraması yaptım fakat işe yaramadı. İntel ekran kartını Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmadığım sürece bilgisayar kullanılamayacak derecede yavaşlıyor. Ek olarak intel ekran kartını devre dışı bıraktığımda Nvidia denetim masası da "Şu anda NVIDIA GPU'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz." hatasını veriyor.
Bu şekilde olan bilgisayarlarda. Ayar yapıyorlar mesela neyi hangi ekran kartıyla kullanacaksan atama yapabiliyorsun bu videoyu izle sana yardımcı olacaktır.

uht.sui

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Videoda ki arkadaşın dediklerini uyguladım fakat bir değişiklik olmadı, hala aynı yavaşlıkta çalışıyor. Intel erkan kartını devre dışı bırakmadığım sürece bir şey değişmiyor. Devre dışı bıraktığımda ise bilgisayar Nvidia yerine Microsoft Temel Görüntü Sürücüsünü kullanıyor haliyle o da çok iyi bir performans gösteremiyor.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,863
Sürücü eski olabilir, güncelleştirmeyi deneyin.