ByMoToRisT
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 181
Fikrimi değiştirin.
Son düzenleyen moderatör:
AMD aylık kaç para veriyor?
Gerçek fanboyluk karşılıksızdırAMD aylık kaç para veriyor?
Ohooo o zaman hiç tartışılmaz da ?Gerçek fanboyluk karşılıksızdır![]()
Hatta HBM bellekle pek fark atamadılar Nvidia kartlara. O kadar şaşırmıştım ki.Intel aslında dah iyi. 14NM olsada 7NM Ryzen lerle eşit güç veriyor. 2 kat daha güçlü olmalıydı Ryzen ler.
benim eski casper tablet intel atom android 5.1.1 ile işkence çekiyordu sattık zatenhometech intel cpulu tablet vardı çok da sıkıntı yoktu.
AMD ve Intel in chipletleri yüzünden Nm suüreci farklı. Intel, kullandığı chiplet gereği 7NM ye geçemedi. Onun yerine 10, sonra 7 ye geçme kararı aldılar.Hatta HBM bellekle pek fark atamadılar Nvidia kartlara. O kadar şaşırmıştım ki.
Onda anladım herşey veri yolu değil Mimaridir
Öncedende anlamıştım ama bu kadar açık belli etmiyordu kendisini.
İçindeki Atom vs. neyse çok normal.benim eski casper tablet android 5.1.1 ile işkence çekiyordu sattık zaten
3 yıl intel, 6 yıl amd kullandım.Abi niye güzel güzel araştırıp öğrenmek yerine kullanmadığınız her markaya çamur atıyorsunuz.
Marka model?3 yıl intel, 6 yıl amd kullandım.
benim ki elimde kaldı TV+ da 360tv de senkron kaçıyordu chrome ve spotify açıkken gmailden mesajda okurken bayılırdı...benim eski casper tablet intel atom android 5.1.1 ile işkence çekiyordu sattık zaten
Lenovo-IdeaPad-S145-15AST AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G @ 2x 2.6GHz de durum iyi.Marka taraftarlığı asla yapmam, bunun için her ikisinin de avantajı var, benim kanaatimce Intel laptop mimarisinde, AMD masaüstü mimarisinde daha başarılı. Düşümcem bu yönde benim. Yargısız infaz yapmak yanlış olur.
Dediğim gibi hepsi için aynı fikri düşünmüyorum ama Ryzen mimarili laptoplar hakkında çok olumlu yorumlar duymadım.benim ki elimde kaldı TV+ da 360tv de senkron kaçıyordu chrome ve spotify açıkken gmailden mesajda okurken bayılırdı...
Mesaj otomatik birleştirildi:
Lenovo-IdeaPad-S145-15AST AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G @ 2x 2.6GHz de durum iyi.
sallıyorlar asus rog da ryzen var matebook d15 de var ryzen...Dediğim gibi hepsi için aynı fikri düşünmüyorum ama Ryzen mimarili laptoplar hakkında çok olumlu yorumlar duymadım.
10.nesillerde PCIe 4.0 var diye biliyorum.Intel'i bir çok konuda eleştirsem de bile ve hatta bazı kimseler tarafında AMD fan boyu olduğumu denilse de bile aslında Intel'in daha iyi, daha F/P işlemcilerin üretmesini hep istemişimdir ve Intel'i bu sebeplerden dolayı desteklemekteyim. Avantajları aslında var, yok değil. Mesela bazı işlemci odaklı oyunlarda optimizasyonu AMD'ye nazaran çok daha iyi (bakın AMD'nin kötü olduğunu söylemiyorum). Intel'in işlemci ve anakart fiyatları ufaktan daha ucuz olursa, stok soğutucuyu kesinlikle değiştirirlerse ve bazı en güncel teknolojileri (PCI-e 4.0 başta olmak üzere) getirirlerse o zaman işte gözüm kapalı Intel'i alabilirim.
11. nesilde geleceğini hatırlıyorum:10.nesillerde PCIe 4.0 var diye biliyorum.
Valla çok sıfır var sayamadım.AMD aylık kaç para veriyor?
Intel i5 8.nesilMarka model?
Ryzene göre mi açmışsın konuyu yoksa FX işlemciye göremi?Valla çok sıfır var sayamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Intel i5 8.nesil
Amd fx 6100
Hocam konuya hakimim. İkisinin de iyi ve kötü yanları var ve biliyorum. Konu açma sebebim fanboyların tepkilerini görmekti.Ryzene göre mi açmışsın konuyu yoksa FX işlemciye göremi?
Şuanda hemen hemen Eşit güçte işlemciler üretiyorlar. Senin dediklerin burdakı çoğu kullanıcılar için gereksiz bir şey
Ha İntel=Çöp de.... Ha Amd=Çöp de.... bir şey değişmez