Intel=Çöptel

aegeanfisk

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Bence çöp değil güzel. Piyasada farklı ve güçlü markaların olması bize yarar sağlar rekabet tiranlaşmayı engeller fiyatları düşürür. Keşke amd ve intel dışında daha çok güçlü işlemci markaları olsa.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Intel aslında dah iyi. 14NM olsada 7NM Ryzen lerle eşit güç veriyor. 2 kat daha güçlü olmalıydı Ryzen ler.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
hometech intel cpulu tablet vardı çok da sıkıntı yoktu.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Intel aslında dah iyi. 14NM olsada 7NM Ryzen lerle eşit güç veriyor. 2 kat daha güçlü olmalıydı Ryzen ler.
Hatta HBM bellekle pek fark atamadılar Nvidia kartlara. O kadar şaşırmıştım ki.
Onda anladım herşey veri yolu değil Mimaridir :)

Öncedende anlamıştım ama bu kadar açık belli etmiyordu kendisini.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Hatta HBM bellekle pek fark atamadılar Nvidia kartlara. O kadar şaşırmıştım ki.
Onda anladım herşey veri yolu değil Mimaridir :)

Öncedende anlamıştım ama bu kadar açık belli etmiyordu kendisini.
AMD ve Intel in chipletleri yüzünden Nm suüreci farklı. Intel, kullandığı chiplet gereği 7NM ye geçemedi. Onun yerine 10, sonra 7 ye geçme kararı aldılar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim eski casper tablet android 5.1.1 ile işkence çekiyordu sattık zaten
İçindeki Atom vs. neyse çok normal.

Ha birde Intel, 10.nesillere tekrar standart olarak I-GPU koydu. Düşünün artık Intel'in ne kadar başarılı olduğunu.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Marka taraftarlığı asla yapmam, bunun için her ikisinin de avantajı var, benim kanaatimce Intel laptop mimarisinde, AMD masaüstü mimarisinde daha başarılı. Düşümcem bu yönde benim. Yargısız infaz yapmak yanlış olur.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
benim eski casper tablet intel atom android 5.1.1 ile işkence çekiyordu sattık zaten
benim ki elimde kaldı TV+ da 360tv de senkron kaçıyordu chrome ve spotify açıkken gmailden mesajda okurken bayılırdı...

Marka taraftarlığı asla yapmam, bunun için her ikisinin de avantajı var, benim kanaatimce Intel laptop mimarisinde, AMD masaüstü mimarisinde daha başarılı. Düşümcem bu yönde benim. Yargısız infaz yapmak yanlış olur.
Lenovo-IdeaPad-S145-15AST AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G @ 2x 2.6GHz de durum iyi.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
benim ki elimde kaldı TV+ da 360tv de senkron kaçıyordu chrome ve spotify açıkken gmailden mesajda okurken bayılırdı...

Lenovo-IdeaPad-S145-15AST AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G @ 2x 2.6GHz de durum iyi.
Dediğim gibi hepsi için aynı fikri düşünmüyorum ama Ryzen mimarili laptoplar hakkında çok olumlu yorumlar duymadım.

roawen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
İntel aslında o kadar da kötü değil araştırmadan konuşmayın lütfen.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Intel'i bir çok konuda eleştirsem de bile ve hatta bazı kimseler tarafında AMD fan boyu olduğumu denilse de bile aslında Intel'in daha iyi, daha F/P işlemcilerin üretmesini hep istemişimdir ve Intel'i bu sebeplerden dolayı desteklemekteyim. Avantajları aslında var, yok değil. Mesela bazı işlemci odaklı oyunlarda optimizasyonu AMD'ye nazaran çok daha iyi (bakın AMD'nin kötü olduğunu söylemiyorum). Intel'in işlemci ve anakart fiyatları ufaktan daha ucuz olursa, stok soğutucuyu kesinlikle değiştirirlerse ve bazı en güncel teknolojileri (PCI-e 4.0 başta olmak üzere) getirirlerse o zaman işte gözüm kapalı Intel'i alabilirim.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Intel'i bir çok konuda eleştirsem de bile ve hatta bazı kimseler tarafında AMD fan boyu olduğumu denilse de bile aslında Intel'in daha iyi, daha F/P işlemcilerin üretmesini hep istemişimdir ve Intel'i bu sebeplerden dolayı desteklemekteyim. Avantajları aslında var, yok değil. Mesela bazı işlemci odaklı oyunlarda optimizasyonu AMD'ye nazaran çok daha iyi (bakın AMD'nin kötü olduğunu söylemiyorum). Intel'in işlemci ve anakart fiyatları ufaktan daha ucuz olursa, stok soğutucuyu kesinlikle değiştirirlerse ve bazı en güncel teknolojileri (PCI-e 4.0 başta olmak üzere) getirirlerse o zaman işte gözüm kapalı Intel'i alabilirim.
10.nesillerde PCIe 4.0 var diye biliyorum.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
bazı forumlarda çöp demek yasak burda da yasak olsa çöp dedikçe ceza alınsa iyi olur kim ne isterse onu alsın benim ki AMD A6-9225 RADEON R4, 5 COMPUTE CORES 2C+3G @ 2x 2.6GHz 1,60GHz de şuan.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Valla çok sıfır var sayamadım.

Intel i5 8.nesil
Amd fx 6100
Ryzene göre mi açmışsın konuyu yoksa FX işlemciye göremi?

Şuanda hemen hemen Eşit güçte işlemciler üretiyorlar. Senin dediklerin burdakı çoğu kullanıcılar için gereksiz bir şey

Ha İntel=Çöp de.... Ha Amd=Çöp de.... bir şey değişmez

ByMoToRisT

Asistan
Reaksiyon puanı
181
Ryzene göre mi açmışsın konuyu yoksa FX işlemciye göremi?

Şuanda hemen hemen Eşit güçte işlemciler üretiyorlar. Senin dediklerin burdakı çoğu kullanıcılar için gereksiz bir şey

Ha İntel=Çöp de.... Ha Amd=Çöp de.... bir şey değişmez
Hocam konuya hakimim. İkisinin de iyi ve kötü yanları var ve biliyorum. Konu açma sebebim fanboyların tepkilerini görmekti.

Evet artık güç olarak neredeyse aynılar ama böyle olunca araya fiyat mevzusu giriyor. Amd fiyatta önde. :)