İnstagram Şifrem Kırıldı

Behzat Ç.

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Instagram'da bir hesap şifremi falan söylüyor tehdit ediyor ben de okulda 1 arkadaşıma vermiştim ondan şüpheleniyorum fakat kabul etmiyor şuanda Instagram şifremi başkaları bulabilirim yoksa arkadaşım dalgamı geçiyor yardım eder misin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Up

Son düzenleme:

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,918
Bir de biz deneyelim şu şifreni, buraya yazıverirsen.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Şifreni sıfırla ve direkt olarak "İki Faktörlü Kimlik Doğrulama"yı etkinleştir.

Behzat Ç.

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Onları yaptım ama o karşı hesap bana şifremi söyledi yani şifrem kırılsa şifremi öğrenirmi

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
İki Faktörlü Kimlik Doğrulamasını etkinleştirdiysen telefonuna gelen onay mesajını bilmeden hesabına giriş yapamaz.
Farklı bir cihazdan giriş yapılmaya çalışılırsa SMS ile onay mesajı gelir.

Reaksiyon puanı
10,315
Geçtiğimiz Temmuz ayında biri face şifremi kırıp benim adıma bir sürü paylaşımda bulunmuştu. O aralar hasta ve rahatsız olduğum için takriben bir/birbuçuk aylık bir süre uzak kalmıştım internet aleminden. Bu ara bu arkadaş birinin Abdüllatif Şener hakkındaki bir paylaşımına yorum yazmış ve adımı kullanarak adam öyle bir küfürler giydirmiş ki sormayın gitsin. Derken bir gün Jandarmadan bir tebligat geldi, çok şaşırmıştım, benim jandarmayla ne işim olur diye. Gittim sordum, niye beni çağırdınız diye... Tabii dayattılar önüme face'den küfürlü mesajın resmini. Ne desek boş. Elde delil olması lazımmış, o tarihte savcılığa haber vermemiz gerekiyormuş. Ama haberimin bile olmadığı bir şeyi nasıl haber verebilirdim ki... Derken müspet bir delilim olmayınca mahkemeye verildim. Ve bu ayın 30'unda da ömrümde ilk kez hakim karşısına çıkmış olacağım.

Yahu herşeyi kabullendim de, hayatım boyunca bir kez bile telaffuz etmediğim bu ağır küfürleri -hele hele devlete hizmet etmiş, en üstü makamları ihraz etmiş bir devlet adamına- söylemekten mahküm edilirsem kahrımdan ölecek gibi hissediyorum kendimi.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Geçtiğimiz Temmuz ayında biri face şifremi kırıp benim adıma bir sürü paylaşımda bulunmuştu. O aralar hasta ve rahatsız olduğum için takriben bir/birbuçuk aylık bir süre uzak kalmıştım internet aleminden. Bu ara bu arkadaş birinin Abdüllatif Şener hakkındaki bir paylaşımına yorum yazmış ve adımı kullanarak adam öyle bir küfürler giydirmiş ki sormayın gitsin. Derken bir gün Jandarmadan bir tebligat geldi, çok şaşırmıştım, benim jandarmayla ne işim olur diye. Gittim sordum, niye beni çağırdınız diye... Tabii dayattılar önüme face'den küfürlü mesajın resmini. Ne desek boş. Elde delil olması lazımmış, o tarihte savcılığa haber vermemiz gerekiyormuş. Ama haberimin bile olmadığı bir şeyi nasıl haber verebilirdim ki... Derken müspet bir delilim olmayınca mahkemeye verildim. Ve bu ayın 30'unda da ömrümde ilk kez hakim karşısına çıkmış olacağım.

Yahu herşeyi kabullendim de, hayatım boyunca bir kez bile telaffuz etmediğim bu ağır küfürleri -hele hele devlete hizmet etmiş, en üstü makamları ihraz etmiş bir devlet adamına- söylemekten mahküm edilirsem kahrımdan ölecek gibi hissediyorum kendimi.
Bir şey çıkmaz hocam, Facebook'tan IP adresi istesinler eğer Facebook hesap verilerini verirse IP sorgusu yaparlar. Facebook'un IP adresi vereceğini pek sanmıyorum ama adaletli bir karar verilmesi gerekiyorsa elde delil olmalı yani IP adresi. Eğer sizin isteğiniz olursa belki verebilirler, sonuçta kişisel bir durum ve sizin isteğinizle paylaşılabilir.