İnsanları dolandırmayın

Latiroz Kaipa

Profesör
Reaksiyon puanı
631
Letgo'da her gün en az 20-25 dolandırıcı görüyorum. Kimi 100 liraya 480 GB ssd satar kimi 400 liraya RX 570 eğer bu şekilde işler yapmak isteyenler varsa lütfen insanların hayalleriyle oynamayın. Size kaptırdığı 100 TL bir çocuğun yemeyerek biriktirdiği para olabilir. Eğer siz parayı yerken birinin üzgünlüğünden mutlu oluyorsanız ben karışamam..

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Parayı havale olarak alıyor iseler dava etme hakları da bulunuyor. Mesela havale ederken parayı örneğin; X marka SSD aldınız açıklamaya X 400 GB SSD ödemesi vs. yazarsanız daha fazla hakkınız bulunuyor. Burada ki açıklamalar çok önemli. Belki dikkat eden çıkar böyle bir bilgilendirme yapayım.

Reaksiyon puanı
10,549
Zaten 2. El ürün görmeden denemeden alınmaz. Her zaman yakınından alcaksın parayi vermeden deneyeceksin. Ucuza gelsin diye 1000 km ötedeki şahıstan alınmaz. Adam dürüstse bile şeytana uyabilir

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Letgo'da her gün en az 20-25 dolandırıcı görüyorum. Kimi 100 liraya 480 GB ssd satar kimi 400 liraya RX 570 eğer bu şekilde işler yapmak isteyenler varsa lütfen insanların hayalleriyle oynamayın. Size kaptırdığı 100 TL bir çocuğun yemeyerek biriktirdiği para olabilir. Eğer siz parayı yerken birinin üzgünlüğünden mutlu oluyorsanız ben karışamam..
letgodada oyuncu marketteki gittigidiyordaki gibi bir sistem olsa

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Ödemeyi ilk letgo alsa tarafların üründe bir bozukluk durumu yoktur veya geri iadeye uygun değildir açıklamaları kabul edilerek satılsa sistem güzel işler.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Ödemeyi ilk letgo alsa tarafların üründe bir bozukluk durumu yoktur veya geri iadeye uygun değildir açıklamaları kabul edilerek satılsa sistem güzel işler.
Bununla ilgili devletin kanuni düzenleme yapması lazım. Sahibinden.com'da güvenli ödeme sistemi var galiba.

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Bununla ilgili devletin kanuni düzenleme yapması lazım. Sahibinden.com'da güvenli ödeme sistemi var galiba.
Sahibinden de bir ara ürünler online ödeme ile alınıyor idi sonra dolandırıcılar bilgisyar parçalarının bazıları alıp sahibine geri iade ediyordu. Hem para alan dolandırıcı da kalıyordu hem para. Mağdur olan satıcı oluyor idi.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Sahibinden de bir ara ürünler online ödeme ile alınıyor idi sonra dolandırıcılar bilgisyar parçalarının bazıları alıp sahibine geri iade ediyordu. Hem para alan dolandırıcı da kalıyordu hem para. Mağdur olan satıcı oluyor idi.
Oha. Bu dolandırıcılar ile baş olmaz. O zaman en iyisi bizzat gidip elden teslim etmek veya almak.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Letgo veya Sahibinden gibi sitelerde dolandırılanların yüzde 90'ı aklı sıra karşı tarafı dolandırıyom sevdasından dolandırılıyor.

İnsan az kafayı çalıştıracak Her malın bir piyasası vardır bir ederi vardır herkes atıyorum 100 TL'ye koymuş 1 tanesi çıkıp 50 TL diyorsa orada bir çekinecen korkacan ya mal bozuk arızalı yada adam sağlam pabuç değil. Üstüne bir üyeye güvenip direk 1-2 bin TL parayı hesaba yatıran. Tabiri caiz ise saf mı desem gerizekalımı desem öyle insanlar var. Şurda eşine dostuna güvenip 5 TL vermez hiç tanımadığı bir adamın hesabına binlerce TL para atabiliyor.

Bu tarz sitelerde ilk iş aynı il veya yakın illerde ise araba ile gidebilecek veya satışın olduğu ilde senin adına malı görüp inceleyebilecek satın alabilecek birisi varsa ürün alınmalıdır. Yoksa sen parayı havale et ben akşama yollayacam diyenlerin yüzde 90'ı yollamaz. ( Sonuçta yasal olarak bir yaptırımı yok kolay kolay bir cezası yok yakalanma şansı yok o adamların. Allah'a havale olurlar sadece )

Not: Son olarak Sahibinden tarzı bir GeT sistemi getirmedikçe farklı illerde ki alışverişlerte Letgo kullanmayın. Dolandırılırsınız.

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Nedir senin şu dolandırıcılardan çektiğin kardeş?
Nereye el atarsın oradan dolandırıcı çıkar.
Korkuyorum bir gün başlarım dolandırıcılığınıza deyip kendini dolandırıcıları dolandırırken bulup hakiki dolandırıcı olacak diye????