İnsandan Pil

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Belçika'da bilim adamları, insan vücudunun iç dengesini sağlamak için yaydığı ısı enerjisinden elektrik enerjisi üreten bir cihaz geliştirdiler. Bu cihaz sayesinde elektronik eşyaları şarj etmek için güç kaynağına ihtiyaç kalmıyor.

Belçika'da bulunan Üniversitelerarası Mikroelektronik Merkezi bünyesinde çalışan Vladimir Leonov ve Ruud Vullers adlı bilim adamları, insanların yaydığı ısı enerjisini elektrik enerjisine çeviren bir cihaz geliştirdiklerini açıkladılar. Böylece MP3 çalar ya da cep telefonları gibi cihazları şarj etmek için ekstra bir güç kaynağına gerek kalmaması hedefleniyor.
13183_large_Thermopile_Headbandpng1261727827.jpg

Cihaz vücuttan yayılan ısıyı elektrik enerjisine çeviriyor

Bilim adamlarının geliştirdiği cihazın en verimli çalışan sürümü alın kısmına bağlanan bir bant şeklinde. Sokakta kullanabilmek için pek uygun olmayan bu model, insan vücudunun iç dengesini sağlamak için dışarıya verdiği ısıyı alarak, elektrik enerjisine çeviriyor. Bu enerji dönüşümü işlemini termopil adı verilen küçük elektronik hücreler gerçekleştiriyor. Vullers ve Leonov ayrıca geliştirdikleri cihazın gömlek ve kol saati şeklinde olanlarını da yapmışlar. Ancak bunlar alın bandından daha az elektrik enerjisi üretebiliyorlar.
13185_large_HeatScavengerOximeterpng1261727839.jpg

Cihazın kol saati ve gömlek şeklinde olanları da var

Vücut dengesini sağlamak için dışarıya verilen ısıdan elektrik enerjisi üretmek kulağa oldukça hoş gelen bir fikir, fakat bu işlemin uygulamada dezavantajı da var. İnsan vücudunun yaydığı ısı enerjisi çok verimli bir enerji değil. Bu yüzden, bundan üretilen elektrik enerjisi de çok yüksek seviyelerde olmuyor. Geliştirilen bu yeni cihaz ile şarj olabilecek elektronik aletlerin çok düşük voltajlarda çalışması gerekiyor.

::
Bu teknoloji ileride yaygın bir şekilde kullanılabilir mi?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu sistem yurmuza geldiğinde devlet baba yaşadı. enerji üretimi devlet kontrolünde olduğu için hemeb bir sayaç takıp vergisi alır.

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
''İnsan vücudu 120 voltluk bir pilden daha fazla biyoelektrik üretir. Ya da 25000 BTU vücut ısısı yayar. Bunu füzyonun bir türüyle birleştiren makineler ihtiyaç duyabilecekleri bütün enerjiyi bulmuş oldular. Tarlalar oluşturdular, sonsuz tarlalar, öyle ki, artık orda insanlar doğmuyor, sadece yetiştiriliyor. Uzun zaman buna inanmak istemedim, ta ki, tarlaları kendi gözlerimle görene kadar. Ölen insanları sıvılaştırıp, yaşıyanları damar yoluyla besleyişlerini izledim. Orda durup bu dehşet verici işlemi izlerken, gerçeğin ne kadar açık ve korkunç olabileceğini anladım. Peki Matrix nedir? Kontrol. Matrix bilgisayar tabanlı bir düş dünyasıdır. Bizi kontrol altında tutmak için üretilmiştir. İnsanoğlunu başka bir şeye dönüştürmeye yarar, işte buna!''

n9hlk.jpg

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bu Enerjiyle Ancak Led Lambaları Yakabilirler

Havadaki Radyo Ve Cep Telefonu Sinyallerinide Yakalarak Bu İşlemi Gerçekleştirebilirsiniz! Hatta Cep Telefonuzu Sarj Bile Edebilirsiniz
Gereksiz Bir Buluş :)

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu Enerjiyle Ancak Led Lambaları Yakabilirler

Havadaki Radyo Ve Cep Telefonu Sinyallerinide Yakalarak Bu İşlemi Gerçekleştirebilirsiniz! Hatta Cep Telefonuzu Sarj Bile Edebilirsiniz
Gereksiz Bir Buluş :)

bununla ilgili cep telefonlarının yanlarına takılan süsler gördüm, telefon çaldığından renkli ledler yanıyor.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
adamlar calışıyor ama yapılması muhtemel şeyler bunlar spor yaparken tkarsın kolu mp3 caları kendi enerjinle döndürürsün onuda :) )

Enki_

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bence harika. Bilim için ufak ama insanlık için büyük.

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
''İnsan vücudu 120 voltluk bir pilden daha fazla biyoelektrik üretir. Ya da 25000 BTU vücut ısısı yayar. Bunu füzyonun bir türüyle birleştiren makineler ihtiyaç duyabilecekleri bütün enerjiyi bulmuş oldular. Tarlalar oluşturdular, sonsuz tarlalar, öyle ki, artık orda insanlar doğmuyor, sadece yetiştiriliyor. Uzun zaman buna inanmak istemedim, ta ki, tarlaları kendi gözlerimle görene kadar. Ölen insanları sıvılaştırıp, yaşıyanları damar yoluyla besleyişlerini izledim. Orda durup bu dehşet verici işlemi izlerken, gerçeğin ne kadar açık ve korkunç olabileceğini anladım. Peki Matrix nedir? Kontrol. Matrix bilgisayar tabanlı bir düş dünyasıdır. Bizi kontrol altında tutmak için üretilmiştir. İnsanoğlunu başka bir şeye dönüştürmeye yarar, işte buna!''

n9hlk.jpg

ne filmdi ama, Matrix in ilk filmi 2 ve 3 ten kat be kat daha iyi, hem felsefi açıdan hem de aksiyon açısından.İcada gelince bu alet bizi üşütmesin sonra? Isımızı emip. :D

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Fikir güzel ama ısı az :D bu anca yatakda işe yarar :D

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
adamlar calışıyor ama yapılması muhtemel şeyler bunlar spor yaparken tkarsın kolu mp3 caları kendi enerjinle döndürürsün onuda :) )

İşte budur.Öyle bir mp3 yapılsa ilk alıcı benim :thumbup: