İngilizce Öğrenmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan steve78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Arkadaşlar merhaba,

İngilizce öğrenebilmek için İngilizce dizi/film izle deniliyor. Bunun çok bir katkısı olur mu sizce? Birde nasıl izlemem gerekiyor? Alt yazılı mı yoksa alt yazısız mı? Alt yazılı ise Türkçe alt yazılı mı yoksa İngilizce alt yazılı mı olması gerekiyor? Son olarak bu konuya uygun önerebileceğiniz diziler var mı? The Office dizisi uygun mu?

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Evet dizi/film izlemenin faydası olur gelişim için. Tamamen senin seviyene kalmış bir durum bu. İngilizce altyazıyla izleyebiliyorsan izle, altyazısız izleyebiliyorsan izle seviyene göre buna sen karar vermelisin. Bu şekillerde izleyemiyorsan Türkçe altyazıyla başlayabilirsin

boysofhell

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar merhaba,

İngilizce öğrenebilmek için İngilizce dizi/film izle deniliyor. Bunun çok bir katkısı olur mu sizce? Birde nasıl izlemem gerekiyor? Alt yazılı mı yoksa alt yazısız mı? Alt yazılı ise Türkçe alt yazılı mı yoksa İngilizce alt yazılı mı olması gerekiyor? Son olarak bu konuya uygun önerebileceğiniz diziler var mı? The Office dizisi uygun mu?

Açıkça ingilizcemi oynadığım oyunlar geliştirdi. Hatta aldığım derslerden daha faydalı oldu desem yeridir-biraz mübağla var tabii-. Film izlesen de gelişir ancak bir yere kadar. Konuşmadıkça çok gelişmez. Sevdiğim bir laf vardır "teoride mükemmelsindir ancak pratikte sıçarsın" bu lafla aynı hesap istediğin kadar gramer ve kurallara hakim ol konuşmadıkça gelişmez.Kısaca önerim Türkçe altyazılı film + Mümkünse oyun. Filmde listening yeteneğin + grammer bilgin + kelime hazinen gelişir oyunda da speaking + listening + pratik kazanırsın.

mia.wallace

Doçent
Reaksiyon puanı
230
game of thrones un nedense çok katkısı oldu bana özellikle "pronounciation" denilen kısma çok yardımı dokunuyor

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Oyunları İngilizceye çevirmek işe yarayabilir kullandığın telefonun dilini pc nin dilini ingilizce yap anlamadığın kelimelerin anlamına bak ingilizce cümleler kur yaz ezberle zamana anlamaya başlarsın

Reaksiyon puanı
16,128
ingiliz eş edinmen ingilizce öğrenmeye mecbur bırakır ve garanti olur.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Açıkçası ben ingilizceyi animelerle, özellikle Naruto ile öğrendim :D Tabi kursa da gittim. Gramer ve kelimeler öğrendim orada. Tom bizi paso konuştururdu. Benim biraz özgüven patlamam vardı onun için çabuk ayak uydurdum ve kısa zamanda en üst kura kadar ilerledim :D Ama evet, kesinlikle faydalı. Taze tutmak lazım :) Ama misal benim konuşacak birim yok. Onun için kelime yaratma konusunda bazen sıkıntı yaşayabiliyorum. İsterse bilimsel makale olsun, anlarım az çok. Ama orada yazan aynı kelimelerle cümle kur desen o şekilde kafam biraz yavaş çalışıyor. Buna rağmen aralarında ingiliz ve amerikalıların da bulunduğu yabancı arkadaşlarım, ingilteredeki akrabalarımız vs. benim konuşmamın o dili ana dili olarak konuşan birinden ayırt edilemeyecek kadar iyi olduğunu söylüyor :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Peki onu nasıl bulacağız :D
Kız arkadaş bölüm sonu boss'u gibi bir şey. Düzgün item'in, level'in yoksa tek atar. Dark Souls'a benzemez bu, Bloodborne yanında çocuk işi kalır. Şimdilik MMORPG'lerde yabancı arkadaş edinmeni öneririm. CS:GO gibi FPS oyunlarının aksine orada yazıyorsun. Başta konuşma değil yazını böylece geliştirirsin. Gramer'in ve kelimelerin biraz gelişince sonraki aşamalara zaten kendin geçeceksin. Zayıf taraflarını kapatmaya çalış yeter :)

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Kız arkadaş bölüm sonu boss'u gibi bir şey. Düzgün item'in, level'in yoksa tek atar. Dark Souls'a benzemez bu, Bloodborne yanında çocuk işi kalır. Şimdilik MMORPG'lerde yabancı arkadaş edinmeni öneririm. CS:GO gibi FPS oyunlarının aksine orada yazıyorsun. Başta konuşma değil yazını böylece geliştirirsin. Gramer'in ve kelimelerin biraz gelişince sonraki aşamalara zaten kendin geçeceksin. Zayıf taraflarını kapatmaya çalış yeter :)
Seviye düşük zaten öylesine yazdım bide pc yok bende akıllı telefon var.Biraz aşina olsaydım oyunda dediğin gibi yabancı klanlara falan girip yazışabiliyorsun :)

ümit yıldırtan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yeterli birikimin yoksa dizi ve film izlemeyi başlangıç için tavsiye etmiyorum. İlla izleyeceksen çift altyazı kullan BS ya da KP oynatıcılar destekliyor.

senamerve77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
türkiye de belli bi aşamanın üstüne seni atacak her hangi bir hareket zor maalesef

Yavuzkorkmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba,

Yabancı dizilerin ingilizce öğreniminde etkisi bence tartışılmazdır örneğin bir kelime duyuyorsun sonra bunun çevirisine bakıp not alıyorsun ve ne zaman o kelimeyi görsen aklına o diziden kesit geldiği için unutman da zor oluyor bir de gramer eksini varsa benim kurduğum siteye de uğrayabilirsin aga Yavuzla İngilizce / Ücretsiz Eğitimler ingilizce gramer konuları var her gün yeni konu için yazı yazıyorum umarım faydam dokunur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar merhaba,

yabancı dizi ve filmlerin etkisi cidden çok izlediğin diziden mutlaka bir kaç kelime hep aklında kalıyor bir de şarkı dinlemeni öneririm yabancı ben 7.sınıftayken ingilizce şarkılar dinliyordum ama sadece dinlemiyordum youtube'a şarkının adını yazıp yanına lyrics yazıyordum ve ben de şarkıyla birlikte tekrar ediyordum eğer speaking sıkıntın varsa bu taktiği de uygulayabilirsin başlarda biraz daha slow şarkılar seçersin sonra daha hızlı şarkılara yönelebilirsin aga

Son düzenleme: