Gerçek hayatta ne işime yarar denildiği için bir işe yaramasına engel olunuyor. Aslında ülkemizin gelişememesinin sebeplerinden biri de bu düşünce yapısıdır. Hoca hızlı saydırarak kolayca hatırlamanızı ve telaffuzunuzu güçlendirmeye çalışıyor.Hoca bize 3 derstir İngilizce hızlı saydırmaya calisiyor.Gercek hayatta ne isime yarar
Gerçek hayatta ne işime yarar denildiği için bir işe yaramasına engel olunuyor. Aslında ülkemizin gelişememesinin sebeplerinden biri de bu düşünce yapısıdır. Hoca hızlı saydırarak kolayca hatırlamanızı ve telaffuzunuzu güçlendirmeye çalışıyor.
Hoca 100 saniyede 100 sayı sayacaksınız diye 3 ders harcadı ve katrilyondan sonraki sayıları falan anlatıyorBaasit bir şey sayı saymak siz yavaş yavaş sayarken sıkılıyordur. Hızlı hizli sayın diyordur. İşimize yarayan kısmı zamandan kazanmak. Böyle bir şeye zaman harcamamak
Öğrenmek istemediğiniz için kendinize dersi sıkıcı hale getiriyorsunuz. Bakın bende bir ingilizce öğretmeniyim. Sizin gibi sıkılan ve ilgi göstermeyen öğrenciler öğretmenin enerjisinin yıllar içinde azalmasına sebep oluyor.Halbuki ilgi gösterenlerin sayısı biraz artsa o ders ne kadar eğlenceli geçecek.Evet ona sözüm yok eklemeyi unutmuşum hocam bize katrilyondan sonra ki sayıları öğretiyor daha o sayıların Türkcesini bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hoca 100 saniyede 100 sayı sayacaksınız diye 3 ders harcadı ve katrilyondan sonraki sayıları falan anlatıyor
Bir öğretmen aynı sınıfı mezun edene kadar eğitim vermez. Çünkü her öğretmenin farklı bir öğretim stratejisi vardır. Örneğin size bir ingilizce öğretmeni gelse ve sınıfın bir kısmı bu öğretmenin öğretim stratejisini beğenmese 4 yıl boyunca o öğretmenin ders vermesini ister misiniz? Diğer taraftan sınıflar heterojen yapıya sahiptir. Sınıflar bu yapıda olduğu için herkesi aynı seviyede eğitmek ve öğretmek zordur. Öğretmeninizin ben ne dersem o olur demesi yanlış ama her öğrenci bir öneri sunarsa ve ona uymaya çalışırsa sınıf otoritesini kaybeder. Hızlı sayı saydırmaya inat etmemesi gerek ama sınıfta halen bu sayılar konusunda öğrenmeyenler varsa bir sonraki konuya geçemez. Amaç sonrasında sınav yapıldığında öğrenci bana öğretemedin demesin diye herkesin öğrenmesini sağlamaktır.Hayir daha hocaya derdimizi anlatamıyoruz biraz sohbet kalıplarından bahsetse.Sürekli gramer sürekli sayalar olmasa.Bizde bunaliyoruz artık gramerden falan.Ayip olmasin benim ingilizcem arkadaslarimin cogundan daha iyi ve ben bile derdimi doğru düzgün anlatamıyorum. Sizce İngilizcesi iyi olmayan bir kisi ne yapabilir.Bu öğretmen ingilizceylede kilitli degil cogu ders böyle.Bize cümle nasıl kurulur öğretmek yerine gidip hizli sayma yarismasi yaptırıyor.1 ders sayıları anlatsa tamam ama bir haftadır ayni konu ayni şey hiç kimsede hiç bir ilerleme yok hızlı sayicagiz diye nefesimiz kalmıyor 30 saniyede 100'e kadar sayalim diyor. Hoca 45 saniye yapabiliyor. Karşı cikincada ben ne dersem o olacak diyor yorum yapmamıza izin vermiyor.Ingilizce bilmeyen çocukla İngilizce konuşuyor(Ben degil) tamam İngilizce öğretmeye calisiyorsun ama cocuk anlamıyor ve dersten kopuyor dersten kopuncada ingilizceden kopuyor.Bizim ilkokulda almanca dersi vardi suan 8. siniyim 2 kelime almanca bilmiyordum.Duolingo diye bir site var ona gireli 1 hafta oldu almanca az biraz konuşabiliyorum 8 yılda ogretemediklerini ben 1 haftada öğrendim simdi dusunun 8 koca yıl bana neden öğretmediler.Ilgi olunca oluyormus ben bunu gordum.Neden ilgi derste yok da bu sitede var.Sebebi öğretmenler kötü(Istisnalar kaideyi bozmaz)sistem kötü okullar kötü.Bir öğretmenle geliyor bir sene kalıyor ve gidiyor. Bu konu hakkında bir sorum olacak.Siz öğretmensiniz daha iyi bilirsiniz.Neden öğretmenler 1 sene yada 2 sene kalıp gidiyor?
Gercekten öyle size hiz kazandiracak diyor basta bir arkadas dedi onu zaten ona bir şey demiyorumda bu biraz abartı.Katrilyona kadar saydırmak biraz değil baya bir abartı olmuş, sıkıntılı bir hoca tablosu mu acaba
Sanırım hafıza-hız tekniklerine saplantılı bir şekilde bağlı bir hocaGercekten öyle size hiz kazandiracak diyor basta bir arkadas dedi onu zaten ona bir şey demiyorumda bu biraz abartı.
Hızlı konuşmada telafuzu geliştirmek için bile olabilir. Boş yere bir şey yapacağını düşünmüyorum.Hoca bize 3 derstir İngilizce hızlı saydırmaya calisiyor.Gercek hayatta ne isime yarar
Bos yere yapmıyor zaten her bilgi bilgidir fakat katrilyon kuintilyon falan bunlar bos seyler gercekten.Türkcede ben kuintilyonu bilmiyordum ve ihtiyac duymuyordum ingilizcede hiç ihtiyac duymam soru da su zaten neden bize katrilyon vb. seyler öğretiyor.Tamam hızlı olmak icin onu anladım ama öbürü tamamen bos bir şey.Birde bagriyor yapmadigimiz zamanHızlı konuşmada telafuzu geliştirmek için bile olabilir. Boş yere bir şey yapacağını düşünmüyorum.