[İnceleme] Philips SPK8614 mekanik klavye alınır mı?

Bu konuyu okuyanlar

HEDEC

Asistan
Katılım
19 Haziran 2019
Mesajlar
157
Reaksiyon puanı
37
Puanları
28
Yaş
24
Merhaba arkadaşlar, ilk olarak ilk incelemem olduğu için biraz saçmalamış olabilirim kusuruma bakmayın. Yaklaşık iki gün önce 350TL bandında klavye tavsiyesi istemiştim. Saolsun @Quantum99 'un önerisiyle Philips SPK8614 modelini 356TL'ye sipariş ettim. Klavye bugün elime ulaştı. İlk izlenimlerimi söyleyecek olursak cidden 100TL'lik rampage klavyesinden sonra uçuşa geçmiş gibi oldum. Klavye hakkında beklentilerim çok yüksekti. İlk defa blue switch kullanacak birisi olarak çok fazla heyecana kapılmıştım.

Kutu içeriğinden Klavye, bilek desteği, tuş sökme ve garanti belgeleri çıktı. Klavyeyi buradan sipariş ettim ve sorunsuz bir şekilde güzel bir kargolama ile birlikte yolladılar. Bazı kişiler klavyenin üzerindeki yazıların söküldüğünü belirtmişler fakat tırnağımla zorla sökmeye çalışsam bile yerinden çıkmadı. Bu zamana kadar bilek desteği kullanmadığıma pişman oldum. Klavyeye gelecek olursak ilk açıldığında sizi küçük bir selamlama ile karşı karşıya bırakıyor ve Blue Switch'e sahip. Klavyenin sağ üstünde bulunan yuvarlak tekerlekten basılı tutarak renk değiştirme modu ve multimedya tuşları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Multimedya tuşlarınıza istediğiniz tuşları atayıp her tuşta farklı bir oyun modu barındırabiliyorsunuz. Klavyede Rainbow ışıklandırma kullanılmakta(RGB Değil). Klavyede bulunan 19 adet renk modu sayesinde ışıklandırmanın rainbow olduğunu bile farkedemiyorsunuz. Klavyenin çok tatlı hoş bir sesi var. Malzemesine gelecek olursak metal plakadan yapılmış. Cidden elinize aldığınız anda kaliteli olduğunu anlayabiliyorsunuz. Yay sesi klavyede aşırı dikkat edilerek basıldığı sürece fark edilebiliyor. Çok parlak bir aydınlatmaya sahip özellikle akşam hem sesi ve hem görünüşüyle birlikte sizi sürekli yazmaya itiyor :). Klavyede 6 adet Anti-Ghosting mevcut. Cidden sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Klavye benim çok hoşuma gitti. Birçok yorum okudum kronik bir sorun ile karşılaşan görmedim.

Benim açımdan artıları: Blue Switch, Renk Modları, Bilek Desteği, Multimedya tuşları.
Benim açımdan eksikleri: RGB ve yazılım desteğinin olmaması.

Sonuç olarak alınır mı diye soracak olursanız cidden tavsiye edebilirim. Bundan önce GamePower Saber modelini inceliyordum fakat birçok kişide WASD tuşlarının basmadığını ve bunun bir kronik sorun olduğunu farkettim. Bu yüzden hem Philips'in beni üzmeyeceğini ve bu fiyata aradığım özellikler arasında en iyi bu klavyenin olabileceğini düşündüm. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. İşte klavyenin küçük bir görüntüsü(Parlaklık fazla olduğu için telefon tam olarak düzgün çekememiş);


a.png
 
Üst