İnanmak... Ateist

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Thegrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence de kimse ateist fikirlere sahip oldugu icin asagilanmamalidir.o fikirlere sahip olduklarindan dolayi onlar icin uzulmeliyiz.Cunku ateizm in orasinda madde vardir.Yani 5 duyuya hitap eden seyler.
Quantum Fizikcileri bu madde yi arastirmislar.Maddenin aslinda madde olmadigini enerjilerden ve enerji dalgalarindan olustugunu bulmustur.(Bilgi icin; What the bleep do we know VE Down The Rabbit Hole belgesellerini izleyebilirler.Ve bahsi gecen ornekler ve konular ile ilgilide arastirma yaparlarsa seviye atlarlar.)
Uzun lafin kisasi konu detaylara girersem dagilacak.Maddeyi beynimiz madde yapiyor.Aslinda maddenin gercek halini bilmiyoruz. Sadece enerji ve enerji dalgalari var.Yani ateistlerin tum dayanaklari savunduklari yerlebir oldu.Lutfen belgeselleri seyredin.Aciklamalar tamamen kanitmanmis seylerdir.

Konuyla ilgilenenlere saygilar.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Evrimde çürütüldü ama işte hala gördüğümüz biyoloji derslerinde evrimin etkileri halaa gözüküyor.Darvini savunanlar hala şiddetle savunuyor.Onlarda devam ederler bu bişey değiştirmez yani bence...

Thegrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onlar/o, değişirler/değişir veya degişmezler/değismez.
Biz Dunya dönmüyor desek bile, Dünya dönüyor ! (Anlayana)

Saygılar.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
ahh arkadaşlar ...ben bu konuda en dertli olan kişiym galiba hoşlandığım kişii biraz inançsız birii Allah a innaıyo ama kadere ahiretee inanmıyo.çok felsefe okuyo napcam ben yaa:( yolum yanlışta olsa değişmem dioo:(

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Anlamsız Allah'a inanıyosa devamınada inanmalı bu dünyayı yaratan insanları hesabada çekecektir.Dünyada suç işlesen cezasını görmüyomusun.sakın Allah'ada inanmıyo olmasın.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
ya dio işte ben öldükten sonra başka bir bedende dünyaya geleceğim
ahiret varsa göster bana dedii-bende sen bana sütün içindeki yağı proteini göster o zmn saana ahireti göstericem dedim sıkştıı:)
gerçi kendisi alevi birii

Thegrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ziraatci63 icten bir mesaj yazmi$sin.O yuzden cevap vermek istedim.
Sen rahat ol.O kisi belli seylerin farkinda degil(yada daha erken onun icin).
Insallah hersey zamanla duzelir.
What the bleep do we know VE Down the rabbit hole belgesellerini internetten indirip ona seyrettirirsen ve tabi sende seyretmelisin ki karsilikli konusabilmeniz icin.Zannediyorum ilerleme kaydedersiniz.

Saygilarimla..

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
teşekkürler thegrey not alıcam bayram dönüşü geldiğinde izleticem.umarım düzelir...

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bi açarmısın o belgeselleri merak ettim anlatırmısın yani.Bide ahiret gösterilemezki oda ölünce başka bir bedende geleceğini nerden biliyomuşki.Başka bi inandığı kitapmı var bide aleviler müslümanmı değilmi merak ediyorum da tahminim dedikleri müslümanlık dışı şeyler...

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
yaa müslümanlarrdaa dedimya felsefe okuya okuya kafayı yemiş bnde ona incil fln merak ettiğimi söyledim taktik ytabi bu sadece onu sözüme getirmek için:)ahiret yaşanırr

Thegrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bdco , o belgeselleri seyretmen gerek.Ve seyrederken de ayni anda arastirma yapmalisin.Bilimsel terimler kullaniliyor cok fazla.onlarin anlamlarini kavrayarak seyretmelisin.
Aciklamak zor yani ordada bazi seyler gosteriliyor deney ortaminda.Seyret.pisman olmazsin.Ben en az 5 kere seyrettim.Cunku cok agir konular var.Arastir arastir bizde insaniz yoruluyoruz.Soylemek istedigim 1 kez seyretmek yeterli olmayacak.
Umarim aciklayici olmustur.

Saygilar..

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu belgeseller ücretsizmi yapılmış yoksa malum yollardanmı indirdin :D

Thegrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgim yok bu konuda.Ben Bulgaristan'daki serverlardan indirdim.

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
bizz nasıl indircez sitede ingilizcee
güzel bişeye benziyor.

Thegrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bdco , evet bulmussun !!! Ne guzel alin seyredin.Pisman olmayacaksiniz.

youtube tanitimlarina bakabilirsiniz.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bendede tavsiye loose change Türkçe altyazı ikiz kuleleri amerikanın yıktığını ispetlıyor google videoda ve blogumun anasayfasında :D :D (konuyla ne alakaysa kaptırdık gidiyoz belgesellere :D)

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
çok güselmiş ya bayılırım böyle belgesellere

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yav bu belgeselde demin çıkan yaşlı adam doktor kuantum mu öyle bişey diyolardı o değilmi geçende Türkiye'ye geldi bu

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Kur'an da ateistleri destekleyecek ayet yoktur demiş bir arkadaş, bir diğeri de müslümanlar felsefe okuyarak kafayı yemiş demiş.. :) Arkadaşlar İslam ezber dini değildir. Ya okumuyorsunuz ya da katı bir şekilde babadan ne duyduysanız onu kabul ediyorsunuz. Kur'an da elbette ateistleri destekleyecek ayet yok; ancak herkes Kur'an ı dilediği gibi yorumluyor. Herkes Kur'an da olmayan şeyleri ayet diye anlatıp aldatıyor milleti.

Hadis: "Kur'an öyle bir kitaptır ki, ateistler bile kendi lehlerine bir ayet bulurlar içinden." Yani Kur'an ı kendi kafalarına göre yorumlarlar..
Hadis: "Her kim Kur'an kendi isteğine göre yorumlarsa ateşte yerini hazırlasın."

Ayrıca felsefesiz İslam şu anda müslüman ülkelerini ne hale getirmiş bakın etrafınıza. Çünkü anadan, babadan, hocadan ne duyulmuşsa kabul edilmiştir. Başka bir soru sorulamaz, "aman ha çarpılırız", "töbe de biz bilmeyiz anlamayız" gibi cümleler kurulur olmuş. İslam bu değil ki? Arkadaşlarla konuşuyorum, kitap okuyalım Kur'an ı okuyalım araştıralım diyorum, biz anlamayız diyorlar. Yahu anlamayacaksak ne diye inanıyoruz?

Bizim tek yapmamız gereken sormak ve cevabını öğrenmek. (Yani kendimize göre yorumlamadan.)

Hadis: "Allah insanlığın ihtiyaç duyacağı herşeyi Kur'an ile indirmiş ve onu peygamberine öğretmiştir." Yani ihtiyaç duyacağımız herşey var Kur'anda, ama okuyunca çıkarabiliyor muyuz? Hayır. O zaman ayet devreye gidiyor.
Ayet: "Kur'an da öyle ayetler vardır ki onların anlamını ancak Allah, Resulu ve ilimde derinleşmiş olanlar bilirler."
Ayet: "Kitaba ancak temiz olanlar dokunabilirler" Yani onu ancak kalbi temiz olanlar iyice anlayabilirler.

Bunlardan anlaşılıyor ki Kur'an ı Allah kime öğretmişse ondan öğrenmemiz gerekir. Okumak ve anlamak, anlaşılmayan şeyleri sormak gerekir.

İslam'da, "sormayalım, araştırmayalım günaha gireriz, Allah'ın hikmetinden sual olunmaz" gibi şeyler yoktur. Hikmet demek sebep demektir zaten!

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
yazılarına sağlık elmacık bey!
teşekkürler

Thegrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elmacik arkadasim , benim yazdigimi eminim dogru anlamissindir ancak su cumlenin icinde olmak istemezdim.
(alinti: Kur'an da ateistleri destekleyecek ayet yoktur demiş bir arkadaş, bir diğeri de müslümanlar felsefe okuyarak kafayı yemiş demiş.. :) )alti cizili kisimi ben soyledim.

En dogru kaynak Kur'an dir.

Ayrica da dediklerinin hepsine yurekten katiliyorum.

Saygilar.

HiAxiSeytan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kuran ve islam ilmin önünde engeldir diyenler için müthiş bir hadis

Kıyamet günü alimin mürekkebi şehidin kanından ağır basacaktır

ancak islam dininde şehide verilen önemi bilenler bu hadisi hakkıyla anlayabilir

son cümle hadis'e dahil değildir konu islam olduğu için insanların tüylerini tiken tiken etsin diye bu cümleyi kurdum belki bir ateist okurda imana gelir ben de bir insanın imanına vesile olmam karşılığında topladığım sevapları burada boş konuşarak topladığım günahlarla takas edebilirim

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kuranı,incili,zeburu ve tevratı türkçe ve diyanet tavsiyeli okumuş bir dinsizim.Benim zavallı ya da melun bir varlık olduğumu düşünmeden evvel kendinize bir bakın daha aranızda aleviler müslüman mı diyenler,mensubu olduğu dinin hoşgörüsüyle övünüp benim gibileri yerden yere vuranlar ve hakikaten anlamaya çalışmaktansa ağacı kuşu kim yarattı gibi klasik çıkmazlara başvuranlar varken ve özellikle benim gibi düşünenlere hiçbir şeyi layık görmezken sadece allahın varlığına inanmakla iki satır yazı okumakla kendisini teolog zannedenlerle bu tartışmalar yürümez.Ben ve benim gibiler buraya çıkıpta kendilerini madara ettirmezler.
İçimde o çok sevgili iman ateşenizin zerresi bile yokken kimseye ne bir zararım ne kötü bir sözüm nede herhangi bir zulmüm olmamışken siz kim oluyorsunuz da yaşama hakkımı sorguluyorsunuz.

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
orcagada dedi ki:
Arkadaşlar kuranı,incili,zeburu ve tevratı türkçe ve diyanet tavsiyeli okumuş bir dinsizim.Benim zavallı ya da melun bir varlık olduğumu düşünmeden evvel kendinize bir bakın daha aranızda aleviler müslüman mı diyenler,mensubu olduğu dinin hoşgörüsüyle övünüp benim gibileri yerden yere vuranlar ve hakikaten anlamaya çalışmaktansa ağacı kuşu kim yarattı gibi klasik çıkmazlara başvuranlar varken ve özellikle benim gibi düşünenlere hiçbir şeyi layık görmezken sadece allahın varlığına inanmakla iki satır yazı okumakla kendisini teolog zannedenlerle bu tartışmalar yürümez.Ben ve benim gibiler buraya çıkıpta kendilerini madara ettirmezler.
İçimde o çok sevgili iman ateşenizin zerresi bile yokken kimseye ne bir zararım ne kötü bir sözüm nede herhangi bir zulmüm olmamışken siz kim oluyorsunuz da yaşama hakkımı sorguluyorsunuz.

Senin zararın yok belki ama burda Allah a inanmadığı için saygısızlık edenler olmadı değil. Ben herkesin görüşüne saygı duyarım duymayanları bilmem ama ben duyarım ve aynı saygıyı inanmasa dahi bizlerin inandığı gerçeklere duymasını beklerim. Saygısızlıkmı etti aynı saygısızlıkla cevabınıda veririm(iz).

zahir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ateist insanları tebrik ediyorum. Çünkü hiçbir şeye inanmadan din yasakladı diye degil kendi vicdanlarıyla hareket ettikleri için...Ateizimi savundum resmen ama din olmadan vicdanı nereye kadar yönlendireceksin?...

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı akşamlar arkadaşım orcagada

herhalde bu konu başlığı altında sizlerle tatlı tatlı sohbet edebiliriz değil mi?

Şimdi başka insanların yaptıklarını bir kenara bırakıp bana şunu bir izah edebilir misiniz?

Dört kitabı okuduğunuzu söylüyorsunuz.3 kutsal kitabı bir kenara bırakıp kurandan ne anladığınızı ve neden kuran'ın hak kelamı olmadağını iddia ettiğinizi öğrenebilir miyim?

Sorgulamak amaçlı değil sormuyorum cevap verip vermemekte tamamen özgürsünüz.

Saygıalrımla

Not:Birde ağacı kuşu kim yarattı diye basit çıkmaz demişsiniz.
Sizce kim yarattı veya sizi kim yarattı? Bu yaratma hususuna inanıyor musunuz*

Dediğiniz gibi ağaç ve kuş gibi basit misalleri bir kenara bırakıp iki tuğlanın rüzgar ve yağmur vasıtasıyla üst üste gelmesini nasıl izah edebilirsiniz?

Saygılar

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Senin zararın yok belki ama burda Allah a inanmadığı için saygısızlık edenler olmadı değil. Ben herkesin görüşüne saygı duyarım duymayanları bilmem ama ben duyarım ve aynı saygıyı inanmasa dahi bizlerin inandığı gerçeklere duymasını beklerim. Saygısızlıkmı etti aynı saygısızlıkla cevabınıda veririm(iz).
[/quote]
Peki bize yapılan saygısızlıklarda da aynı şeyi düşünür müsün?Ki zannediyorum düşünmemişsin zira yukarıdaki yorumların hiç birinde senin öyle bir yorumun yok.Burda demek istediğim dinsizliğin tartışılmasında bize yapılan hakaretlere neden tepkisiz kalmış olmana rağmen ucu sana dokunana kadar bu saygının bir ufak delili olarak arkadaşlar hakaret etmeyelim gibi hafif bir cümlen bile yok.Saygıyı içinden göstermen de iyi tabi ama bana cevap yazacağına önce bana saygısızlık yapanları uyarsaydın bu cevap senin ve benim için adil olurdu.Şu anda sadece lafazanlıkta kalmış durumda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...