Evet arkadaşlar imac ve macbook pro arasındayken performans farkı var diye karar verdik imac alıyoruz.
Sizin için resim hazırladım birazda araştırdım. İş amaçlı aldığımız için ve büyük para harcadığımız için herşeyi düşünmem gerekiyor para kolay kazanılmıyor. Bu yüzden sizlerdende profesyonel yardım almak isterim.
Amaç:
İş maçlı kullanılcak
Revit,autocad,sketchup,lumion,adobe,nadiren çeşitli video editleme programları gibi çoğunlukla 3d tasarım programları kullanıyoruz.
Bilgim kadarıyla ram yüklü çalışan programlar en çok revit kullanılıyor. Lumion programı ekran kartı yükü istiyor. Ve kullanıyoruz
Uzun süreli kullanım ve ihtiyaçlarımızın karşılanmasını istiyoruz. İleriyide düşünmemiz gerek.
Para konusunda amacımız en doğru ve mantıklı şekilde yatırım yapmak uçmamak ama ileriyi görmek.
Disk boyutu önemli değil, ileride nas cihazı kullanmayı planlıyoruz.
Konu:
27inç 5k imac
Üç farklı mac modeli var. Özellikleri ve geliştirmeleri ile ilgili detayı resimde gösterdim.
5 kombinasyon seçeneğimiz ve fiyatları var.
Amacımıza göre en uygunu seçmemiz gerekiyor kıyaslamamız gerekiyor.
Ram leri 8 seçip dışarıda kendimiz artırmak istiyoruz ileride. daha ekonomik olduğunu öğrendik.
İleride 16 lık iki adet takmayı düşünüyoruz.
Bir kaç soru:
En soldaki model ihtiyaçlarımıza yetiyormu ?
Ortadaki update edilmiş ve sağdaki normal model fiyatları aynı ama ortadaki i7 ile update edilmiş ghz ler yüksek, sağdaki normal olan i5 ama ekran kartı 8gb lık ve 2tb disk sunuyor. Hangisi mantıklı ?
En sağ update edilmiş fiyata kadar çıkmaya gerek var mı ? bütcemizi zorluyor.
1tb fusion drive yerine 256 ssd seçmek mantıklımıdır ?
Fusion drive ssd çevir gibi birşey var mı ?
Bu seçimde görüş ve önerilerinizi yaklaşımlarınızı heyecanla bekliyorum.
Şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.