İlki Çıkmadan İkincisi Konuşuluyor

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
NVIDIA, Fermi tabanlı grafik işlemcilerini Mart ayından önce piyasaya sürmeyecek fakat daha şimdiden ikinci nesil Fermi hakkında söylentiler dolaşmaya başladı.

Eğer NVIDIA için her şey yolunda giderse, firmanın Fermi mimarisine sahip ikinci nesil modellerinin 2010 yılının sonlarına doğru piyasaya çıkacağı belirtiliyor.
Henüz ilk nesli piyasaya bir türlü çıkamamış bir serinin ikinci nesli için konuşmak çok erken olabilir fakat, NVIDIA'nın durgun geçen 2009'un üzerine, 2010'da iki nesil kart çıkararak bu açığı kapatmak istediği belirtiliyor.
nvidia_fermi-g300_tesla_chip_112617438771264451549.jpg
İlk nesil Fermi modelleri Mart ayında piyasada olacak
GF100'ün ilk test sonuçları
Orta seviye Fermi ne zaman gelecek?
Uzun ömürlü Fermi
Sektörün uzmanları ayrıca, Fermi mimarisinin çok uzun ömürlü olacağını öngörüyorlar. Bir önceki nesil grafik işlemciler olan G92 ve türevlerinin üç yıl boyunca kullanıldığı düşünülecek olursa, üzerinde çok çalışılan Fermi'nin daha uzun ömürlü bir mimarı olacağını söyleyebiliriz.
Fermi tabanlı ilk ürünlerin Mart ayında piyasaya çıkması bekleniyor.
:: İkinci nesil Fermi sizce 2010'a yetişir mi?
Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bir piyasaya çıksın şu fermi, artık yıllarca ısıtıp ısıtıp önümüze sürerler 8800, 9800, 250 serisi gibi...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Henüz ilk nesli piyasaya bir türlü çıkamamış bir serinin ikinci nesli için konuşmak çok erken olabilir
Hayır olmaz, hatta bu aralar oldukça normal. Windows 7'de de aynısı olmuştu. Daha Windows 7 çıkmadan Windows 8 konuşulmaya başlanmıştı bile. :)

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
ben simdik bunu hic anlamiyorum eger bu insanlar nvidia 1 bir türlü bitiremeyip cikarmadiysalar nasil olurki ikinci nesile calisirlar,bitirinde bir an önce cikarin sunu sonra ikincisine calisin yahu daha dogrusu birincisi bitmeden ikincisine baslarsa birincisi ne olacak.sacmalamayin yahu bu dedikodulardan biktim artik.insanlarin nhuzurunu kaciriyorlar vallahi billahi.yapacaksaniz dogru dürüst yapin isinize ne o.yarim yumalak yapacaksaniz bu fermi 1 hic bir zaman iyi olamaz ki.tüm konsntralerine 1 bversenize be adam.nvidia.yoksa ozaman aldiklarima pisman etmeyin beni bosuna 3 tane önce gtx 295 almadik a...l herifler.allahtansa 5970 gecmisim yoksa bu beni sac yoldururdu.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Geldi benim "Fehmi" :D

İlahii fehmiiiii :D

2. si gelecek demek gündemi canlı tutmak için atılan bir haber :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Ben 2.si için biraz daha bekleyeceklerini düşünüyorum. Birincisinin piyasasını öldürmek istemezler. Ancak yaşanılacak önemli bir teknik sorun bu tarihi geriye de çekebilir pek tabii.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Offf bu fermi ömrümü yediiin.Çıksada kurtulsak arkadaş.Ne kadar çok övüyorlar şunu...