İlk yerli piyade tüfeğini ocakta ihraç etmeye başlıyoruz!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
tufekmanset1.jpg


Türkiye’nin ilk yerli piyade tüfeğini üreten Sarsılmaz Silah Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, Ar-Ge çalışmalarında TÜBİTAK’tan büyük destek aldıklarını söyleyerek “2014’te 5 ülkeyle ihracata başlıyoruz, bu sayı zamanla artacak.” dedi.

Sarsılmaz Silah Sanayi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, ‘Türkiye’nin ilk yerli piyade tüfeği’ diye nitelenen SAR223’ü ocak ayında ihraç etmeye başlayacaklarını söyledi. 4 yıl süren Ar-Ge çalışmaları esnasında TÜBİTAK’tan ciddi destek gördüklerini kaydeden Aliş, “Türkiye’nin ilk ve tek yerli piyade tüfeğini her yere satacağız. İlk yıl hedefimiz 5 ülkeye ihraç etmek. Yaptığımız ürün emsallerinin en iyisi ve en üstü.” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) SAR223’ü şu ana kadar almaya yanaşmadığını aktaran Aliş, devlet lisansıyla Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nda (MKE) üretilen MPT’nin tercih edildiğini vurguladı. Aliş, bu çerçevede TSK için MPT lisansıyla fason üretimde yapabileceklerini kaydederek “İlla bizim ürettiğimiz alınsın diye bir ısrarımız yok. Sevindirici olan ithal alalım gitsin zihniyetinin yerine içeride ürettiğimiz silahı hem TSK’da hem de Emniyet Genel Müdürlüğü’nde kullanalım hassasiyetinin olmasıdır. Yıllarca bunun mücadelesini verdik. Yerli sanayi çok zorluklar yaşadı. Hükümetin destekleri çok önemli. Savunma Sanayi İcra Kurulu tarafından alınan kararın akabinde biz hem kendi tüfeğimizi hem de devletin kendisinin sahip olduğu projedeki tüfeği imal edebiliriz. Devlet kuruluşunun imalatıyla birlikte bu özelliğe sahip kuruluşlara da imal etme hakkı verilmesi öngörülüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Aliş, savunma sanayiindeki son gelişmeleri SKYTÜRK360’ta Zaman Ekonomi Editörü Turhan Bozkurt’un hazırlayıp sunduğu Üç Nokta’da anlattı. Aynı zamanda Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçı Birlikleri Başkanı olan Aliş, Türkiye’nin 4,5 milyar dolar savunma sanayi bütçesi olduğunu belirtti. Dünyada 200’den fazla ülkenin savunma ihracatını yaptığına dikkat çeken Aliş, bu kadar ülke içinde sadece 7 ülkenin pastanın yüzde 74’ünü elinde bulundurduğunu söyleyen Aliş, “Bunlar; Amerika, Rusya, İngiltere, Çin, Fransa, İtalya, Almanya’dır. Yani dünyaya 7 ülke hâkim, bu hâkimiyeti hiç kimse kaybetmek istemez. Dolayısıyla bizim yerli sanayiciler olarak ciddi rakiplerimiz var.” şeklinde konuştu. Savunma sanayii ile teknolojik gelişmeler arasında kuvvetli bir bağ olduğunu ifade eden Aliş, “Dünyadaki bütün büyük gelişmeler savaşlarda olmuştur. İnternet, Körfez Savaşı’nda bulundu. Dünyadaki bütün kimyasal ve elektronik atılımlar savaşlardan sonra oluştu.” dedi.

lhD76Jw.jpg


Türkiye’nin savunma sanayii ihracatı 1 milyar 370 milyon dolara ulaştı, 2023’teki hedefi ise 25 milyar dolar. Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçı Birlikleri Başkanı Aliş, ihracat kalemi içinde en hızlı artışın kendi sektörlerinde olduğunu bildirdi. Aliş, Milli Savunma Bakanlığı’nın ihracatı önemsemesi, Ekonomi Bakanlığı’nın da ihracatı ayağa kaldırmak için yapmış olduğu katkılarla şu an savunma sanayii ihracatının önemli noktalara geldiğini söyledi.

Ülkemizde tabanca almak isteyenlerin çok büyük bürokratik zorluklar yaşadığını söyleyen Aliş, Türkiye’nin silaha ilgi duyma konusunda son sıralarda yer aldığını ifade etti. “Amerika’nın nüfusu 300 milyon, Amerika’daki silah sayısı 285 milyondur. Almanya Türkiye’nin 5 misli, İtalya’da Türkiye’nin silah sayısının 10 misli.” bilgisini veren Aliş, ruhsatlı silahlarla suç işleme oranı düşük olduğundan dolayı Türkiye’de magandaların arttığını söyledi Aliş, emniyetin verilerine göre ruhsatlı silahla yapılan suçun yüzde 1’den daha düşük, ruhsatsız silahta ise yüzde 10 olduğunu aktardı.

Zaman
 

M.Şamil CAN

Dekan
Katılım
23 Ekim 2009
Mesajlar
5,841
Reaksiyon puanı
105
Puanları
63
Yalnız anlamadığım telif hakkı nasıl sorun olmuyor. Bildiğin M4A1 Carbine nin aynısı.

m4a1-14.jpg


5.jpg
 

Nemre

Profesör
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
2,581
Reaksiyon puanı
29
Puanları
38
Telif hakkı bir şekilde halledilmiş, artık ithal eden değil ihraç eden bir ülke konumuna geldik, önemli olan bu.
 

FullScreen

Profesör
Katılım
12 Temmuz 2013
Mesajlar
1,230
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Tabi ki yapabiliyor olmak çok daha önemli,fakat fotokopi gibi olması biraz düşündürücü..
 

Wolker

Profesör
Katılım
2 Kasım 2006
Mesajlar
1,542
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
Amerika keşfedileli çok oldu arkadaşlar normal olarak bu silahında digerlerine benzemesi yadsınamaz ...
 

Naaa

Profesör
Katılım
15 Mart 2008
Mesajlar
2,220
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
nasıl bir model yaparsan yap illa ki benzeyecek dostum :) fakat dediğiniz gibi bu biraz fazla benzemiş. ama ne olursa olsun bu durum benim gururlanmam için bir engel teşkil etmiyor..
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
83
HK-416 olaydı iyiydi.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir de tüfekler birbirine benzeyecek diye bir şey yok. Bunlar birbirine benziyor mu?
Famas, Steyr Aug, F2000, Ak47, Scar-H, Hk-416
 

Theurer

Doçent
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
729
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
ufak tefek benzerlikler olur elbette. önemli olan ihraç kısmı
 

isveçli

Profesör
Katılım
19 Nisan 2012
Mesajlar
1,673
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
Bu Türklerde çinlileri geçti taklitçilikte.
birde askere dağıtmadan ihraç etmenin peşindeler satış yasağı koyacan
 

karacaerc

Profesör
Katılım
14 Haziran 2009
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Sarsılmaz, bildiğimiz hemen her silahın replikasını üretiyor. İhraç da edecekler ne güzel para kazanacak ülkemiz... Peki silah üretmek için silahın talep edilmesi gerekmez mi? O da savaş demek değil midir? Savaşı çıkarmazsan oraya silah satamazsın öyle değil mi? Orta doğu neden karıştırılıyor peki? Bu simgeyi aklımızdan çıkarmayalım lütfen
Ekli dosyayı görüntüle 9463
 
Üst