İlk Tasarımım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar bir süre önce başladığım web tasarım kursunda kurs bitirme projesi olarak yaptığım çalışmamı sizlerle paylaşmak istedim.Projem daha tam anlamıyla bitmedi fakat görüşlerinizi almak istiyorum.Malum final haftası pek fazla vakit ayıramadım projeme sizlerin görüşleriyle yardımlarıyla biraz daha geliştirmek istiyorum bana göre %50 si bitmiş halini

Suwps.com

Adresinden görebilirsiniz yorumlarınızı bekliyorum yeni hedefim asp ve php öğrenip daha iyi projeler yapmak.

(Reklam yapmak amacım yok.Ama projem bittikten sonra reklam yapabilirim. :yes: )

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fena olmamış ama yayınlamak gibi bi fikrin varsa bence unut o sitenin o uzantıları kimsenin aklında kalmaz iş yapmaz o site

recepsah

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Butonların silik olması bence çok hoş yada işlevsel olmamış gibi.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
içerikte hiçbirşey olmadığı için üstteki hareketli öğeler çok göz tırmalıyor..

tavsiyem, lorem ipsum tarzı anlamsız yazılar ile doldurman.. yani böylece başlık, yazı, link style'larını da oluşturmuş olursun..

ayrıca renk kontrastını da sağlamanı öneririm.. yani açık mavinin yanına soluk renkler gitmez..

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Yeni başlamış birisi için iyi bir çalışma, ama yine de biraz geliştirmen lazım diye düşünüyorum :)
Bi de benim siteme bak sn yorum yap :)
ismail karaca - ANA SAYFA :)

yesman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
grafiksel olarak güzel. lakin ana sayfayı en azından biraz daha zenginleştirsen ii olur. ilk imaj önemli. ben hoca olsam 10 puan ordan kırardım. 80 alırdın benden. fareyi üzerine getirince aktifleşen simgeler daha öncesinde çok soluk duruyor. okunmuyor. diğer kırılan 10 puan da buradan. tebrikler.

beatkey

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Basit görünüo ama final haftansa normaldir :D aynı dert bende de var

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
kaldırdım :)

Bu arada konunun sahibi arkadaşın da pes etmemesini diliyorum :)
Ne kadar zor olsa da sonucunda güzel bişeyler yapmak insanı heveslendiriyor, asla vazgeçmemen dileğiyle @aykut5855 :)

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
fena olmamış ama yayınlamak gibi bi fikrin varsa bence unut o sitenin o uzantıları kimsenin aklında kalmaz iş yapmaz o site

Proje olduğu için freehost'a yönlendirdim ayrıca suwps.com alan adıda benim adıma kayıtlı yani uzantılardan yana sıkıntı yok.

Butonların silik olması bence çok hoş yada işlevsel olmamış gibi.

Bende başlarda kararsız kalmıştım.Ama bu şekil hoşuma gitti o yüzden o şekilde bıraktım.

içerikte hiçbirşey olmadığı için üstteki hareketli öğeler çok göz tırmalıyor..

tavsiyem, lorem ipsum tarzı anlamsız yazılar ile doldurman.. yani böylece başlık, yazı, link style'larını da oluşturmuş olursun..

ayrıca renk kontrastını da sağlamanı öneririm.. yani açık mavinin yanına soluk renkler gitmez..

Renkler konusundaki yorumunu dikkate alıcam.Fakat içerikte hiçbirşey olmadığı için demişsin bu kısma katılmıyorum.Çünkü mesela daha anasayfa'nın tasarımı yada diğer başlıklardaki konuların tasarımları yapılmadı.Onlarıda doldurduğum taktirde çok sağlam bi içeriğe sahip olucağını düşünüyorum.

Yeni başlamış birisi için iyi bir çalışma, ama yine de biraz geliştirmen lazım diye düşünüyorum
Bi de benim siteme bak sn yorum yap
ismail karaca - ANA SAYFA

Ellerine sağlık güzel bir site yapmışsın ama dediğim gibi sadece HTML, Photshop, Flash bilen biri olarak bu kadar yapılabiliyor.PHP öğrendikten sonra daha iyibişeyler yapabilirim diye umuyorum.

grafiksel olarak güzel. lakin ana sayfayı en azından biraz daha zenginleştirsen ii olur. ilk imaj önemli. ben hoca olsam 10 puan ordan kırardım. 80 alırdın benden. fareyi üzerine getirince aktifleşen simgeler daha öncesinde çok soluk duruyor. okunmuyor. diğer kırılan 10 puan da buradan. tebrikler.

Öncelikle 80 almak iyi bir başarı benim için lakin bu sitenin 4 gün parça parça çalışmayla ve final haftasında çıkması 80 alıyorsa hiç fena değil.Eğer vakit bulursam anasayfayı dahada fazla zenginleştirmek istiyorumBenim esas amacım tablolarım ve grafiklerimin nasıl olduğunu öğrenmekti yorum için tşk ederim.

şimdilik güzele benziyo bence

Tşk ederim saf ve duru yorumun için...

Basit görünüo ama final haftansa normaldir aynı dert bende de var

Sınavlarında başarılar...Malum ben matematikçiyim ve finaller epey bi tozu dumana kattı gidiyor... :D

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
:D Açıkçası kopyala yapıştır yapmak kolayıma geldi :D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Sözü geçen konudaki paylaşım çok daha kolay, 2 tuşa bastığında hallediyosun işini, ama yine de sen bilirsin.

hellowner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
başlangıç için fena sayılmaz
dikkat etmen gereken:
frame kullanma (90'lı yılların teknolojisi)
renklere dikkat et
icerik icin yorum yapmıyorum ))

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Renkler konusundaki yorumunu dikkate alıcam.Fakat içerikte hiçbirşey olmadığı için demişsin bu kısma katılmıyorum.Çünkü mesela daha anasayfa'nın tasarımı yada diğer başlıklardaki konuların tasarımları yapılmadı.Onlarıda doldurduğum taktirde çok sağlam bi içeriğe sahip olucağını düşünüyorum.

Profesyonel tasarımlarda içerik oluşturulmadan önce, yazılar gelince nasıl olacağını görebilmek için anlamsız yazılar ve resimler konulur.Genelde lorem ipsum ile başlayan bir metin kullanılır.. buradan örnek bi metin oluşturabilirsin.. ayrıca resim vs de ekleyebilirsin..

Bu sayede, style dosyanı da geliştirirsin ve yazıtipleri, başlıklar vs. güzelce kafa yorabilirsin..

içerik oluşturmaya başlayınca zor gelebilir bu düzenlemeleri yapmak. en azından içerik için yeterince kafa yoramazsın..

bir diğer önerim ise, içerikte kesinlikle özgün olman ve iyi optimizasyon yapman..

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Tasarımı sayılırım, kodlama üzerine ugrasıyorum ama tasarım bilgim de, gerekli sertifikalarımda var tasarım eğitimi aldım. Bana göre hiç iyi bi tasarım olmamış ancak ilk başladığımda benim yaptığım tasarımlar çok çok daha kötüydü :) Hatta sitenin tamamı sola kayık oluyordu, table bile zor açıyordum :P Daha uzun yol kat etmen lazım :)

joker11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
daha çok çalışmalısın , bu tasarım iş yapmaz.

onlyline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim hayal gücünü iyi çalışltır bence çok basit ama ilk tasarımım diorsun ellerine sağlık o da yeter:)

enesyildiz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bence siteye biraz renk kat. sonra banner daha hoş olabilir illede flash olacak diye bişey yok photoshop'da da çok güzel banner lar yapabilrsin. sağ ve sol üst köşedeki hareketli logo benzeri flash lardan sol üst köşedeki nin kaldırıp güzelbir logo koyabilrsin menülerini de biraz renklendir. daha güzel oalcağından emin olabilrsini.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Renk uyumluluğu konusunda Sınıfta Kalırsın sen . Çok Göz Yoruyor ve Silik olması İç içe sokuyor menüleri.! Göz kamaşır ister istemez

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Başlangıç için iyi bence Başarılar. Renk tercihlerin üzerinde biraz daha durursan fena olmaz.

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
renkler hiç hoşuma gitmedi.
menüler de kötü ve içerik yok.ama zamanla geliştirilebilir diye düşünüyorum.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
@aykut5855

berbat olmuş hocam bi an kendimi 1998 de sandım

Sevgili HapS, öncelikle seni bu seviyesiz yorumundan dolayı kınıyorum ayrıca burada böyle seviyesizce yorum yapmandan da hiç hoşnut değilim, Arkadaşımız ilk mesajında da belirttiği gibi ilk kez başlamış ve bir hevesle paylaşmış çalışmasını, ona destek olmak yerine bu tür seviyesiz yorum yazmaya kimsenin hakkı yoktur, seni esefle kınıyorum.

aykut kardeşim sen üstesinden gelebileceğine inandıktan sonra asla pes etme :)
İlk çalışman olduğu için bazı sorunlar olabilir ama zamanla üstesinden gelinecektir elbette,
Hayırlı çalışmalar dilerim :)