İlk Programım: BioQuick

BioQuick'i nasıl buldunuz?

• Kullanılan toplam oy
    18
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
YouTube kanalım için yaptığım fragman:

[video=youtube;vmJmZpXVo48]http://www.youtube.com/watch?v=vmJmZpXVo48[/video]

Video hakkında düşünceleriniz?

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
hazır bir kariyer net pdf si oluştursa tadından yenmez

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
yok sade ve ciddi after effects bi ara bende sardımda heyecanım bitince bıraktıydım :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

programa yeni baktım eklemen gereken şeyler

1 enter a bastığında buton un çalışması
2 ekranı kapladığındada aynı görünümü sağlaması

ama başlangıç için gayet iyi bende bi ara web browser yaptıydım :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kanal neyle alakalı birde kanal linki ona göre yorum yapcam kanka
Kendi kanalım. Ömer Faruk Babatutmaz ile alakalı :)
link: http://youtube.com/khamatovich
Video müziksiz güzel değildi de, müzik koydum daha iyi oldu. İzledin mi müzikli halini?

yok sade ve ciddi after effects bi ara bende sardımda heyecanım bitince bıraktıydım :)

programa yeni baktım eklemen gereken şeyler

1 enter a bastığında buton un çalışması
2 ekranı kapladığındada aynı görünümü sağlaması

ama başlangıç için gayet iyi bende bi ara web browser yaptıydım :)
Teşekkürler. Tam ekrana gerek yok açıkçası, zaten çok küçük değil uygulama. Evet, enter'a bastığında yapmaması çok kötü. Biraz daha video izleyip kendimi geliştirmeye çalışacağım. Ya da sen biliyorsan enter'a bastığında buton görevi görmesini, kodunu gönderirsen bir zahmet. Bu arada tasarımı biraz değiştirdim, ilk video ile karşılaştırıp düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.

[MENTION=306982]mekolac44[/MENTION] çok teşekkür ederim, Allah razı olsun "Fikir ve tasarım iyi değil." demişsin :D

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Video müziksiz güzel değildi de, müzik koydum daha iyi oldu. İzledin mi müzikli halini?

Teşekkürler. Tam ekrana gerek yok açıkçası, zaten çok küçük değil uygulama. Evet, enter'a bastığında yapmaması çok kötü. Biraz daha video izleyip kendimi geliştirmeye çalışacağım. Ya da sen biliyorsan enter'a bastığında buton görevi görmesini, kodunu gönderirsen bir zahmet. Bu arada tasarımı biraz değiştirdim, ilk video ile karşılaştırıp düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.

@mekolac44 çok teşekkür ederim, Allah razı olsun "Fikir ve tasarım iyi değil." demişsin :D
bi hata olmalı yaw

bi hata olmalı yaw
ben şuan torrentten indirme yapıyorum sdn ye nasıl girdiğimi bir bilsen:)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22

@mekolac44 çok teşekkür ederim, Allah razı olsun "Fikir ve tasarım iyi değil." demişsin :D
ilk için gayet iyi verdim şukuyu:Dilk şuku:D+2.şuku:D

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
avast "win32-evo gen" olarak algıladı. indiremedim :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Virüs dosyada değil, sayfaya bulaştırılmış olabilir. Veya Avast virüs veritabanındaki bir tanım ile bir çakışma vardır.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
şaka yapıyorum ya :)
yanlış alarm zaten :)

1)virüs olsa google izin vermez :)
2)chrome izin vermez
3)win32:evo-gen(susp) diyor.

ama ya doğru alarmsa :D benim avast bağlantıyı sürekli engellediği için bir bakamadım...
Kesin çözüm: Avast'ı kaldır. :devil:

Yeni bir video'ya hazır olun. Tabii ki yeni bir programa da.

batman53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
doğru yoldasın devam. Php öğren, sağlam bir php uzmanı para para demez.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Kesin çözüm: Avast'ı kaldır. :devil:
hocam daha yeni format attım :)
pc canavar gibi :D
avast zaten kafamı bozunca devredışı bırakıyorum.
diğer antivirüslere ısınamadım yav.

bu arada [MENTION=300206]Milton Sirotta[/MENTION]
sakıncası yoksa sana birkaç sorum var:
>ben bilgisayar mühendisi olmak istiiyorum ve bilgisayardan da çok iyi anlarım. hem yazılım hem donanım.
>daha önce C ve C++ öğrenmeye çalıştım bir kaç hafta.. ilerleme kaydettim ama okul dolasıyla geri bıraktım.

>sanırım sende bu kodlama, bilgisayar işine yeni başladın.
>bana biraz bilgi verirmisin lütfen:
mesela yaşın, ne olmak istediğin gibi. özelden de konuşabiliriz.

BM olmak istediğim için bazı şeyleri merak ediyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Öncelikle merhaba. Ürettiğiniz yazılımdan önce programlama dilinizi eleştirmek istiyorum. Daha önceki açtığınız konudan,ürettiğiniz yazılımdan,youtube kanalınızdan anladığım kadarıyla bu işe yeni başladınız ve yaşınız biraz küçük. Yeni başlayanlar için her zaman Python daha iyidir! İstihzanın anlatımı ile sizin yaşınızdakiler bile python dilini rahatlıkla öğrenebiliyor. Fırat Özgülün python kitabını satın alarak bu işe ilk adımınızı atmış olursunuz ve Temel olarak python öğrenmiş olursunuz. Temel eğitimin yanında Fırat Özgül'ün sitesi istihzadan ders materyallerinide okumanızı öneriyorum. He size bir tavsiyem daha python 3 değil python 2'nin son sürümünü kullanmanız çünkü şimdilik python 3 ile ilgili yeterli türkçe materyal yok ve sizin yaşınızdaki birinden teknik terimleri anlayacak kadar İngilizce bilmesi beklenemez kaldıki yeterince ingilizce materyal bile yok. O yüzden python 2'nin son sürümü ile python'a başlayın.
Yazdıklarınızı okudum ve sin5an'ın videolarını seyretmişsiniz. Ancak ne yazıkki python'ın bir eksik yanıda python'ı videolu olarak anlatanların anlatımları çok eksik bu yüzden python'a başlayacaksanız istihzadan yazılı eğitim materyalleri okumalısınız.
Her neyse python öğrenmeniz sadece bir tavsiyeydi. Daha bir çok alternatifiniz var sonuçta bu güne kadar bilinen 150 kadar programlama dili var. Ancak bunların arasından C sharp'ı tercih etmeniz çok yanlış öncelikle C sharp'ta ileri düzey bilgi edinince windows'a bağımlı kalırsınız. Bunun yanında yazılımlarınız diğer platformlarda çalışmaz ve windows pazar payını hızla kaybediyor.
Ayrıca orta seviyeli bir dille başlamışsınız çok ileri seviyeli(öğrenilmesi daha kolay) bir dille başlamanız daha ideal olurdu ruby,python,basic gibi. Bir de yaratıcılığınızı artırmak için kitapçıdan temin edebiliceğiniz sıradan kitapları okumanız daha iyi olurdu ama okumamışsınız ve hayal gücünüz sınırlı ve amacınız insanlığa faydalı değil gibi bu yüzden böyle basit bir uygulama geliştirmişsiniz. Uygulamanızın test amaçlı olduğunu biliyorum ama söylediğim gibi hayal gücünüz sınırlı olmasaydı böyle sınırlı bir bilgi ile dilekçe oluşturma programı yazar ve insanları büyük bir dertten kurtarırdınız. Diğer arkadaşımız NGungor96 tıkpı derslere ayırdığınız zaman gibi programlamayada bir vakit ayırmanız gerekiyor. Ayrıca çok ileri seviyeli dillerle (python gibi) uğraşırsanız programlamayı daha hızlı kavrarsınız.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hocam daha yeni format attım :)
pc canavar gibi :D
avast zaten kafamı bozunca devredışı bırakıyorum.
diğer antivirüslere ısınamadım yav.

bu arada @Milton Sirotta
sakıncası yoksa sana birkaç sorum var:
>ben bilgisayar mühendisi olmak istiiyorum ve bilgisayardan da çok iyi anlarım. hem yazılım hem donanım.
>daha önce C ve C++ öğrenmeye çalıştım bir kaç hafta.. ilerleme kaydettim ama okul dolasıyla geri bıraktım.

>sanırım sende bu kodlama, bilgisayar işine yeni başladın.
>bana biraz bilgi verirmisin lütfen:
mesela yaşın, ne olmak istediğin gibi. özelden de konuşabiliriz.

BM olmak istediğim için bazı şeyleri merak ediyorum :)
Şuan pek müsait değilim, sonra özel mesaj atarım.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
If kavramını öğrendim, artık İzmir yazınca İzmir'da yerine İzmir'de yazacak. Ama tüm illerde böyle olmasını yapmam için biraz uzun sürecek. :)

bilgehanl.03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Maalesef İzmir'da yazacak, ama bir harfi silerek düzeltebilirsiniz :) Benim yapabileceğim birşey yok, orada yazan şehre ek olarak 'da ekini getir diyorum kodlarken, o da öyle yapıyor.

Nasıl engelledi yani?

Program konusunda bir (çok aşırıya kaçmadığı sürece) isteğiniz varsa yapabilirim...

Merhaba; window 8 de engelleme penceresinde ayrıntılar yazısına basarak engellemeyi açabilirsiniz.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba; window 8 de engelleme penceresinde ayrıntılar yazısına basarak engellemeyi açabilirsiniz.
Kanka onu bana değil @silmaril sahibi'ne söyle.

Arkadaşlar bir sorunum var ve çözümünü bulamadım bir türlü. DH'de bir konu açtım, buraya bir tane daha açmayayım boşu boşuna, şu linkten ulaşıp sorunuma çözüm bulursanız lütfen yazın. (DH-SDN farketmez)

şu link

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Kanka onu bana değil @silmaril sahibi'ne söyle.

Arkadaşlar bir sorunum var ve çözümünü bulamadım bir türlü. DH'de bir konu açtım, buraya bir tane daha açmayayım boşu boşuna, şu linkten ulaşıp sorunuma çözüm bulursanız lütfen yazın. (DH-SDN farketmez)

şu link

O kadar link paylaştık, zahmet edip okusaydın birazcık nolurdu ki? Yok arkadaş sevmiyor bizim insanımız araştırma yapmayı, okumayı. Hep hazır, hep hazır!

http://www.kemalkefeli.com/csharp-akis-kontrol-mekanizmalari.html

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Sen de reklam yapıyorsun, dua et moderatörleri çağırmıyorum. Çok istersen çağırayım?

Çağır abicim, benim reklam falan yaptığım yok. Allah'a şükür Türkiye'nin en iyi yazılım firmalarından birinde çalışıyorum zaten, sitemdeki yazının reklamını yapıp ne kazanacağım ki? Tek amacım yardımcı olmaktı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...