İlk Araba

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Arkadaşlar babamın ehliyeti yok. Haliyle arabamızda yok. Ben daha önce hiç araba kullanmadım. 18 yaşımı doldurduktan sonra ehliyetimi aldım. 12 saatlik direksiyon eğitimi dışında hiç araba kullanmadım kurs dışında. Yani hiç arabadan anlayan biri değilim. Şimdi 15000 - 20000₺ arası ilk olacak arabamızı almayı düşünüyoruz. Benim aklımda Golf 4 var ama tasarım olarak beğendiğimden dolayı Golf 4. Teknik açıdan hiç bir bilgim yok. Sizin düşüncelerinizi varsa başka önerilerinizi almak isterim.

Reaksiyon puanı
2
Hiç araba kullanmadığınız yani pratiğiniz fazla olmadığı için bence 15-20 binlik araba almayın. İlk arabanız 3-4 binlik bir araba olmalı. Ama yinede bi kere alayım tam olsun diyorsanız wolkswagen veya Dacialara bakın.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Kriterlerin var mı ? Mesela
Benzinli / dizel
Otomatik / manuel
Min. Şu model ( yıl olarak )
Max şu km
...
Gibi ?

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Kriterlerin var mı ? Mesela
Benzinli / dizel
Otomatik / manuel
Min. Şu model ( yıl olarak )
Max şu km
...
Gibi ?
Söylediğim gibi arabayla ilgili bilgim yok. Dizelin geç stop ettiğini duymuştum. Ancak benzinli ile dizelin artılarını eksilerini bilmiyorum. Kullanmayla ilgili sıkıntım yok otomatik, manuel fark etmez. KM ve yıl olarak size göre kaç olmalı.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Söylediğim gibi arabayla ilgili bilgim yok. Dizelin geç stop ettiğini duymuştum. Ancak benzinli ile dizelin artılarını eksilerini bilmiyorum. Kullanmayla ilgili sıkıntım yok otomatik, manuel fark etmez. KM ve yıl olarak size göre kaç olmalı.

Km ve yıl bence hepsi olabilir . Bu sizin nasıl istediğinize göre farklılık gösterebilir
Benzinli - dizel farklarını ve km - model yılının arabayı ne kadar etkilediğini vs. araştırıp kendinize göre birkaç kriter belirledikten sonra araba bakmanı öneririm.
Araştırmanı tavsiye ettiğim şeyleri buraya başka bir foruma ve ya bir kişiye sorarsan o sana sadece sorduğun sorunun cevabını söyler fakat internetten ve ya başka bir yerden araitırıp bir kaç yazı okuduktan sonra işine yarayabilecek önemli başka bilgiler de öğrenirsin.
Umarım yanlış anlaşılmamışımdır :)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
3-4 bin TL. lik araba dökülen bir arabadır. Alırsan arabadan soğursun.

Tanıdık birinden almaya çalış, km.si çok olsun, ama araba dökülmesin. Aradadan anlayan biri ile hareket et. Yerine göre araba 30-40.000 km'de dökülür 350-400.000 km.de de... Anlayan biri ile bakmak lazım.
[MENTION=159021]cansermo[/MENTION] 'nun dedikleri mantıklı.

Çok km. yapmayacak isen dizelin çok anlamı yok. Senede 20-30 binden aşağısı dizelde anlamlı değil.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
kesinlikle otomatik alın.yeni başlarken büyük rahatlık.
ileri için de zaten vitesli araba devri bitti.manuel kullanmayı bilsen ne olur bilmesen ne olur.zaruri durumlarda manuel kullanacak kadar bilgin olsun kafi.araba kullanırken önemli olan direksiyon.çarpma yeteri ;)

öneriye gelince tüplü otomatik golf 4 derim ben.işi kaptıktan sonra da superb.

yhatam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şahin al tüp taktir zaten acemiyim diyon fazla riske girme bence

Reaksiyon puanı
10,315
geçtiğimiz yıl başında almıştım ben de.
tıpkı sizin gibi acemiydim, hiç kullanmamıştım. otomatik honda city aldım.
birkaç kaza oldu, daha doğrusu ben kimseye vurmadığım halde birileri bana vurdular.
tramere intikal eden üç ayrı vaka olunca kasko anlaşmayı feshetti.
kaskonun feshinden sonra aylar geçti bir daha kaza yapmadım Allaha şükür.
sekiz gün evvel ahiret yurduna göçen 32 yıllık hayat arkadaşımı hemen her gün birkaç ay boyunca hastaneye götürüp getirdim.
araba konusunda artık bir sorunum kalmasa da can yoldaşımı kaybetmenin teessürüyle bu süre zarfında kullanamadım.

otomatik cidden büyük kolaylık, hele ki istanbul trafiğinde...
bu arada honda oldukça sağlam ve rahat bir marka, düşünmeni öneririm arkadaşım.

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
birkaç kaza oldu, daha doğrusu ben kimseye vurmadığım halde birileri bana vurdular.
sekiz gün evvel ahiret yurduna göçen 32 yıllık hayat arkadaşımı hemen her gün birkaç ay boyunca hastaneye götürüp getirdim.
araba konusunda artık bir sorunum kalmasa da can yoldaşımı kaybetmenin teessürüyle bu süre zarfında kullanamadım.

Başınız sağolsun.

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Başın sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşım araba konusunda ise paran yok ise otomatik araca girme. Hele ki bu fiyatlara bulacağın otomatik araçlarda sorun yaşama şansın daha yüksek. Serviste yaptırsan arabanın yarısı kadar para isterler. Dışarda yaptırsan yaptıracak adam ararsın. Bırakırsın arabayı 1 hafta alamazsın. Alırsın arıza bitmemiştir, başka usta ararsın vs vs. En güzeli al manuel aracını bak keyfine. Otomatik araç alınacaksa bu tam otomatik olmalı ve ya sıfır yada düşük km kesin servise baktırarak alınmalı. Nacizane görüşüm budur.

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17

Başınız sağolsun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar babamın ehliyeti yok. Haliyle arabamızda yok. Ben daha önce hiç araba kullanmadım. 18 yaşımı doldurduktan sonra ehliyetimi aldım. 12 saatlik direksiyon eğitimi dışında hiç araba kullanmadım kurs dışında. Yani hiç arabadan anlayan biri değilim. Şimdi 15000 - 20000₺ arası ilk olacak arabamızı almayı düşünüyoruz. Benim aklımda Golf 4 var ama tasarım olarak beğendiğimden dolayı Golf 4. Teknik açıdan hiç bir bilgim yok. Sizin düşüncelerinizi varsa başka önerilerinizi almak isterim.
Hyundai Accent Era 2008-2013 Modelleri tam size göre olduğunu söyleyebilirim.Sadece debriyaj kullanarak bile park edebileceğinizi gönül rahatlığı ile söylüyorum. Dizel modelleri için tabi ki.Şimdiden kazasız belasız bir sürüş dileklerimle İyi forumlar.