İletişim fakültesinde kendimi aşırı derecede geliştirmem gerekiyor ne yapmalıyım?

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İletişim fakültesi okumayı planlıyorum ama aklımda bir kaç soru işareti var bunlardan ilki üniversiteyi yurt dışında okumak orda yaşamak veya okudukdan sonra türkiye de bir işe girmek yada türkiye de okuyup lisans için yurt dışına gitmek ve orda yaşamak mı daha iyi. İletişim fakultesi radyo televizyon ve sinema bölümü okuyucağım bunun için kendimi aşırı derecede geliştirmem gerekiyor ne yapmalıyım bu konuda konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.lise 2 ye gidiyorum bu arada :D

dkmn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben iletişim fakültesi mezunuyum ve şuan işsiz oturuyorum fakat bu birazda benden kaynaklanıyor bende lisedeyken iletişim okumak istiyordum ve okudum ama okurken anladımki bu işler okadar kolay deilmiş ve sevemedim bu mesleği türkiyede okuyacaksan istanbuldan başka yerde okuma gerisi yalan oda diğer üniversitelerin kalitesiz olduğundan değil basın medya sektörünn tamamiyle istanbulda olması okul hikaye zaten gereksiz boş şeyler öğretiyorlar herşey sendebitiyor kendini geliştirirsen okuldan çok bi yerlerde çalısırsan bi yerlere gelirsin başka türlü çok zor yurtdışında okuma fırsatın varsa kaçırma derim

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yurt dışında okuma ihtimalim %60 bi kaç ay içinde %100 veya %0 a ine bilir ama buyuk bi olasılıkla %100 yurt dışında okuma garantm var burda okursam ankkarada oturuyorum özel üniversitede olabilir bunun için bi sorun yok veya istanbulda okumak filan ben şimdiden kendimi geliştirmeye başlamayı düşünüyorum ama ne yapıcağımı bilmiyorum bu sektördede iş zaten insanın kendisinde bitiyor

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
İletişim fakültesi okumayı planlıyorum ama aklımda bir kaç soru işareti var bunlardan ilki üniversiteyi yurt dışında okumak orda yaşamak veya okudukdan sonra türkiye de bir işe girmek yada türkiye de okuyup lisans için yurt dışına gitmek ve orda yaşamak mı daha iyi. İletişim fakultesi radyo televizyon ve sinema bölümü okuyucağım bunun için kendimi aşırı derecede geliştirmem gerekiyor ne yapmalıyım bu konuda konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.lise 2 ye gidiyorum bu arada :D

o zaman ilk işe 400 tl maaş ile başlamaya da hazırla kendini :) gerçi ben ilk işime 350 TL ile başlamıştım ama 8 yıl önce idi... şimdi bir 50 tl zam yapmışlardır her hal... ben 8 yıldır bu işin içindeyim medyadayım... ancak yeni kazanmaya başladım... unutma burada paranın cukkalısını müdürler ve arkası olanlar götürür gerisi taş çatlasa 1500 ki bu para öle her kese nasip olmaz... hee bir de iş garantisi de yok öle memur gibi rahatım diyemezsin... telefonla işten çıkarmalar da yaygındır... eşşek gibi uğraştığın bir haberin başka yerde başka birinin imzası ile yayınladığını görürsün hak iddia edemezsin burası Türkiye. Bu sektörde bu da yaygındır... hımmm bir de işin içinden biri olarak sölim: "Fındık kadar ... şeyim olsun dünya kadar borcum olsun" düsturu buralarda çok geçerlidir... ulan bunları yazdık kimliğimiz deşifre olursa b... da yedik demektir ya:) nese bir emekli olim.. "Medya'nın Kirli Çamaşırları" adında bir kitap yazacam zaten...

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kitabı yazıp yayınlatırsan kesinlikle okuyucağımdan emin olabilirsin.Zaten parayı seven biriyim en kolay paranın başkalarına göre bu sektörde sağlandıgını biliyoruz adamlar resmen kopyala yapıştır yapıyorlar en der dir ki özgün fikirleri televizyonda görmek bu yüzden sırf yurt dışında bile yaşanılır adamların fikirler özgün dür tamam onlardada kopya vardır ama biz kadar olamaz ki bu bazen açıkca görülür türkiyede tanıdıgın varsa iş bulabilirsin mantıgı bu sektörde de işliyorsa tercihimi yurt dışından yana kaydırıcagım orada da tanıdık varsa gelsin işe mantıgı varmıdır ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
öncelikle bir karar vermeniz lazım: türkiye'de mi gelecek kurmayı düşünüyorsunuz, yoksa yurt dışında mı?

yurt dışında yaşamak ve çalışmak istiyorsanız türkiye'de okumak vakit kaybı olur. doğrudan yurtdışına gidin. avrupa, amerika, uzak doğu... tercih sizin...

türkiye'de yaşamak ve çalışmak istiyorsanız da yurt dışına çıkmak gereksiz bence. siz zannetmeyin ki; yurt dışında okuyup ülkemize dönünce sizi havada kapacaklar? çünkü özellikle medya/sanat camiasında adam kayırmaca hat safadadır. arkanız sağlam değilse, bağlantılarınız yoksa oxford mezunu da olsanız boş... :)

türkiye'de yaşayacaksanız, istanbulda bir üniversite kazanın. sonra ilk senden başlayarak, stajer olarak sektöre adım atın. ufak ufak işi öğrenin. medya kuruluşları, yapım şirketleri, reklam ajansları... hepsini gezin. okulu bitirince hangi sektörde çalışmak istediğinize karar verin. sonra da okul bitene kadar 4 sene boyunca çalışmaya devam edin. hem işi öğrenmiş olursunuz hem de bağlantılarınız gelişir. mezun olunca da iş aramak zorunda kalmazsınız. ancak ne kadar iyi olursanız olun, garanti iş yoktur. her an işsiz kalabilirsiniz. ona göre akıllı ve tedbirli yaşamak durumundasınız. okulu bitirir bitirmez de dolgun ücretli iş çok zordur. en az 3-5 sene sürünmeyi göze alın derim.

radyo tv sinema bölümü, iletişim fakülteleri içinde okuması en keyifli bölümdür. ilk 2 sene diğer bölümlerle dersler ortaktır. son 2 sene ise gazetecilik, halka ilişkiler bölümlerinde okuyan öğrenciler kitaplara, ders notlarına gömülürken, siz film izleyerek finallere hazırlanırsınız. size bakıp imerenen çok kişi olur. :)

umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

patronos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle daha yaşın genç sinema sektörü güzeldir ama hastası yani tabiri caizse manyağı olman lazım. Bence birinci şart şakır şakır english :D bilmen lazım. Ama ing. artık herkes biliyor bilhassa daha iyi olma için farklı diller (fransızca olabilir). bilmen gerekli. Şimdi olaya nerden bakacaksın sinema tv okuyup set arkasımı olacaksın yoksa kamera karşısında mı önemli olan bu. Yok ben yönetmen vs. olacam dersen iyi bir makina al birazda kitap oku kısa filmlerin için başla şimdiden senaryo yazmaya, bir kaç tanede senaryo yazımı ile ilgili kitap al tamamdır. Ha kabiliyet yoksa yazmak için yapacak bişey yok. :) Birde istanbul da okuman daha mantıklı okul çıktığı anda git kapı kapı dolaş kendine film setlerinde bir yer kap. Kendini sevdir hiyerarşik bir mantıkla yükselmeye bak. Ama yavaş yavaş. :D Ha bu arada bu işleri yaparken de iyi araştır. Bir tane cast ajansı bul orayada kayıt ol tabi oyuncu olacam ben dersen. Olmadı set arkası belki set önünden turnayı vurursun. İstersen Faruk Aksoyun hayatını oku sana ilham kaynağı olabilir. Biliyorsundur Fetih 1453 filminin hem yapımcısı hem yönetmeni. Eğer onun gibi olabilirsen çok kazanırsın 18.200.000 $ yatırıp 65.720.690 $ kazanmak hangi işte var. Rakamları bile zor okuyor insan. Nerdeyse yatırdığı paranın 4 katı... Düşün düşün :) :)