İki Şok Engelleme Kararı Daha!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Başsavcılık'tan Türk internet kullanıcılarına bayram hediyesi! %100 legal olan MySpace ve Last.fm başsavcılık tarafından engellendi!

Türk internet kullanıcılarının sabırla sınavı devam ediyor. Daha önce defalarca legal siteleri, olmayacak sebeplerden kapayan mahkemeler, şimdi de dünya müzik endüstrisinin internet ortamındaki kalbi sayılan Last.fm ve MySpace'i engellediler. TTnet bu sabah itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığından gelen karar sonucunda bu iki siteye erişimi kapattılar. Kimsenin anlamlandıramadığı olayda, engelleme sebebinin ne olduğu merak ediliyor.
MySpace, amatör müzik gruplarının yeni demo'larını yayınladığı dünya çapında bir müzik sitesiydi. Amatör grupların sadece demo'ları değil, vereceği konserler, etkinlikleri, grup bilgileri gibi bilgiler de MySpace'te yer alıyordu ve yasadışı işlerle ilgisi yoktu.
myspace1253353480.JPG
Last.fm ise internet radyoları arasında en ünlüsüydü. Hem ücretsiz şarkı dinleme olanağı sunan site, hem de yayın haklarını sonuna kadar koruyordu. Belirli bir ücret karşılığında istedikleri radyoyu dinlemelerine imkan sağlanıyordu. Last.fm şu an için sadece lastfm.com.tr yönlendirmesinden erişilemiyor.
lastfm1253353403.JPG
DNS Yönlendirmeleri ile engelin aşılması mümkün olsa da, yasa dışı içeriğe sahip olmayan iki dünyaca ünlü sitenin kapatılmasına tepki oldukça büyük.
:: Bu karar ile ilgili düşüncelerinizi forumda paylaşın.
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Video içerikli siteler hep kapatılıyor.Ttnet internet hızını korumak için böyle yollara başvuruyor.Tebrikler ttnet böyle devam et.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Şimdi birşey diyecektim ama ağzımı bozmayacam arife arife ya ne g.tlüklerini gördünüz de engelliyonuz siteyi adamlar yapcak bişi bulamadılar site engelliyorlar en güzel siteleri engelledikten sonra biz ne yapalım interneti boşa para veriyoruz ttnete o zaman yakında SDN'Yi de erişime kapatırlar magazin bölümü var diye siyasetle ilgili şeyler çok diye o kadar ilerler bu kapatma olayı.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Allah akıl fikir versin..

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bunlar Ne Yaptığını Bilmiyorlar. Last.fm'e 5DK Önce Girdim 10 Saatte Açılacakmış Diyor... :D

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sitesinde kendi reklamını pop-up la yapan zihniyetten bu beklenir zaten

Ramintwes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Off Off, Her Web Sayfalarını Kapatacaklarsa Bu Dünyada İnternet Neden Var? Sorabilirmiyim?

Prodhate

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesin Last.fm de Ramstein in Pussy klibini vermişlerdir.

say55

Asistan
Reaksiyon puanı
1
myspace üyeliğinde patlama olur..

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
nedir bu ya :D yakında girebileceğimiz 2-3 site kalacak töbe töbe :D

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Allah Belanı versin MÜYAP ve başkanı, bunların arkasında hep bunlar var.....

flowest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baş savcılık kafasına göre kapatmadı herhalde siteleri, Müyap'ın açtığı hem kapatma hemde tazminat davası sonuçlandı, Bu 2 sitede yasağı kaldırmak için şimdi müyap'a kol gibi para ödeyecekler, hayırlısı olsun AKePe hükümetinin çıkardığı yasa ile müyap a vermiş olduğu yetkiden dolayı adamlar hangi sitenin ismini savclıga dilekçe versinler 1 haftaya kapatılıyor. Açtırmak içinde müyap'ın komik ve kazık sözleşmelerini imzalamak zorunda kalıyorsunuz, Geçenlerde arkadaşlarımın siteside kapandı hiphoplife adres değiştirdiler, içerik temizlediler yollarına devam ediyorlar.

UzmanWeb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önceden kapatma kararı o uyarıyla birlikte yazılırdı.Şimdi sadece tarih ve sayı numarası var.Gerekçeli karar yazılsa herkes kapatmanın nedenini bilse daha iyi olur.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Siz durun bakalım, bunlar iyi günleriniz!!!Ot mantalitesine sahip zavallı zihniyetler!!!

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
yaşadığımız yere bak, bu zihniyetin arasında kaldık ya ona yanıyorum

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
yakında bunlar msn yı faceyıde engellerlerse hiç şaşırmam ...:)

aNtİpAtİ-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şeytan diyorki bütün SDN üyeleri Ttnet aboneliğini iptal edelim. SDN eylemi olsun az bi rakam değil eş dost da buluruz:D

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
gecen gun facebook konusunda bir cevap yazmistim gene tekrarliyorum.ozgurluk internettedir. ataturk fotolari pkk fanlari bilmem ne diyerek sikayet sikayet ustune gelirse isi bilmeyen hakimler savcilar bu ozgurlugu elinizden alirlar.
internette turklerin sitelerinin ne halde oldugunu goruyoruz

asagidaki linkler turklerin internette hangi rolde olduklarini gosteriyor
http://hasturk.net/genis-aile-11bolum-izle.html
http://www.dizizle.tk/kurtlar-vadisi-pusu-yeni-sezon-izle-64-bolum-fragmani.html
http://www.ezel.gen.tr/

yukaridaki orneklerden anlasilacagi gibi turkiyede internet hala diplerde sitelerden anladiklarimiz ve siteleri kurma nedenlerimiz bu sekilde. onun icin dunyadaki ise yarar sitelerin yasaklanmamasi icin sikayet etmeyin

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bu kafayla nereye gideriz? ben biliyorum ama söylemek istemiyorum. anlamışsınızdır söylemek istediklerimi! .........

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
jacker ve DNS ayarı yapılı olanlar girebiliyor..
Engelli değil..
Hayırlısı olsun bakalım nereye gidiyor bindiğimiz alamet belli değil..