İki Bilgisayar Arası Dosya/Klasör Senkronizasyonu

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Merhabalar.

İşteki ve evdeki bilgisayarım arasında bazı dosya ve klasörleri eşitlemek istiyorum. İşyerinde çalıştığım word dosyasına akşam evde devam edip ertesi gün iş yerine ise evde çalıştığım yerden devam etmek istiyorum.

Google drive ile klasörü senkronize et dediğim halde farklı bilgisayarlar olarak görüp farklı klasörler yapıyor. Sadece yedeklemiş oluyor.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Office365 ile erişebilmek daha basit . Google drive için cloud üzerine her işlemde upload edersen sorun olmaz sanırım.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
1. seçenek ( fikir ) microsoft hesabı ile giriş yap ikisinede öyle dene
2. gdrive ile attınmı oto görürsün ama eşzamanlı için office dosyalarında office 365 iyi seçenek duruyor

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Office365 ile erişebilmek daha basit . Google drive için cloud üzerine her işlemde upload edersen sorun olmaz sanırım.
office 365 satın almadım. normal ofis lisansım var. drive ile her seferinde uğraşmayayım, kendi otomatik eşitlesin istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. seçenek ( fikir ) microsoft hesabı ile giriş yap ikisinede öyle dene
2. gdrive ile attınmı oto görürsün ama eşzamanlı için office dosyalarında office 365 iyi seçenek duruyor
malesef 365 lisansım yok.

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
öğrenci emailin varsa 1 yıllık ücretsiz alınabiliyor diye biliyorum ama emin değilim.

cihaneken

Asistan
Reaksiyon puanı
64
drive ile kendiniz ayrıca bir klasör oluşturup çift taraflı senkronizasyonu etkinleştirmeyi denediniz mi? Kendi oluşturduğu klasörlerden bahsetmiyorum. Örnek evraklar adında bir klasör oluşturdunuz, bu klasörün senkronizasyon ayarlarını her iki bilgisayardan da çift taraflı açtığınızda olması gerekiyor teorik olarak.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
drive ile kendiniz ayrıca bir klasör oluşturup çift taraflı senkronizasyonu etkinleştirmeyi denediniz mi? Kendi oluşturduğu klasörlerden bahsetmiyorum. Örnek evraklar adında bir klasör oluşturdunuz, bu klasörün senkronizasyon ayarlarını her iki bilgisayardan da çift taraflı açtığınızda olması gerekiyor teorik olarak.
ben öyle bir seçenek göremedim drive da

cihaneken

Asistan
Reaksiyon puanı
64
Bilgisayarınızdaki google senkronizasyon uygulamasında üç noktaya tıklayarak sekmeyi açın ve tercihler butonuna tıklayın. Orada hangi klasörlerin bilgisayara, hangi klasörlerin drive'a yedekleneceğini seçebildiğiniz bölümler mevcut.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Bilgisayarınızdaki google senkronizasyon uygulamasında üç noktaya tıklayarak sekmeyi açın ve tercihler butonuna tıklayın. Orada hangi klasörlerin bilgisayara, hangi klasörlerin drive'a yedekleneceğini seçebildiğiniz bölümler mevcut.
deneyecem.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Drive gibi microsoftunda bu hizmeti var. Direkt web üzerinden birebir ofis yazılımı üzerinde çalışabiliyorsunuz.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Drive gibi microsoftunda bu hizmeti var. Direkt web üzerinden birebir ofis yazılımı üzerinde çalışabiliyorsunuz.
365i diyorsanız hocam malesef lisansı yok bende.
Mesaj otomatik birleştirildi:

drive içinde computers klasöründe yeni bir sekme daha açıldı ve bilgisayar1 adında bu klasörün içine klasörü yedekledi.

Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
365 demiyorum yav. Google in drive varsa, hotmailin de onedrive var. ^_^