iGPU kullanırken anlık olarak ekran gidiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rakuy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba ekran kartımı servise yollayınca işlemcinin igpusunu kullanmak zorunda kaldım. işlemci i7 9700k uhd 630 entegre grafiğe sahip fakat kullanırken arada bir 5 sn gidiyor bazen geliyor bazen ise reset atmam gerekiyor bu durumu nasıl çözebilirim.

BilgisayarUzmani

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
640
Öncelikle sürücüleri UDD ile kaldırın ve yeniden kurun. Sorun düzelmez ise sisteminizde zararlı yazılım bulunuyor olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dahili Grafik İşkemciye OC yaptı iseniz varsayılan ayarlara dönün. Isı durumuna göz atın

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Öncelikle sürücüleri UDD ile kaldırın ve yeniden kurun. Sorun düzelmez ise sisteminizde zararlı yazılım bulunuyor olabilir.

Dahili Grafik İşkemciye OC yaptı iseniz varsayılan ayarlara dönün. Isı durumuna göz atın
UDD den kastınız ddu mu display driver uninstaller ? herhangi bir oc işlemi yapmadım.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Formatlamıştım daha öncesinde ddu dan driver silmekten daha keskin bir çözüm gibi geldi bana ama işe yaramadı. Deyenebileceğim farklı birşey varmı
Kabloyu kontrol edin. Hangi işletim sistemi ve hangi sürümünü kullanıyorsunuz?

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Windows 10 pro nun son sürümünü kullanıyorum.Windows update üzerinden denetle dediğimde herhangi bir güncelleme bulmuyor.Kabloyu televizyonda kullandığım hdmi ı denemiştim onda da aynı sorun oluştu

Anakart üzerinde integratred graphics menüsü var
70052

Kabloyu kontrol edin. Hangi işletim sistemi ve hangi sürümünü kullanıyorsunuz?
igpu sistemdeki ramleri kullanıyor sanırım. Anakart üzerinden xmp kapatıp deneyeyim stabil çalışmıyor sanırım bu şekilde bir sorun olmazsa da dediklerimi doğrular. Başka deneyecek birşey gelmiyor aklıma.

Ekli dosyalar

• 33.jpg
    33.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 633
  • 33.jpg
    33.jpg
    66.2 KB · Görüntüleme: 404
  • 333.png
    333.png
    188.3 KB · Görüntüleme: 446
Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Windows 10 pro nun son sürümünü kullanıyorum.Windows update üzerinden denetle dediğimde herhangi bir güncelleme bulmuyor.Kabloyu televizyonda kullandığım hdmi ı denemiştim onda da aynı sorun oluştu

Anakart üzerinde integratred graphics menüsü varEkli dosyayı görüntüle 70052

igpu sistemdeki ramleri kullanıyor sanırım. Anakart üzerinden xmp kapatıp deneyeyim stabil çalışmıyor sanırım bu şekilde bir sorun olmazsa da dediklerimi doğrular. Başka deneyecek birşey gelmiyor aklıma.
Çok alakası olduğunu sanmıyorum ama deneyebilirsiniz.

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Driverlarla alakalı bir sorunmuş. Formatladığımda düzelmedi yine windows update açıp tekrar windowsu vb ne var ne yok güncelledim düzeldi sorun windows sürümüyle alakalı birşey.

Taze mavi ekran yedim böyle bir hata alıyorum intele yazdım durumu bakayım onlarda ne diyecek sizin bir fikriniz varmı ?
70095

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Driverlarla alakalı bir sorunmuş. Formatladığımda düzelmedi yine windows update açıp tekrar windowsu vb ne var ne yok güncelledim düzeldi sorun windows sürümüyle alakalı birşey.

Taze mavi ekran yedim böyle bir hata alıyorum intele yazdım durumu bakayım onlarda ne diyecek sizin bir fikriniz varmı ?Ekli dosyayı görüntüle 70095
Grafik birimi ile alakalı sorun.
Sürücülüleri güncellerken DriverBooster gibi programları kullandınız mı?

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Grafik birimi ile alakalı sorun.
Sürücülüleri güncellerken DriverBooster gibi programları kullandınız mı?
ilk olarak tüm driverları dragon center üzerinden taratıp kurdum sonra intel driver ve support asistant ile taratıp kurdum. en sonunda da windows update ile bir tarama daha yaptırdım 3. parti bi yazılım kullanmadım.

rakuy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
intelden yanıt geldi anakartımın biosunu ve chipset driverını kurdum tekrardan sorun çözüldü. metni yine de paylaşayım sizinle

Hello Mr. Yusuf,

The Blue screen that you are experiencing is caused by delays from the Graphic Driver to the motherboard, this may be cause by multiple factors.

To try and resolve this matter, please try and update the motherboard to the latest bios version (you can download the latest BIOS version from here), update the Chipset Driver (you can download the driver from here).

If the steps above didn't help you please inform us so we can assist you further.

Best regards,

Dennis
Intel Customer Support