İftira atmak günah mı?

Reaksiyon puanı
10,315
Arjadşlar bir firma beni dolandırdı ve engelledi ve bu adamların başka birini daha dolandırdığını gördüm bu adamlar normalde tütün satıyor bunlar para kazanmasın diye iftira atarsam günah mı?
Seni dolandıranla kanuni yollarla hakkını aramak suretiyle mücadele edebilirsin. İftira büyük günahlardandır yeğenim. Böyle birşey yaparsan onlardan bir farkın kalmaz.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
BÜYÜK GÜNAHLAR NELERDİR?

1. ALLAH’A ŞİRK KOŞMAK

Şirk, Allah’a eş ve ortak koşma, ortak isnat etmek demektir. En büyük zulüm olan şirk, kulu ebedî olarak Cehenneme dûçâr eder. Şirk koşmak, inkâr etmek veya münâfıklık yapmakla kul, Rabbine ve tevhîd ehline hiçbir zarar veremez. Fakat kendisini ebedî azâba müstahak ettiği için, nefsine en ağır şekilde zulmetmiş olur.

2. ZİNA ETMEK
Zina, öteden beri insan aklının, ahlâk ve hukuk nizamlarının ve diğer semâvî dinlerin tamamen yanlış ve çirkin gördüğü bir davranış olup İslâm’da da büyük günahlardan sayılmıştır.

3. İÇKİ İÇMEK
Cenâb-ı Hak kullarını sevmekte ve onların Cennete girmelerini istemektedir. Bu sebeple de kullarını günahlardan kıskanarak günahın açığını da gizlisini de yasaklamıştır. Aynı şekilde, bütün günahların sebebi ve anahtarı olan içkinin de her türlüsünü, ister az olsun ister çok, ağır ifadelerle haram kılmıştır.

4. FAİZ YEMEK
Kazançların en şerlisi faizle elde edilen maldır. Karşılıksız mal elde etme esâsına dayanan faiz/ribâ, büyük bir kul hakkı ihlâlidir. Zâhirde, insanlara yardım ve kolaylık gibi görünse de, hakikatte zor durumdaki insanların çâresizliğini istismâr etmekten başka bir işe yaramayan büyük bir musîbettir.

Dînî ve ahlâkî duyguları söndüren ve ekonominin içini kemiren habis bir urdur. Enflasyonu artırmak sûretiyle zenginin daha çok güçlenmesine, muhtâcın da daha çok ezilmesine sebep olur. Böylece toplum kesimleri arasında derin uçurumlar meydana getirir.

5. BÜYÜ (SİHİR) YAPMAK
İslâm’a göre ilim muhteremdir, her türlü hürmete lâyıktır ve öğrenilmesi yasaklanan hiçbir bilgi yoktur. Hatta şerrinden korunmak için sihir bile öğrenilebilir. Ancak hiçbir zaman ilmi kötüye kullanmaya müsâade edilmez. Bu sebeple sihir yapmak haram kılınmış, hatta küfür olarak kabul edilmiştir.

6. YALAN SÖYLEMEK VE YALANCI ŞAHİTLİK ETMEK
Beşeriyet için en zararlı günahlardan biri de yalandır. Yalan rûhu çürüten mânevî bir hastalıktır. Kıyâmet günü insanın aleyhine en büyük delil olarak çıkacaktır.

7. ADAM ÖLDÜRMEK VE İNTİHAR ETMEK
Resûlullah adam öldürmeyi büyük günahlar arasında zikretmektedir. Hatta adam öldürmek, muhtelif rivâyetlerde şirkten hemen sonra zikredilir.
İmanı doğru düzgün olan insanın bunları bilmesi lazım zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de çağıracaktım ama şu | ibaresinin olduğunu unuttum. :D

Reaksiyon puanı
10,315
Ben de çağıracaktım ama şu | ibaresinin olduğunu unuttum. :D

Bendeki ibare @ÆSir'deki ibareden daha kolaydır Allah'ın kulu. Şu an bile mübareğin ismini yazarken copy-past ile yazabiliyorum ancak. :D

Bir ara bir konu bile açılmıştı, ismini değiştirmek için ya, razı gelmedi belli ki...
Bize işkence çektirmeye devam ediyor! :D

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Bendeki ibare @ÆSir'deki ibareden daha kolaydır Allah'ın kulu. Şu an bile mübareğin ismini yazarken copy-past ile yazabiliyorum ancak. :D

Bir ara bir konu bile açılmıştı, ismini değiştirmek için ya, razı gelmedi belli ki...
Bize işkence çektirmeye devam ediyor! :D
Æ ibaresini yazmak için şunu yap. AltGr + A

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Arjadşlar bir firma beni dolandırdı ve engelledi ve bu adamların başka birini daha dolandırdığını gördüm bu adamlar normalde tütün satıyor bunlar para kazanmasın diye iftira atarsam günah mı?

İşin Dini Tarafı Bi Tarafa Dursun, Sen Sana Yapıldığı Gibi Yaparsan Sende Dolandırıcılık Yapmış Olucaksın ki Onlardan Farkın Kalmayacak.
Onların Yaptığı İş Ne Olursa Olsun Sana Karşı Haksız Bir Durum Varsa Bu Etik Olmadığı Gibi Sende Farklı Bir Suçlama Yaparsan Bu da Etik Olmayacaktır.

Yapman Gereken; Sana Yapılanı SDN Forum Gibi Büyük Platformlarda Duyurup İnsanları Bilgilendirmek Olmalı.

Dinen İse Haramdır ve Eninde Sonunda Neticesi Senden veya Senin Neslinden Birinden Ağır Bir Ceza Çekmek Olacaktır.

Reaksiyon puanı
10,315
Æ hocam ben başardıysam herkes yapar :D bir de fn ile dene
Kendine haksızlık etme yeğenim, bu konuda cahillik ve budalalıkta rakip tanımam! :D
(Bu arada, benim klavye F düzeni üzerine kuruludur. belki ondan da olmayabilir.)

Yahu valla konuyu darmadağın ettik, ayıp oldu biraz. Umarım tokatlanmadan sıyırırız paçayı :D

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Neyse konuya dönersek denildiği üzere büyük bir günah ve sonradan o söylediğin yalan ortaya çıktığı an başın derde girer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl yazamıyorsun yani? copy-past mı yapıyorsun?
Klavyeden bildiğin Sağ Alt(Gr) + A yapıyorum. :) Dene yani.

Reaksiyon puanı
10,315
@Allah'ın Kulu çözdüm işi. Benim F klavye olduğu için o yüzden yapamamışım. Verdiğin linkte biri A yerine U yazılması gerektiğini yazmıştı, yaptım, bingo! Eyvallah, teşekkür ederim. Ve tabii ki bu mevzuyu kapadık. Bendeki ibarenin ise Q klavye düzeninde nasıl olacağını bilemediğim için maalesef yardımcı olamıyorum. Konu sahibi delikanlıdan özürle buradan derhal çıkıyorum. Allaha emanet.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Ama o beni dolandırdı ben şikayetvar'a yazdım ama bu sefer başka biri gibi yazicaö yine
Site (6) ay önce kurulmuş ama Emel diye birisi "2 sene önce aldım tütün sarma makinesi hala kullanıyorum ben hatta çokta müşteri yönlendirdim oraya" diye yalan yorum yazmış ve şikayetvar'da başka şikayet ve yorumu da yok. O yorumu Toptanbizde.com'dan birisinin yazdığı kabak gibi ortada.

Ne sinirlendim ya? ?

Ama sen o yalancıların durumuna düşme. Yalan ve iftirayı yine yalan ve iftira ile çözmeye çalışma.