IE9'un Geliştirici Versiyonu Yayınlandı!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Microsoft, Internet Explorer'ın yeni versiyonu 9 ile ilgili atılımlarını hızlandırıyor. Firma bugün itibariyle Ttarayıcının yeni versiyonunun geliştirici önizlemesini yayınladı.

Microsoft bugün itibariyle Internet Explorer'ın merakla beklenen 9. versiyonunun geliştirici önizlemesini yayınladı. Henüz geliştirme aşamasında olan tarayıcıyı kullanıcılar da test edebilecek.
InternetExplorer91268777701.jpg

Geliştirme sürümü olduğu için henüz stabil olmayan tarayıcıya Microsoft oldukça güveniyor.

PDC 2009 Konferansı'nda ilk olarak tanıttığı Internet Explorer 9, GPU'dan yararlanmanın avantajlarını da kullanacak. Kod adı Chakra olan yeni JavaScript motorunu da Microsoft, bugün yayınladığı geliştirici sürüm ile test etmiş oluyor.

Internet Explorer 9 geliştirici versiyon önizlemesini indirmek için tıklayın

:: Internet Explorer 9'dan neler bekliyorsunuz?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
IE'dan bir şeyler beklemeyi uzun süre önce bıraktık :D

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Daha 8e anca ısınmıştık yahu :)
çok farklı bir özellik geliştireceklerini sanmıyorum,
bekleyelimde görelim

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Xp'ye kurulmuyor

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
:clap: Şu an IE9 'dan yazıyorum bu mesajı. İlk izlenimler: "8'e göre daha hzlı evet, hız kendini belli ediyor, ama tabi biraz daha hızlandırsalar bile diğer tarayıcıların yanına yaklaşamaz" yine de güzel olacak gibi ben bekliyorum merakla, ve de kullanacağım :clap:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
internet explorer 9'un teknolojiye nasıl uyum sağladığı görmek için :

http://samples.msdn.microsoft.com/ietestcenter/

şuan ie9 preview deyim.. gerçekten çok hızlanmış.. üstteki linkde de görüldüğü üzere tüm teknolojilere uyum sağlıyor.. microsoft sonunda istenilen bir internet explorer yaptı sanırım..

http://samples.msdn.microsoft.com/ietestcenter/

test sayfasına bakın şimdilik çok iyi hatta firefox-chrome-safarinin başarısız kaldığı ve desteklemediği birçok teknolojiyi de destekliyor..
anasayfayı google yaptım kullanıyorum..

edit 2: İE 9 kuranlar sadece sitelerde gezmesin testlere de bakın :

http://ie.microsoft.com/testdrive/Pe...s/Default.html
bunun gibi...

http://ie.microsoft.com/testdrive/

burda bulabilirsiniz diğer testleri de...

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3

Xp'ye kurulmasını bekliyorum :huh:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
microsoft bildiğim kadarıyla xp için ie9 çıkmayacak diye birşey demedi..
daha preview sürümü bi beta olsun o zmn konuşalım..
zaten daha adres çubuğu filan yok sadece test amaçlı..

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Az önce yükledim ve denedim.Hız artışı olacağı bariz belli ancak rem kullanımı çok fazlaydı.Daha başlangıç bekleyelim,görelim.:mellow:

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Daha üzerinde konuşmak için çok erken diye düşünüyorum....

exkenan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
internet explorer dan beklentim rekabet oluşturarak daha iyi bir firefox geliştirilmesini sağlamak :D:D

annuity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

9. sürümü ile de bu işi beceremediklerini ve artık vazgeçmeleri gerektiğini anlamalarını bekliyorum.
ie de açılmış bir sayfa görünce bile tüylerim diken diken oluyor,nasıl bir katlanılmazlık yaratmş bende siz düşünün.

Reaksiyon puanı
4
Yahu Herif %100 Verim Sağlıyor fail Durumları Yok. Sizin İşiniz Ancak Hız. Webmasterlar İçin CSS Önizlemesinde failsiz Tarayıcı Olması Çok İyi. Artık Webmasterlar IE9 Kullanıcaklar Diye Düşünüyorum...

antioche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acikcasi herkes hiz konusundan bahsetmis, ne kadar hizlandigindan...

su anda böyle bir yorum yapmak icin cok erken, cünkü hiz etkeni, eklenen plug-in ler, cache boyutu, hatalari cözmek icin yazilan patchlerin yüklenmesi gibi seylerden sonra iyice yavaslayacaktir.

ben su anda chrome'dan yaziyorum ve cok memnunum (banka vb seyler icin daha güvenli olan firefox kullaniyorum. chrome da henüz cok yeni cünkü)...

ie mi??? arada bir bazi sayfalari acmak icin kullaniyorum (o da maxthon arayüzü araciligiyla)

emrelinho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Microsoft tarafından dün geliştiricisi sürümü ile kullanıcılarına merhaba diyen Internet Explorer 9, XP kullanıcıları tarafından kullanılamayacak.

Microsoft tarafından dün geliştirici sürümü ile kullanıcılara tanıtılan ve hız konusunda diğer tarayıcılara fark atacağı iddia edilen Internet Explorer 9'dan XP kullanıcılarına kötü bir haber geldi.
Bazı yazılımların XP kullanıcıları için destek ve servislerini kesmelerinden sonra Internet Explorer'ın yeni sürümü de bu kervana katıldı.

Internet Explorer Genel Müdürü Dean Hachamovitch, modern bir web tarayıcısı olan Internet Explorer 9'un, modern bir işletim sistemi üzerinde çalışmasının gerektiğini düşündükleri için XP'ye destek vermeyeceklerini açıkladı.