Python 3.8.2
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 558
Varsa kim ?
Edit: Selman Kahya
Edit: Selman Kahya
Bu kelimenin ne için kullanıldığını biliyor olmalısınız. "Örnek alınan insan"Muhtemelen çoğumuz kelime anlamını bilmeden bu kelimeyi kullanıyor.Tehlikeli bir sözcük.Anlamına göre idolüm yok.
- çoktanrılı dinlerde küçük boyutlu tanrı ya da tanrıça heykelciği.
- 2.
insan eliyle yaratılmış tanrı, put.
Yanlış kullanılıyor.Kelime anlamına bakıp benim idolüm şu demek pek mantıklı değil.Onun yerine türkçe olarak örnek aldığım kişi,sevdiğim şahsiyet diyebilirsiniz.Bu kelimenin ne için kullanıldığını biliyor olmalısınız. "Örnek alınan insan"
Benim idolüm:
Ekli dosyayı görüntüle 113069
Elon Musk
Yanlış kullanılıyor.Kelime anlamına bakıp benim idolüm şu demek pek mantıklı değil.Onun yerine türkçe olarak örnek aldığım kişi,sevdiğim şahsiyet diyebilirsiniz.
Ama büyük bir hata var kullanımında.Az uz bir yanlışlık değil göz ardı edemeyiz.Kelimelere bu kadar takılmaya gerek yok.
Siz kimi örnek alıyorsunuz bu hayatta?
Elon Saxon müzik grubunu seviyor galiba en meşhur eseri 747 :Bu kelimenin ne için kullanıldığını biliyor olmalısınız. "Örnek alınan insan"
Benim idolüm:
Elon Musk
Bu adamın kafası çok değişik. Virüs zamanı boyunca sergilediği davranışlar böyle zeki bir insanın yapmaması gereken davranışlar bana kalırsa. Halka örnek olan birisi maske takılmaması gerektiğini, virüsün çokta ciddi bir şey olmadığını söylememeli bence. Ha birde Amber Heard'in Johnny Depp ile ilişkisi varken Elon Musk'un Amber Heard ile ilişkiye girmesi adamdan soğumama sebep oldu. Üstelik bu olaydan birkaç ay sonra da çocuğu oldu. Bu ne hızdırBu kelimenin ne için kullanıldığını biliyor olmalısınız. "Örnek alınan insan"
Benim idolüm:
Elon Musk
Bir insanı örnek alırken tüm özelliklerini kopyalamak doğru değil zaten.Bu adamın kafası çok değişik. Virüs zamanı boyunca sergilediği davranışlar böyle zeki bir insanın yapmaması gereken davranışlar bana kalırsa. Halka örnek olan birisi maske takılmaması gerektiğini, virüsün çokta ciddi bir şey olmadığını söylememeli bence. Ha birde Amber Heard'in Johnny Depp ile ilişkisi varken Elon Musk'un Amber Heard ile ilişkiye girmesi adamdan soğumama sebep oldu. Üstelik bu olaydan birkaç ay sonra da çocuğu oldu. Bu ne hızdır![]()
Aynı şey bende yemiyor. Bir insanı yaptığı işe göre değerlendirirken karakterine de bakıyorum. Karakterini kendime göre uygun bulamıyorsam otomatik olarak gözümden düşüyor. Futbolda da o yüzden Messi yerine Ronaldo taraftarıyımBir insanı örnek alırken tüm özelliklerini kopyalamak doğru değil zaten.
Ben yaptığı işlerle ilgileniyorum özel hayatıyla değil.
İnsanlar kelimeler için değil, kelimeler insanlar içindir. "Örnek alınan kişi" anlamına geldiği sanılıyor, gerçek anlamı ne olursa olsun bizim kullandığımız hali önemli. Put anlamına geliyor diye Elon Musk'ı tanrı ile bir araç olarak göstermedik yani.İdol kelime anlamı:
Muhtemelen çoğumuz kelime anlamını bilmeden bu kelimeyi kullanıyor.Tehlikeli bir sözcük.Anlamına göre idolüm yok.
- çoktanrılı dinlerde küçük boyutlu tanrı ya da tanrıça heykelciği.
- insan eliyle yaratılmış tanrı, put.
Millet olur olmaz herşeyi ne kadar hafife alıyor hayret ediyorum. Bu bildiğin dümdüz kibir ve inat.Bu kelimenin ne için kullanıldığını biliyor olmalısınız. "Örnek alınan insan"
Benim idolüm:
Elon Musk