İçinde Windows kurulu olan SSD'yi farklı bilgisayara takabilir miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Levren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Levren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Masaüstü bilgisayarımda 128 GB SSD ve 250 GB HDD olmak üzere 2 adet sabit disk bulunuyor. Çok oyun oynayan birisi değilim bilgisayarımda çok fazla oyun da yoktur ama anlayacağınız üzere bu iki diskin depolaması yetmiyor. Ben de daha önceden laptopumda bulunan 480 GB SSD'yi masasütü bilgisayarıma takmaya karar verdim üçüncü bir disk olarak. Fakat aklıma bir soru takıldı. Normal masaüstü bilgisayarımın 128 GB'lik SSD'sinde halihazırda Windows 10 kurulu ancak yeni takmak istediğim SSD'de ise laptopumun kurulu olduğu Windows 11 bulunmakta. Üçüncü bir disk olarak bu SSD'yi takarsam herhangi bir sorun yaşar mıyım? İlla içindekileri sıfırlamam gerekir mi?

7_8_9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bildiğime göre hayır ama laptopda bulunan sürücüler ve laptopa özel şeylerin silinmesi gerekebilir. Bir de yine bildiğim kadarıyla istersen o SSD ile bilgisayarı başlatabilirsin.
Edit:Yanlışım varsa beni doğrulayın lütfen.

Levren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Bildiğime göre hayır ama laptopda bulunan sürücüler ve laptopa özel şeylerin silinmesi gerekebilir. Bir de yine bildiğim kadarıyla istersen o SSD ile bilgisayarı başlatabilirsin.
Edit:Yanlışım varsa beni doğrulayın lütfen.
Diğer SSD ile bilgisayarı başlatmak gibi niyetim yok ya zaten. Eğer sorunsuz açılırsa içindeki önemli dosyalarımı kurtarıp geri kalan ne var ne yok temizleyip sıfırdan kullanacağım. Sadece ilk başta açarken bir sorun yaşar mıyım vs. merak ettim.

7_8_9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diğer SSD ile bilgisayarı başlatmak gibi niyetim yok ya zaten. Eğer sorunsuz açılırsa içindeki önemli dosyalarımı kurtarıp geri kalan ne var ne yok temizleyip sıfırdan kullanacağım. Sadece ilk başta açarken bir sorun yaşar mıyım vs. merak ettim.
Hayır, bildiğime göre yaşamazsın.

Sefa Akbudak

Doçent
Yönetici
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
157
Takarsın direkt de çalışır hocam. bilgisayar açıldıkta sonra sıfırlar driver yükler yola devam

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,782
Üçüncü disk olarak kullanmak istediğin SSD'yi biçimlendir. İleride yetki kısıtlamaları gibi sorunlar yaşarsın. Windows diski sisteme bağlı bir disk veya sistem dosyalarının barındığı bir diskmiş gibi algılar ve seni bazı işlemlerinde engeller.

seo_uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çalışır + en kötü senaryada bilgisayarına o disk üzerine sanal makine kurarsın içindeki verileri sanal makinadan ana bilgisayara aktarrı yine devam edersin

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
51
Aynı şeyi yaptım bilgsiyarı onar seçeniği çıktı onardım sonra hep windows ekranı çıktı bilgisiyarcıya götürüp format attırmak zorunda kaldım. (Dikkat edin)