İçimizdeki WoW Aşkı Bambaşka!

Alengirli

Dekan
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Mesleği, dini, dili, ırkı ne olursa olsun, hepimiz World of Warcraft oynuyoruz, en azından bir dönem oynadık. Peki bu devasa dünyada her gün kaç görev tamamlanıyor?

Milyonlarca vatandaşı olan Azeroth topraklarında her gün kaç görev tamamlandığını hiç merak ettiniz mi? World of Warcraft'ta seviye atlama ve özel eşya toplamanın en iyi yollarından biri olan görevler, oyunun kurgusunda şüphesiz belkemiği vazifesinde.
Baş tasarımcı Jeffrey Kaplan da, WoW oyuncularının günlük ortalama tamamladığı görev sayısını hesaplayarak, şaşırtıcı sonucu bizlerle paylaştı: Temmuz 2007'den Mart 2009'a kadar tam 8.570.222.426 görev tamamlayan WoW oyuncularının günlük başarısı hesaplandığında, her gün 16 milyon görevin başarıyla eda edildiği görülüyor.
Nereden Nereye
Blizzard'ın hedeflerini ne kadar aştığını görmek için ise, Kaplan'ın şu itirafı yeterli: Baş tasarımcıya göre Blizz'in ilk hedefi, toplamda sadece 600 görevin bulunduğu bir MMORPG dünyası sunmakmış. Oysa bugün Wrath of the Lich King ile birlikte WoW'da toplam 7.650 görev, her seviyeden oyuncuyu bekliyor.
lich-king1238428889.jpg
:: World of Warcraft'ta ne sıklıkla göreve çıkıyorsunuz?

Bilgi İçin : World of Warcraft
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

onaryo

Doçent
Katılım
12 Mart 2009
Mesajlar
977
Reaksiyon puanı
1
Puanları
16
Bu strateji ve online oyunları bir türlü sevemedim. Bence en iyi oyunlar aksiyon oyunlarıdır. God of war, CoD 4, Little big planet ço güzel oyunlar. Renkler ve zevkler farklıdır. Wow oynayanlara başarılar....
 
Katılım
22 Eylül 2007
Mesajlar
317
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
WoW bağımlılık yapan şeyler sıralamasında ilk 10 a rahatlıkla girer. boş vaktim oldukça çok derseniz başlayın yoksa kesinlikle uzak durun derim.
 

freewill

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
ben silkroad oynuyorum kervan olayı çok hoşuma gidiyor ama bu tür oyunları abartmamak gerekir insanı pis bağlıyor :D
 

stttntnzn

Asistan
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
254
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
ne COD ne GOW ne NFS ne FIFA ne de geri kalanı... wow'u tek geçerim(adamlar yapmış wala). oyun sürem günde en az 2 sa kesin olmakla birlikte gününe göre 8 saati bulduğu da oluyor :D ortalama günde 5 saat diyelim (boş vaktim bol :D). Age of Empires serisi bile bu kadar bağlamamıştı (AoE de kendi türünde bnm favorimdir, yılların eskitemediği oyun ^^)


** meraklısına ; wow oyun cdlerinin fiyatının yanı sıra (WoW:35 ytl ; ilk eklenti paketi WoW-TBC:40 ytl ; ikinci ve şuanki güncel WoW-WOTLK:65 ytl [eklentileri almak zorunda deilsiniz ama yeni özellikleri kullanamassınız ^^]) aylık 12€ ve bence değer... bedava(private) serverlar da mevcut ama hiçbiri orjinalin tadını vermes. düşünen varsa önce private serverlarda oyuna bi göz atın inceleyin, sonra isterseniz orjinale geçin.
 

RoMaNTiiZMa

Asistan
Katılım
1 Eylül 2007
Mesajlar
374
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
senelerdir merak ettiğim 1 oyun olmasına karşın, paralı oldugu için nefret etmiş ve merakım gitgide artmıştır. oynuyanları goruyordum ulan adama vurmuyorsun kesmiyorsun tıklıyosuno yapıyo diyordum (Kendımı avutuyordum) Sonrları brovser oyunları cıktı ne yukleme gerekıyor ne sıstem gereksınımı :D hemen oynamaya basladım Çok sevdım sonra İstanbul kıyamet vaktini oynadım Ve şimdi Hak verıyorum. senelerdır kendımı tuttum ama artık tutamıyacagımyarın gıdıp tum paketlerı alıyorum ve baslıyorum :D
 

ozersworld

Profesör
Katılım
24 Şubat 2009
Mesajlar
3,294
Reaksiyon puanı
14
Puanları
38
Yaş
37
Gıcık oluyom bu oyuna hele cafelerde ne mallar ya kusura bakmayın sözüm meclisten dısarı :)
 

sevgiseven

Öğrenci
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
29
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
çok gusel bir oyun. Dil beceriniz acayip gelişiyo

lv80 iki karakterim var hunter ve death knight yabacı bir çok arkadaş edindim. Hem sadece erkek oyunu diil. oynayan pek çok bayan arkadaşımda var.

Çok abartmamak lazım. Abartmamak koşuluyla harika bir oyun olduğunu soyleyebilirim.
 
Üst