İbretli çöküş!

Reaksiyon puanı
10,327
[h=1]Nurseli İdiz'in ibretlik çöküşü[/h][h=2]10 yıl önce Türkiye'nin starı olan Nurseli İdiz, hızlı bir çöküş yaşadı. Parasız kalan oyuncu İdiz'in önceki günkü halleri ise acıklı bir filmin kareleri gibiydi[/h]
396155311720.jpg

Bu devirde kimse şah değil, padişah değil... Kimine 'yürü ya kulum' diyen yıllar; kimilerine ise 'buraya kadar' diye sesleniyor... Bir dönem Türkiye'nin en gözde ismi olan Nurseli İdiz de; senelerin 'dur' dediği isimler arasında. Geçtiğimiz aylarda evine gelen hacizle gündeme gelen İdiz, önceki gün Çeşme'de objektiflere takıldı. Aşırı alkol alıp etrafa rahatsızlık verdiği iddia edilen ünlü oyuncu, kaldığı otelden kapı dışarı edildi.

YOL PARASI BİLE YOK!
İstanbul'a gitmesi gereken Nurseli İdiz, bir taksiciyle pazarlık yaptı. Ancak İdiz'in cebinde bin 500 TL'si yoktu. Hemen telefona sarılıp kızından kendisine para göndermesini isteyen İdiz, ardından da bir mekana gitti. Kadehleri deviren Nurseli İdiz, kendinden geçti. İdiz'i kovan otelin müdürü ise ünlü oyuncunun sarhoş olduğunu duyunca Nurseli İdiz'i bir süreliğine otele geri aldı. İdiz, hâlâ Çeşme'de.

396109758260.jpg

BAVULUYLA KAPI ÖNÜNE

Nurseli İdiz, kaldığı otelde taşkın hareketler sergileyince kapı dışarı edildi. İdiz, cebinde fazla parası olmadığı için de kendisine kalacak yeni bir yer bulamadı. Kızından İstanbul'a dönebilmek için yol parası isteyen güzel oyuncu, yaşadıklarıyla "Nereden nereye?" dedirtti.

SAAT:15.00 SICAKLIK: 40
Ünlü oyuncu, gündüz 40 derece sıcağı bulan Alaçatı'da alkol alınca; kendinden geçti. İdiz'in bu hallerini görenler ise; "Nerede o eski Nurseli İdiz?" demeden geçemedi.

BORÇ BATAĞINA SAPLANDI
Nisan ayında Nişantaşı'ndaki evinin 8 aylık kirasını ödeyemediği için eşyalarına haciz gelen Nurseli İdiz, borcunu kapatmak için Alkent'te 180 bin TL değerindeki dairesini satışa çıkarttı. İdiz, maddi sıkıntısının nedenini ise şöyle açıkladı: "Yıllar önce yapım şirketi kurdum. Muhasebeci ihmalkâr çıkınca devlete 4 trilyon vergi borcu ödedim."

HİÇBİR MALI KALMADI
Vergi borcunu ödemek için bütün ev ve arabalarını satan Nurseli İdiz, böylece borç batağına saplandığını açıkladı. Bir dönem aldığı yüksek ücretle de gündem olan İdiz'in tiyatro sahnesinden oyun başına aldığı 250 TL de borçlarını ödemesine yetmiyor.

HASTA DİYE İÇİYORMUŞ!
Bipolar bozukluk hastası olduğunu ve ataklarını alkolle bastırdığını söyleyen Nurseli İdiz, "Alkol yüzünden maddi ve manevi çok kaybım oldu" dedi. İdiz, bu problemi yüzünden yapımcıların kendisine rol vermek istemediğini itiraf etti.

ALKOL ONU İŞİNDEN ETTİ
2004'te 'Kınalı Kar' dizisindeki rolüne alkol sorunu yüzünden son verilen Nurseli İdiz, 2007'de de 'Salıncakta İki Kişi' adlı tiyatro oyununda benzer sorunlar yaşadı. İdiz, son tiyatro oyunu 'Evliliğe Gelince' ekibiyle de aynı nedenden ötürü tartıştı.

BiR ZAMANLAR YILDIZDI

'Geçmiş Bahar Mimozaları' dizisindeki rolüyle ünlü olan Nurseli İdiz, 1993'te 'Saklambaç' adlı yarışmayı sundu. 1994'te bir kanaldan 2 milyar alan İdiz; 1995'te bir başka kanala 10 milyara transfer oldu.

İdiz; o dönem kanalları peşinden koştururken bir yandan da 'Evita' müzikali ile 'Kız Kulesi Aşıkları' filminde de rol aldı. İdiz, bu sayede de olay oldu.

Şöhretin bunalımına giren Nurseli İdiz'e 20 yıllık eşi Cem İdiz; boşanma davası açtı. 1995'teki bu ayrılık; İdiz'in çöküşünü başlattı. Oyuncunun magazinsel olayları ve çıplak fotoğrafları; çöküşü hızlandırdı.

1998, Nurseli İdiz'in bittiği yıldı... Sarhoş olup yayına çıkamayan İdiz, hızla kilo aldı. Birçok film ve ödüle imza atan Nurseli İdiz, bir daha toparlanamadı.

396197433070.jpg

kaynak

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
4 trilyon vergi borcu, maşallah..

Uğurcan7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
antidepresan sonra antidepresan+alkol sonra The End biz 4 lirayı bazen bulamazken 4 milyon tl bravo:hammer:

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
demek biyerlerde yanlis yapmis yada yanlis adamlara bulasmis :P ben parayi bi bulsam bidaha hayatta fakir olmam bikac milyon sen :P
ama iste kader :D
bizim gibilere bi firsat vermiyo :P ama paranin kiymetini bilmeyenlere veriyo. ama okadar parayi bulmak icin ruhunu aklini feda etmek gerekiyo buyuk ihtimal ondan da paranin hayrini gormuyolar belkide :P

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
sadece nursili değil başka bir çok eskilerde ki iyi oyuncular şimdilerde beş parasız geziyor,kimse takmıyor onları birer birer ölüp gidiyorlar,şimdikileri de ileride doğacak çocuklarımız takmayacak,bu böyle sürüp gidecek

Reaksiyon puanı
10,327
bu haberi alıntılarken içim acıdı cidden. çok üzüldüm.
ölsün, batsın, çeksin cezasını demek kolay.... da,
onu bu hallere düşüren, toplum utansın, düzen utansın, bizler utanalım.
ona sağlam bir kişilik veremeyen eğitim sistemi utansın, ona ayakta durabilmeyi öğretemeyen ailesi utansın.

yav ne diyebilirim ki, Allahtan bu hanımın kurtulmasını, hakka hakikate ulaşmasını diliyorum.

dua edelim arkadaşlar, birbirimize dua edelim, düşmüşlere, yolunu kaybedenlere dua edelim.

kahır okumadan, kınamadan, kızmadan... dua edelim sadece.

bizler de bu durumlara düşebilirdik, hamdolsun korumuş Rabbimiz bizi.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Allah hayırlısıyla ıslah etsin, şişenin dibi görününce akılları başlarına geliyor galiba...

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Allah Kimseyi düşürmesin bu hallere.
Bu sanatçı tayfasıda nedense bir dikiş tutturamıyor hayatta.
İlginç ve acıklı bir olay.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bu durum aslında ülkemizdeki yanlış yapılanmanın bir sonucu... idiz gibi niceleri var; kimsesiz, sessiz sedasız, aç karnına yitip giden... bu insanların hakkını koruyabilecek örgütlenmeler olsa onlar da bu hale düşmezler. zamanında 10 milyar kazanırken sigorta, emeklilik meselelerini belliki önemsememiş. o yaşlarda kim önemsiyor ki zaten? hem de bu kadar para kazanırken... ama gerekirse zorla tepesine dikilip insanları buna zorlayacak ototriteler olması lazım. ayrıca sendikalar, stklar, dernekler, vs de olmalı yeri geldiğinde bu insanların hakkını savunacak. ama bu konularda hala yeterli seviyede değiliz maalesef.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Allah Kimseyi düşürmesin bu hallere.
Bu sanatçı tayfasıda nedense bir dikiş tutturamıyor hayatta.
İlginç ve acıklı bir olay.

Allah (c.c) doğruyu ve yanlışı bir arada koymuş önümüze ki ibret alalım... Parayı görünce şişeyle dost oluyorlar, şişenin dibi görününce de "Devlet sanatçıya sahip çıkmıyor" diyorlar... Devlet olsam sahip çıkmam, diledikleri gibi nefsane yaşayıp sonrasında hesabını kimseye çıkaramazlar, buna hakları yok...

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
ona sağlam bir kişilik veremeyen eğitim sistemi utansın, ona ayakta durabilmeyi öğretemeyen ailesi utansın.

yav ne diyebilirim ki, Allahtan bu hanımın kurtulmasını, hakka hakikate ulaşmasını diliyorum.

dua edelim arkadaşlar, birbirimize dua edelim, düşmüşlere, yolunu kaybedenlere dua edelim.

düzen doğru kelime. bu düzene koyun gibi uyanlar da utanabilir.

Reaksiyon puanı
10,327
Allah (c.c) doğruyu ve yanlışı bir arada koymuş önümüze ki ibret alalım... Parayı görünce şişeyle dost oluyorlar, şişenin dibi görününce de "Devlet sanatçıya sahip çıkmıyor" diyorlar... Devlet olsam sahip çıkmam, diledikleri gibi nefsane yaşayıp sonrasında hesabını kimseye çıkaramazlar, buna hakları yok...

yeğenim, sana merhum üstadım nfk ile cevap yazmak geldi içimden...

Ben diyorum ki her fert baş ucuna; "Suçlu benim, herkes suçsuz!" levhasını asmalıdır. Ben diyorum ki yegâne kurtuluşumuz herkesin herkesi affetmesindedir. Daha ötesi kanunların sorumluluğuna girer. Ama görüyorum ki anlatamıyorum... Hissediyorum ama anlatamıyorum! Çocuk, "Ağlayabilseydiniz, anlayabilirdiniz..." dedi. Ağladıkça anlıyorum... Ağladıkça anlıyorum...

Artık bütün mantık hesaplarımı kaybettim. hem de öylesine kaybettim ki; Amerika'da bir cinayet işlense de, Dünya çapında bir ses sorsa; "Katil kim?", "Benim!" diye haykırabilirim! Soğuk kış geceleri, köprü altında yatan çıplakların vebali benim boynumda, gömleğimin yakasında... İsterse çareme adli tıp baksın fakat bir hastaneye girsem de kan kanseri çeken hastalar görsem acaba onları bu hale ben mi getirdim? diye düşünüyorum.

Ben ne yaptım? Uykuda, baygınlıkta, annemin karnında, babamın kanında hangi cinayeti işledim? Hangi mukaddesi kirlettim ki kendimi gelmiş gelecek bütün fenalıkların tek sorumlusu biliyorum?

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0

ben niye utanıcakmışım ya ?
parasını doğru dürüst harcayıp adam gibi yerlere yatırım yapsaydı
hazıra dağ dayanmaz diye bir söz var..!
parasını mantıklı kullanıp yatırıma yönelseydi
alkolu almasaydı eroin esrar kullanmasaydı
efendi gibi bi hayat yaşasaydı kendi yaşantısından ben veya benim gibiler sorumlu tutulamaz.
son sözlerine katılıyorum dua edelim para bizi ve nefsimizi kör etmesin! para insanları değiştirmesin.
ben ne yoksulluklar içinden geldim
ben 7 aylık doğmuşum 900 gram!
beni doğuran Anam hastaneye küveze süt getirmek için her gün 25 30 km yol yürüyerek geliyormuş 3 ay boyunca küvezde kalmışım 3 ay gidip gelmiş ne hazır mama nede bebek bezi benim için mum yakıp ısıtmaya çalışmışlar kendileri soğukta yatmışlar ben bunları yaşamış iken daha da birşey diyemem
doktorlar yaşamaz demiz ama Rabbim demiş ki daha yiyip içecegi rıskı var..
ben karşıyım arkadaş insan varlığıda yokluğuda bilecek!
Allahıma Binlerce Kez Şükürler Olsun Ki Bu Hayattayım Bana Neyin Yalnış Neyin Doğru Olduğunu Gösteriyor.
kolay kolay dilencileride para vermem benden daha zengin ve varlıklılar ihtiyac sahibi insanları bulup vermeyi tercih edenlerdenim.
bu kadın hayatında yanlışlıklara yönelmeseydi bu hallere düşmezdi tamam herşey kader kısmet Rabbimizin Bize Bahşetmiş olduğu hayatı yaşıyoruz ama yön vermek bize düşer.
bir gram içim sızlamıyor işin açıkcası

Reaksiyon puanı
10,327
ben niye utanıcakmışım ya ?
parasını doğru dürüst harcayıp adam gibi yerlere yatırım yapsaydı
hazıra dağ dayanmaz diye bir söz var..!
parasını mantıklı kullanıp yatırıma yönelseydi
alkolu almasaydı eroin esrar kullanmasaydı
efendi gibi bi hayat yaşasaydı kendi yaşantısından ben veya benim gibiler sorumlu tutulamaz.

bunu sen anlayamazsın güzel kardeşim!
anlamamakta da hakkın var, kesinlikle...
ama benim için durum farklı...
istersen bunu tarihi bir anekdot ile anlatmaya çalışayım:

osmanlıda bir gencin idamı için toplanmıştır halk... idam edilmeden az evvel gür bir ses duyulur.
"durun" diye haykırır bu ses... dururlar!
"bana müsaade edin, o gence bişey söyleyeceğim" der.

gider, idamlık delikanlının kulağına bişeyler söyler ve çeker gider oradan.

insanlar çok merak etmiştir, bu adam kimdi ve ne dedi, diye...

görevli mangasının başındaki zaptiye çok sorar gence, "o kimdi ve sana ne söyledi?"

genç cevap verir, "o kişi halkın eğitimiyle görevli bir din âlimiydi... ve bana dedi ki: "evlâdım, hakkını helal et, eğer ben vazifemi yapabilmiş olsaydım, sen bu idam sehpasında olmayacaktın!"

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bunu sen anlayamazsın güzel kardeşim!
anlamamakta da hakkın var, kesinlikle...
ama benim için durum farklı...
istersen bunu tarihi bir anekdot ile anlatmaya çalışayım:

osmanlıda bir gencin idamı için toplanmıştır halk... idam edilmeden az evvel gür bir ses duyulur.
"durun" diye haykırır bu ses... dururlar!
"bana müsaade edin, o gence bişey söyleyeceğim" der.

gider, idamlık delikanlının kulağına bişeyler söyler ve çeker gider oradan.

insanlar çok merak etmiştir, bu adam kimdi ve ne dedi, diye...

görevli mangasının başındaki zaptiye çok sorar gence, "o kimdi ve sana ne söyledi?"

genç cevap verir, "o kişi halkın eğitimiyle görevli bir din âlimiydi... ve bana dedi ki: "evlâdım, hakkını helal et, eğer ben vazifemi yapabilmiş olsaydım, sen bu idam sehpasında olmayacaktın!"
parasını kazanıp eğlencenin dibine vururken bana mı sordu? bana derdin tasan paran pulun varmıy dı diye sordumu?
o kadar paranın içindeyken ibadetini neden yerine getirmedi? doğru yolu bulmak çokmu zordu..
hadisenize ya!

Reaksiyon puanı
10,327
parasını kazanıp eğlencenin dibine vururken bana mı sordu? bana derdin tasan paran pulun varmıy dı diye sordumu?
o kadar paranın içindeyken ibadetini neden yerine getirmedi? doğru yolu bulmak çokmu zordu..
hadisenize ya!

dedim ya, "anlayamazsın" diye...
bunun için seni suçlamadım, suçlamam da!
hatta seninle alakalı bişey de değil bu,
ben kendi üstüme aldım,

siz haklı olabilirsiniz, ama "bizler" haklı değiliz arkadaşım!