İbb Başkanı İmamoğlu Hakkında Ysk Üyelerine Hakaret Ettiği Gerekçesiyle Iddianame Hazırlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı bir basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, İmamoğlu hakkında bir basın açıklamasında YSK üyelerine yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandığı gerekçesiyle yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Ekrem İmamoğlu'nun zincirleme şekilde "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Buda arada geçip gidicek
Eğer Devlet ceza verir ise şaşıracağım belli ama öğle bşey olmayacağını biliyorum.
Önce ellerini arkaya attı diye suç duyurusunda bulunan ve işleme alanlara gereken yapılsın da, sen bir ona şaşır önce. :)

®Shift®

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,808
Önce ellerini arkaya attı diye suç duyurusunda bulunan ve işleme alanlara gereken yapılsın da, sen bir ona şaşır önce. :)
Şaşıracağım bir sebep bulamadım cezayı hakkaetiğini söylüyorum siyasete gerek yok şimdi alakasız siaysete girmeyiniz;)

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
587
Yargı iktidarın sopası oldu artık..
Şu gözü bağlı terazi tutan insan amblemi vardı ya hani bunlar o amblemin gözünü açtı abi..

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Ekrem İmamoğlu daha öncede Valiye hakaret etmiş. Vali İtlik yapıyor tarzı laflar etmişti video kaydı olmasına rağmen söylemedik ki bir şey haksız yere dava açıyorlar dediler.

Benzer şekilde YSK üyelerine ana avrat sövse bile savunacak insanlar oldukça yapacak bir şey yok. Ceza flan almaz inşAllah'ta 3-5 ayda oradan madur edebiyatı çekmesin ülke.

Ekrem İmamoğlu çoğu zaman bir belediye başkanı yani MEMUR OLDUĞUNU unutup üst düzey siyasetçi rolüne geçiyor dokunulmazlığı olmadığına hep bunlar suç normalde. Vali olsun Hakimler savcılar flan hep kıdem olarak üstleri ve onlara hakaret ağır suç normalde memuriyette... Ama laf söz olmasın diye 2-3 oldu görmezden geliniyor. Bir yerden cezası onansa millet hemen koşunn Ekrem Başkanı çalıştırmıyorlara haksız yere ceza veriyorlara getirecek konuyu.

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
587
Yani özkan hocam karismiyayim susayım diyorum senin için lâkin ne kadar inkâr etsende sen sıkı bir a haber takipcisisin bundan eminim artık.

Ya sayın akparti genelbaşkanının ibb başkanı iken hiç iktidar eleştirmediğini sadece işini yapıp orda burda konuşmadığını mı sanıyorsun sen ? Youtube da sürüyle videosu var bakarsan.

Ekrem Imamoglu Akpartinin elinden istanbulu aldığından, vakıflara akıtılan paraları kestiğinden, bu ısraf düzenini koca otoparkta (ve evet yıllardır ak-parti gibi şov yaparak) sergilediginden, mülâkat ile değil liyakat ile belediye çalışanı aldığından,şeffaflığı ilke edinip 6 aya 1 kamuya mecliste her zaman hesap verebilir olduğundan, meclis toplantılarını canlı yayınlandığından,sizin baş tacı ettiğiniz ve bizim paralarımızla baktığınız sağlıklı(gebe,engelli,18 yaş ufağı hariç tabi) suriyelilerden rahatsız olduğunu,BETON ISTANBULA KARŞI OLDUĞUNU,vapur seferlerini 24 saat e çıkardığını, ücretlerini 5 kuruşa düşürdüğünü, 0-4 yaş arası annelere ücretsiz ulaşım sağladığını, pandemi de sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım sağladığını, halka ramazan da sizin şahlanıyor diye bahsettiğiniz o ekonomi sayesinde 4 lira olan pideyi halk ekmek büfeleri ile 1 liradan verdiğini.........

Duyurdugundan beri yandaş medyası ve parti vekilleri
karala allah karala
Ver gidi ver ediyorlar.. Kabullenemediler hocam izleme bunları izleme hala hazmedemediler olay bu ya..
Yok elini arkasında bağlamış
Yok 3 sene evvel ysk ya şunu demiş bu olmuş

Reaksiyon puanı
1,768
Yani özkan hocam karismiyayim susayım diyorum senin için lâkin ne kadar inkâr etsende sen sıkı bir a haber takipcisisin bundan eminim artık.

Ya sayın akparti genelbaşkanının ibb başkanı iken hiç iktidar eleştirmediğini sadece işini yapıp orda burda konuşmadığını mı sanıyorsun sen ? Youtube da sürüyle videosu var bakarsan.

Ekrem Imamoglu Akpartinin elinden istanbulu aldığından, vakıflara akıtılan paraları kestiğinden, bu ısraf düzenini koca otoparkta (ve evet yıllardır ak-parti gibi şov yaparak) sergilediginden, mülâkat ile değil liyakat ile belediye çalışanı aldığından,şeffaflığı ilke edinip 6 aya 1 kamuya mecliste her zaman hesap verebilir olduğundan, meclis toplantılarını canlı yayınlandığından,sizin baş tacı ettiğiniz ve bizim paralarımızla baktığınız sağlıklı(gebe,engelli,18 yaş ufağı hariç tabi) suriyelilerden rahatsız olduğunu,BETON ISTANBULA KARŞI OLDUĞUNU,vapur seferlerini 24 saat e çıkardığını, ücretlerini 5 kuruşa düşürdüğünü, 0-4 yaş arası annelere ücretsiz ulaşım sağladığını, pandemi de sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım sağladığını, halka ramazan da sizin şahlanıyor diye bahsettiğiniz o ekonomi sayesinde 4 lira olan pideyi halk ekmek büfeleri ile 1 liradan verdiğini.........

Duyurdugundan beri yandaş medyası ve parti vekilleri
karala allah karala
Ver gidi ver ediyorlar.. Kabullenemediler hocam izleme bunları izleme hala hazmedemediler olay bu ya..
Yok elini arkasında bağlamış
Yok 3 sene evvel ysk ya şunu demiş bu olmuş
Her seferinde böyle oluyorum konuya odaklanamıyorum ya neyse ben yine söyliyim reis asgari ücret zamlandığında herşey oto zamlanır devletin baskın olmadığı konularda da 30 kuruşluk zam 50kuruş olur yuvarladık hesabı :) ama onun alakası yok tabi 4 lira oldu dedin birkaç yıl önce ki asgari ücrete kıyasla o zamanki fiyatı sonucu çıkartırsın :)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063

Eleştirmek ile Hakaretin farkını biliyorsunudur heralde ! Bir Valiye İTLİK YAPIYOR denir mi ya ? Valiler belediye başkanlarının idari amiridir. Hatta o ilde Devleti temsil eder Vali. En kıdemli memurdur. Resmen devlet memuruna hakaret. Benzer şekilde hakime savcıya hakaret edilmez. Dön geriye doğru bak hakaret içerikli bir tane söylemi var mı Erdoğan'ın. Olsa zaten direk cezayı keserdiler belediye başkanlığını düşürürdüler o zamanlar. Ceza kesecek bahane bulamayıp en son Şiir okudu diye kestilerde hapis yattı hatta.
Ekrem İmamoğlu karadenizli olmasından belkide sinirlendimi ağızından çıkanı kulağı duymuyor. Bir kerede İBB meclisinde kayağa gitmesi ile ilgili bir şey diyen adama o kayak takımı senin ... girsin demiş gerisini sen düşün. ( Devlet adamına yakışmayacak usluplar.)

TV izlemiyorum izleyecek olsamda Uç haber sitelerini izlemem.

Derine inmeden olaylara çok yüzeysel bakıyorsun... O araçları sergiledi diyorsun yenikapıda sonra kaç tane araç geri aldılar kaçtan aldılar haberin yok tabi :)

Şeffaf ihaleler diyorsun şeffaf yapılmayan onlarca ihale çıktı normalin üstünde fiyatlara verilmiş.

Veya şuan İBB'nin kasısında para var diye övünülüyor ama o para KREDİ PARASI FULL... Bir çok yerden kredi aldı şuan İBB borç parası ile hava atılıyor bildiğin. Ben gideyim 100 bin TL kredi çekeyim bakın benim 100 bin TL param var diyeyim :D Eee o kredilerin ödemesi gelince ne olacka !

Not: Yaptığı iyi işler illahaki var 2 yılda hiç bir şey yapmadı diyecek halim yok. Ama lafa geldimi İSRAFI KESİP SUYU ve ULAŞIMI ucuzlatacam diyordu. Hem Suya hem Ulaşıma zam yaptı geldikten sonra bu bile yeterli bir eleştiri gerekçesi.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Öyle bir şey demiş mi?

Haftalarca videosu döndü. Siz gündemi nasıl takip ediyorsunuz.

Hatta videolara mondaj dediler. Yanında ki korumalar flan hep biz duymadık görmedik dedi mahkemede. 3-4 farklı Tv kamerası çekti hatta FOX TV bile çekmiş ama yayınlamadı o zaman.(Tarafsız yayıncılıktan hep)
Fatih Portakal bende izledim ne yazık ki söylemiş yakışmadı Ekrem İmamoğluna demişti.

Son düzenleme:

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Vatandaş sandık geldiğinde herkese hak ettiği notu verecek...

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
587
Valiye it mı demişmiş öncelikle ben buna inanmıyorum abi. Ekrem Imamoglunu tanıyorum yıllardır heryerde ve en beklenmedik zamanlarda çok provokasyonlarınızı sakin kalarak beyhude çıkarmış biri... Ayrıca TURK tarihinde hükümdarından devlet erkanına, başbakanından cumhurbaşkanına,padişahından sadrazamına görülmemiş bir şekilde milletine hakaret yagdirmiyor, tehdit etmiyor, hele hele AZIZ SEHITLERIMIZE KELLE DEMIYOR !!!!

Sizin adayinizina vay çaldılar dedirttiginiz,
Sayın YEZID'INIZIN çıkıp kamera kayıtları var şöyle böyle diye bol keseden attığı seçimleri,
Kazandık teskurler ıstanbul diye afişlerle donattığıniz istanbul'u,
Belediyenin otobüsleri ile seçim turları attığınız istanbul'u aldığından beri dediğim gibi kabul edin canınız iyi yandı. Bütün mesele bu!!!

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
587
Son düzenleme:

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Abi 65 yaş üstü ve okuma yazma bilmeyenler bu milletin ayaginda ki prangadan başka bi şey değil
Iki oldu bu lafı görüyorum bu forum da..
Eğer 65 yaş ve üstü oy kullanmasın chp baraj altı kalır ? ayrıca bu hiç demokratik bir söylem değil. Ikinizi de kınıyorum engelli birine oy kullandırmamak için bahane arayan zihniyeti bide 65 yas karşıti olan zihniyeti kınıyorum..

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Vermiyor işte. Başka verilcek parti mi var diyor, yine aynı aynı aynı. Özellikle yaşlı kesimin fikirleri değişmiyor.

Sevgili Irıs von Everec,
Netice şu; o sebeple veya bu sebeple ekonomi "görece" olarak iyi iken varandaş memlekette ne olup bittiğine takmıyor veya ilgi duymuyor. Ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldiğinden beri ve üzerine de pandeminin tuz biber olması ile ekonomi feci durumda. Ve üzerine de mafya iddiaları yapacağı etkiyi katmerli olarak yapıyor. Dip dalgası fena geliyor...

Reaksiyon puanı
1,768
Eğer 65 yaş ve üstü oy kullanmasın chp baraj altı kalır ? ayrıca bu hiç demokratik bir söylem değil. Ikinizi de kınıyorum engelli birine oy kullandırmamak için bahane arayan zihniyeti bide 65 yas karşıti olan zihniyeti kınıyorum..
Ekranı yaklaştır reis anlından öpçem :D

Mr.Pavarotti

Doçent
Reaksiyon puanı
587
Engellilik ayrı bir şey kardeşim. ( Ayrıca ne tesadüftür bende akpnin baraj geçemeyeceğini düşünüyorum) Demokratik bir söylem değil mi bu dediğim o zaman birde şöyle düşün kendisini yetiştirmekten aciz bir insan koca topluma ve devlete ne katabilir ? Ne faydası olur?

Reaksiyon puanı
1,768
Engellilik ayrı bir şey kardeşim. ( Ayrıca ne tesadüftür bende akpnin baraj geçemeyeceğini düşünüyorum) Demokratik bir söylem değil mi bu dediğim o zaman birde şöyle düşün kendisini yetiştirmekten aciz bir insan koca topluma ve devlete ne katabilir ? Ne faydası olur?
Gerçekten bu yaş ile mi alakalı sen öyle bir durumda şimdi oy kullanabileceksin yaşlanınca birden bire cahil mi kalacaksın yani şimdi kendini geliştirmişin yaşlanınca hepsi puf mu olacak :D hadi ilkokul dan mezun olmayanlar kullanmasın desen tamam bazı suçlardan hapise girenler kullanmasın desen tamam da yaş ile çok mu alakalı xd

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
@Dertsizali ve @La kırmizi Şortli boşuna uğraşmayın :) Bu üyeler sadece ama sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Aziz Milletine çaktırmadan, düşman olan zihniyeti ve onların uşaklığını yapan terör oluşumlarına güzellemeler yaparlar, onları severler... Hiç engelliler veya yaşlılar onların umrunda olur mu!!!

Onlar için varsa yoksa bu güzelim ülke kantonlara ayrılsın, amerikanın ve siyonist israilin, fetö ve pkk nın oyuncağı olsun istiyorlar ama bunu şuan açıktan söyleyemezler, kapalı imalarda ancak bulunurlar fakat günün birinde Türkiye Cumhuriyetini yıkabilirlerse eğer sömürge ve kukla köleleştirme ile bizlere nefes bile aldırmazlar, gerçekler acıdır ve içlerindeki nefreti açık açık yazmalıyız. Bunların söylemleri ve niyetleri hiç ama hiç temiz değil...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...