İ3 10100F + GTX 1660s mi i5 10400F + GTX 1650s mi?

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
10100F > ryzen 3100 den, yalan yanlış bilgi vermeyelim. 10100F ve 1660 super çok iyi darboğaz yok merak etme.

Reaksiyon puanı
27
Bitmeyen iki şey Amd mi Intel mi ? Ve Android mi İphone mi?

ahmetysf099

Asistan
Reaksiyon puanı
222
bence kendi kararınıza göre alın bunlar amd mi intel mi diye birbirine girecek hiç sormayın hangisi size uygun performanslı geliyorsa onu alın ileriye dönük ise amd almak mantıklı eğer şuan günümüz oyunlarında performans almak ise intel alın çünkü tek çekirdek performansı daha iyi ilerde 2 veya daha fazla çekirdekli oyunlarda amd intele baya fark atar ama şuan günümüz için ben intel diyorum render fln yapcaksanız zaten amd ye yönelin günlük kullanıcı ( oyun film)için intel gayet yeterli benim fikrim bu :) karar sizin
Mesaj otomatik birleştirildi:

kendi araştırmanız daha iyi testlere ve yorumuma bakıp karar verin derim

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Bence asıl siz yanlış bilgi vermeyin. 3100 10100F den renderda bayağı önde.
Adam render mi yapacak, render yapacak olan da bu işlemcileri almasın zaten. Ryzeni iyi görmek için kendinizi bu kadar zorlamayın. Adamlara yanlış bilgi veriyorsunuz. Adam oyun + genel kullanım diyor, dikkatinizi çekerim.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Adam render mi yapacak, render yapacak olan da bu işlemcileri almasın zaten. Ryzeni iyi görmek için kendinizi bu kadar zorlamayın. Adamlara yanlış bilgi veriyorsunuz. Adam oyun + genel kullanım diyor, dikkatinizi çekerim.
Al işte... Buda intel fanboyları oluyormuş anladığım kadarıyla. Render genel kullanımın bir parçasıdır ve arkadaşın render işlerine başlamayacağı anlamına gelmez. Ki 3100 3. nesillere göre az ısınan bir işlemci. Güzel bir O.C. ile 10100F i parçalıyor. Ama uğraşılmayacaksa alınmaz tabi.

Reaksiyon puanı
27
Render da var ama telefondan yapılacak kadar basit işler.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Render da var ama telefondan yapılacak kadar basit işler.
Yinede 3100 iyidir o konuda bir tık. Profesyönel yapmıyorsanız hissetmezsiniz bile.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ryzen 3.nesil overclock olmuyor, çok az miktar artıyor ama soğutucu şart, ek maliyet. Ve yaptığına değmiyor. Çok ezberden konuşuyorsunuz kusura bakmayın.
Soğutucunun şart falan olduğu yok. İntel fanboyluğunu bırakıp gerçeğe yaklaşın lütfen. Sıf 100 lira daha az vermek için tempered glass kasalar alıyorlar AMD sistemlerde. Mesh bir kasa ile hiçbir sıkıntı olmuyor. ÇÜNKÜ denedim. Kaliteli bir mesh kasa ile R3 3100 4 GHZ e ye zorladım ve 80 derece üstünü görmedim. Soğutucu da yokdu ayrıca. Normal oda sıcaklığı ile.

Son düzenleme: