Hz. Muhammed'in Hayatı Film Oluyor

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Hz. Muhammed'in Hayatı Film Oluyor

İşçi Filmleri Festivali için Ankara'ya gelen ünlü İranlı yönetmen Macid Macidi Hz. Muhammed'in hayatını çekecek.

6021165e-31e9-4974-b5ae-b8912b5a039a-444x333.jpg

Ünlü İranlı yönetmen Macid Macidi Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında Ankara’daydı.​

Festivalin onur konuğu olan Macid, TRT Haber’e yeni projelerini anlattı. Yönetmen Macidi yeni filminde, son Peygamber Hazreti Muhammed’in hayatını anlatacak.​

Ünlü yönetmen Macid Macidi, bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara’daki onur konuğuydu.​

Festival kapsamında Macidi’nin "Serçelerin Şarkısı" adlı filmi gösterildi.​

"Cennetin Çocukları" filmi ile başta Montreal olmak üzere birçok festivalden ödülle dönen yönetmen, Ankaralı sinema izleyicisinin filmlerine gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.​

Yalnız İran’da değil uluslararası alanda tanınan bir yönetmen olmanın sırrını da "insani değerlere önem vermek" olarak açıklayan Macidi, "Allah bize bazı özellikler bağışlamış. Böyle sevgi dolu birşeyler yaratmış içimizde bu dille bu fıtrat diliyle insanlarla konuşuyorum bu nedenle bence... Böylece dünya çapında filmlerim aracılığıyla insanlarla ilişki kurabiliyorum." dedi.​

Bugüne kadar 7 uzun metrajlı film yöneten Macidi, yeni projesinde son peygamber Hazreti Muhammed’in hayatını anlatacak.​

Macid Macidi, "Son yıllarda İslamın yüzünü saldırgan, haşin göstermek isteyenler var ama biz gerçek yüzünü rahmet, bereket yüzünü ifade etmek istiyoruz." diye konuştu.​

Bu film 3 bölüm olacak. İlk bölümde, Hazreti Muhammed’in çocukluğu anlatılacak.​

Filmle ilgili bilgi veren Macidi, "Üç bölümün ilkinde Hazreti Muhammed’in 12 yaşına kadar, ikinci bölümde 25 yaşına kadar, üçüncü bölümde de 40 yaşına kadar olanlar anlatılacak, inşallah kendisinin bereketiyle bu başarıyı elde edeceğiz." dedi.​

Filmin hazırlık çalışmaları sürdüğü için Macidi, festivalden de erken ayrılmak zorunda kaldı.​

Macidi bir de müjde verdi. Ünlü yönetmen, yeni filminin bazı bölümlerini Türkiye’de çekmeyi ya da Türk oyuncularla çalışmayı planladıklarını söyledi. Ancak henüz karar verilmediğinden Macidi, hangi isimler olduğunu açıklamadı.​

Macidi, Türk Sineması’na da övgüler yağdırdı. Yılmaz Güney’in filmleriyle Türk Sineması ile ilgilenmeye başladığını belirten Macidi, son yıllarda büyük atılımlar yaptığını söyledi.​

Macidi, Semih Kaplanoğlu ve Nuri Bilge Ceylan’ı da beğendiğini sözlerine ekledi.​

Kaynak

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Sinemada sürekl, Yahudi ve Hristiyan propagandasından bıkmıştık. Sürekli mesih vurguları, anlamsız olayları bile dine çekme çalışmaları, bunlar artık seyirciyi sıkan şeylerdi. Bugün Meryem oğlu İsa için yapılmış sayısız film bulunuyor. Biz ise her dini bayram ve kandilde Çağrı izletip duruyoruz.

Düzgün bir Hz.Muhammed filmi çekilirse, eminim İslam'ın mesajı dar görüşlü insanlara çok daha rahat anlatılacaktır.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Sinemada sürekl, Yahudi ve Hristiyan propagandasından bıkmıştık. Sürekli mesih vurguları, anlamsız olayları bile dine çekme çalışmaları, bunlar artık seyirciyi sıkan şeylerdi. Bugün Meryem oğlu İsa için yapılmış sayısız film bulunuyor. Biz ise her dini bayram ve kandilde Çağrı izletip duruyoruz.

Düzgün bir Hz.Muhammed filmi çekilirse, eminim İslam'ın mesajı dar görüşlü insanlara çok daha rahat anlatılacaktır.
bildiğim kadarıyla Hz.Muhammed'i anlatan bir film var gayet de başarılı bir yapım diye duydum ama izlemedim inş. öncekinden daha güzel bir film olur ve azcıkta biz mesaj yollarız :D

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Hayırlı olsun. Adam gibi anlatsınlar gideriz.. .

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275

Katılıyorum.

bildiğim kadarıyla Hz.Muhammed'i anlatan bir film var gayet de başarılı bir yapım diye duydum ama izlemedim inş. öncekinden daha güzel bir film olur ve azcıkta biz mesaj yollarız :D

Çağrı Film'i vardı Bildiğim kadarıyla O sadece Hz.muhammed (sav) değil islamın yayılışını anlatıyordu.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Çağrı Film'i vardı Bildiğim kadarıyla O sadece Hz.muhammed (sav) değil islamın yayılışını anlatıyordu.
Çağrı'dan farklı bi filmdi sanki ama niyeyse şimdi bulamıyorum
neyse heralde ben yanlış hatırladım

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Yerel filmler var. Ama mesela tüm dünya İsa'nın Çilesi diye 2 saatlik işkence izledi. Dini film olduğu için kimse sesini çıkartamadı. Şimdi bir Testere filmi yüzünden biri başkasının eline çöp batırsa dünya ayağa kalkar.

Böyle büyük bütçeli düzgün bir film çekmek lazım.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Yerel filmler var. Ama mesela tüm dünya İsa'nın Çilesi diye 2 saatlik işkence izledi. Dini film olduğu için kimse sesini çıkartamadı. Şimdi bir Testere filmi yüzünden biri başkasının eline çöp batırsa dünya ayağa kalkar.

Böyle büyük bütçeli düzgün bir film çekmek lazım.
Nüfusu çok olan İslam ülkesinin yapması lazım böyle bir film
Yapımcılar az nüfuslu bi ülkede paralarını çıkaramıcaklarından korkup yapmayabilir
Amerikada en berbat film bile 1 milyon kişi tarafından izleniyo dönen parayı siz düşünün :devil2:

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili bayağı bir film var zaten, bazıları yokluğundan yakınmış.

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
çağrı yasaklansın artık izlerken gözlerim bozuluyor

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Hayırlı olsun. Adam gibi anlatsınlar gideriz.. .

Nereye gideriz? :) Sinemada yayınlanacağını sanmıyorum. Sanırım her bölüm 15-20 alt bölümden oluşacak. Yani toplam 50 saat civarı bir seri film olur.

Adam gibi olacağını tahmin ediyorum İranlılar bu işi iyi biliyor. Hz. Yusuf serisini seyretmediysen şiddetle tavsiye ederim. 45 bölümden oluşuyor ama çok güzel. Kitaçılarda bulabilirsin, internette de var :)

Filme gelince güzel olacak İnşallah ama Peygamberliği anlatılmayacak anladığım kadarıyla. Hadi hayırlısı.