Hz. Hubeyb'in İmanı

Gfbercan

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hubeyb(r.a.) ile Zeyd bin Denise(r.a.) esir edilerek hapsedilmişlerdi.

Hz. Hubeyb çok sakin ve telaşsız arkadaşı Zeyd'e şöyle nasihatte bulundu: "Sakın üzülme! Eğer müşrikler bizi öldürürlerse, bu Allah'ın rızasına ve bütün müminlerin duasına mazhar olacağımıza işarettir.Çünkü bundan sonra gelecek olan Müslümanlar, bizi örnek alırlar ve sırası gelince İslam'a hizmet yolunda canlarını feda etmenin gerekliliğini idrak etmiş olurlar."
Hz. Hubeyb ile arkadaşlarının idam edileceği gün gelir ve Hz. Peygamberi inkar etmeleri teklif edilir.Fakat imanı damarlarından fışkıracak derecede kuvvetli olan Hubeybe müşriklere şöyle der:"Bana ölümlerin en fecisini mi teklif ediyorsunuz?Ben iman ettim, iman nedir biliyor musunuz?..."

Nihayet asılmak üzere darağacına getirilir.Müşrikler ellerinde sopalar olduğu halde, Hubeyb'e bağırırlar.
Hubeyb ise onlara karşı çekinmeden şöyle der:"Benim katlim iman ve İslam davası için değil mi?O halde asla üzgün ve pişman değilim..İslam'a bir değil, bin Hubeybe feda olsun!..."
Neticede müşriklerHubeyb'in üzerine saldırıp, ellerinde sopalarla mübarek vücuduna vurmaya başlarlar.O ise şöyle niyaz eder:" Allah'ım! Görüyorsun, canımı feda ediyorum, fakat imanımı asla..Rasülün'e selamımı tebliğ eyle. O'na karşı olan muhabbet ve imanımın asla sarsılmadığından O'nu haberdar kıl..."
O sırada Medine-i Münevvere'de Ashab-ı Kiram ile bulunan Efendimiz:" Ve aleykesselam ya Hubeyb" diye selamına karşılık verir.

Alıntıdır..

http://www.maxicep.com/genel-dini-k...beybin-imani-cok-etkileyici-super-260766.html