Hükümetin kullandığı siyasi dili beğeniyor veya onaylıyormusunuz ?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
malum akp hükümeti daha önce görülmemiş bir siyasi dil kullandı

mesela siz demirele oy vermediğiniz için demirel sizi hedef göstermezdi mesela terörist demezdi

ama malesef hükümetin öfke dili toplumda derin yara ve ayrıma yol açtığı kanaatindeyim

mesela ne ?: bunlar ateist bunlar zedüşt

mesela ne ?: zelanda cami katliyamını mitingte izletip kılıçdaroğluna lafı getirmesi

mesela 2018 seçimde millet ititfakına zillet ittifakı diye açıkça twit atılması

benim yorumum cb harika bir hitabeti olan siyasetçi bunda kimsenin itirazı yoktur hitabeti iyi yapıyor tabiki bu dil türkiye dışında tutarmıydı bilemeyiz şunu biliriz bu dil ona yaradı uzun bir süre.

ama cb kötü bir devlet adamıdır akp nin en parlak dönemine bakın 2002 den 2007 döneminde akp güzel işler yaptı ama o dönemde abdülatif şener gibi isimler vardı erdoğan çıraklık dönemindeydi dolayısı ile bilene fazla karışıp müdahale etmezdi o yüzden akp başarılı demokratik bir döneme imza attı o yıllarda

ama 2008 krizi dönüm noktası oldu işte işler o safhadan sonra değişti mesela ne oldu erdoğan kendisini git gide yalnızlaştırdı istifa ettirdiği kişilerin yerini vasıfsız adamlar aldı bunlara tarihte yesman denir bu adamlar genellikle bir lidere duymak istediklerini söyler

sonrası erdoğanın dili git gide öfke dili olmaya başladı demokrasi ve özgürlük alanında ciddi kısıtlamalar oldu 2007 ye kadar olan demokratik nispeten özgür ortamın yerini baskıcı eleştiriye en ufak tahammülü olmayan halkı bölen bir dil aldı

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bak ilk defa ele avuca gelen ve kendi yorumunuda kattığın bir konu açmışın helal olsun. Sende de düzelme var buna sevindim.
Halkı ayrıştıran ve bölen kin nefrete götüren bir dil var evet katılıyorum ama bu dil tek taraflı değil. Muhalefet liderleride aynı dili kullanıyorlar ne yazık ki uzlaşmacı anlaşmacı dilden çok çözüm önerisi olmayan iztemezuk yapturmazuk bu yasayı geçirtmezük gibi bir anlayış var.
Muhalefet liderlerinin çoğu zaman ülke çıkarından çok sırf muhalif olmak için Hükümeti zor duruma sokmak için bazı konulara muhalif olduğunu düşünüyorum. Bu olayda gerçekten muhalif olmaları gereken ve haklı oldukları konuları baltalıyor.
18 yıldır AKP'nin her yaptığı öneriyi red edip her geçen yasayı Anayasa mahkemesine götüren itiraz eden. Yapılan yola köprüye Nükleer santrala Baraja binaya parka bahçeye karşı çıkınca muhalefet artık doğru söylesede bunlara karşı çıktığı için yalancı coban gibi oluyor.
Birde bazı konularda ülke çıkarıdan çok sırf AKP hayır dediği için evt dediğini düşündüğüm şeyler var. EYT meselesi gibi Cumhurbaşkanı ekeonomik olarak üstesinden gelemeyiz diyor CHP çıkıp hemen tam tersi açıklama yapıyor. Veya ekonomiyi zora sokmak için anlamsızca olmayacağını bildiği konularda çıkıp Asgari ücret 3000 TL olsun Öğrencilerin KYK borçları komple silinsin gibi söylemleri.
Veya Ülke zor durumda ABD ambargosu altında sıcak para beklerken yurtdışındaki görüşmerinde muhalefetin Türkiye'ye yatırım yapmayın Türkiye artık güvensiz bir yer gibi açıklamalar yapması. HDP sözcüsü gibi davranması her hafta grup toplantılarında Selanhittin Demirtaş'ı anmaları ve Kayyum atanan belediyelerin geri verilmesini söylemesi ülke çıkarlarını gözetmediklerine bazı örnekler.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Bak ilk defa ele avuca gelen ve kendi yorumunuda kattığın bir konu açmışın helal olsun. Sende de düzelme var buna sevindim.
Halkı ayrıştıran ve bölen kin nefrete götüren bir dil var evet katılıyorum ama bu dil tek taraflı değil. Muhalefet liderleride aynı dili kullanıyorlar ne yazık ki uzlaşmacı anlaşmacı dilden çok çözüm önerisi olmayan iztemezuk yapturmazuk bu yasayı geçirtmezük gibi bir anlayış var.
Muhalefet liderlerinin çoğu zaman ülke çıkarından çok sırf muhalif olmak için Hükümeti zor duruma sokmak için bazı konulara muhalif olduğunu düşünüyorum. Bu olayda gerçekten muhalif olmaları gereken ve haklı oldukları konuları baltalıyor.
18 yıldır AKP'nin her yaptığı öneriyi red edip her geçen yasayı Anayasa mahkemesine götüren itiraz eden. Yapılan yola köprüye Nükleer santrala Baraja binaya parka bahçeye karşı çıkınca muhalefet artık doğru söylesede bunlara karşı çıktığı için yalancı coban gibi oluyor.
Birde bazı konularda ülke çıkarıdan çok sırf AKP hayır dediği için evt dediğini düşündüğüm şeyler var. EYT meselesi gibi Cumhurbaşkanı ekeonomik olarak üstesinden gelemeyiz diyor CHP çıkıp hemen tam tersi açıklama yapıyor. Veya ekonomiyi zora sokmak için anlamsızca olmayacağını bildiği konularda çıkıp Asgari ücret 3000 TL olsun Öğrencilerin KYK borçları komple silinsin gibi söylemleri.
Veya Ülke zor durumda ABD ambargosu altında sıcak para beklerken yurtdışındaki görüşmerinde muhalefetin Türkiye'ye yatırım yapmayın Türkiye artık güvensiz bir yer gibi açıklamalar yapması. HDP sözcüsü gibi davranması her hafta grup toplantılarında Selanhittin Demirtaş'ı anmaları ve Kayyum atanan belediyelerin geri verilmesini söylemesi ülke çıkarlarını gözetmediklerine bazı örnekler.

E buyur aynı dili sen söylüyorsun şimdi.

Varsa yoksa CHP diyen kim?

İstemezük, yaptırmazuk lafları maalesef algı. Bin kere bahsettim bu forumda. Herkesin refah seviyesi artacaksa ellerim kanayana kadar alkışlar, yürütmenin yanında dururum. Ama bir zümrenin refah seviyesi artıp ferrarilere binip en lüks villalarda oturup nargilesini içiyorsa diğer en düşük gelir seviyesien sahip kişi çaresizlikten intihar ediyorsa hoop derim.

Peki güzel kardeşim. Mantıklı önregeler de sırf muhalefet verdiği için reddediliyordu. Sana onlarca örnek veririm.

Eee ne oldu şimdi?

Buna siyaset deniyor. Politika deniyor.

Sayın CB maalesef insanları ayrıştıran bir dil kullanıyor. Bir CB'na yakışmıyor. CB hükümet sistemi doğru bir sistem değil.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Bazı doğru ve yanlışları var ama iyi gidiyor bence.