Huawei P9 Kullanıcılar Kulübü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jameskeenan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar selam.

bir sorum olacak kullanlara anlamadığım bir mesele var. bu telefon yöneticisindeki korunan uygulamalar ne işe yarıyor. ben anladığım kadarıyla ekran kilitliyken çalışmasını sağlıyor aktif ettiğimiz zaman ve yanında güç ağırlık yazıyor whatsapp için falan özellikle.

bir de pil tüketim detaylarına baktığımızda örneğin chrome için ya da whatsap için detaylara girdiğimizde orada bi kaç seçenek görüyoruz ekran kapalıyken uygulamayı çalıştır ve yoğun güç komut istemi gibi. bu yoğun güç komut istemi ne demek.

yani whatsapp için korunan uygulama olarak ayarlıyorum bunu yapma sebebim ise ekran kapalıyken bildirim almak istemek. kenarında güç ağırlıklı yazıyor ancak pil detayından yoğun güç komut istemini kapatabiliyorum. aradaki fark ne

yani sizde bu ayarlar nasıl. pili optimum seviyede kullanmak için ne yapmak lazım kafam karıştı biraz.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
arkadaşlar selam.

bir sorum olacak kullanlara anlamadığım bir mesele var. bu telefon yöneticisindeki korunan uygulamalar ne işe yarıyor. ben anladığım kadarıyla ekran kilitliyken çalışmasını sağlıyor aktif ettiğimiz zaman ve yanında güç ağırlık yazıyor whatsapp için falan özellikle.

bir de pil tüketim detaylarına baktığımızda örneğin chrome için ya da whatsap için detaylara girdiğimizde orada bi kaç seçenek görüyoruz ekran kapalıyken uygulamayı çalıştır ve yoğun güç komut istemi gibi. bu yoğun güç komut istemi ne demek.

yani whatsapp için korunan uygulama olarak ayarlıyorum bunu yapma sebebim ise ekran kapalıyken bildirim almak istemek. kenarında güç ağırlıklı yazıyor ancak pil detayından yoğun güç komut istemini kapatabiliyorum. aradaki fark ne

yani sizde bu ayarlar nasıl. pili optimum seviyede kullanmak için ne yapmak lazım kafam karıştı biraz.
Açıkçası ben de tam bilmiyorum ama sizin fark ettiğiniz işlemleri yaptım ben dd. Yani korunan uygulamalarda whatsap açık ama detaylarda üstüne tıkladığımda yoğun güç komut istemi seçeneğini kapattim. Herhalde oluu yansır diye düşünüyorum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hocam full 3g ile mi aldınız bu süreyi? 720p de değil ekran. Ben bu süreyi aldığımda batarya sonlanmış oluyor. Ekran parlaklığınız mı düşükte? Hangi uygulamaları kullandığınıza baktım yani normal gibi. 14 uygulama da ekran kapanınca çalışıyor. Acaba aldığınız güncelleme mi iyileştirdi? Henüz bana gelmedi güncelleme. Yurtiçi cihazı ya o yüzden sanırım.
Evet, full 3G. Zaten memleketteyim, wifi yok. Sadece mobil kullanıyorum.
Ekran parlaklığı da yarıdan fazlaydı. Açık unutmuşum, genelde %30-40 arası tutarım. Normalde daha fazla süre alıyorum, yani bu az bile. Chrome'dan foruma girdiğim için şarjı çok tüketmiş. Tapatalk daha az şarj tüketiyor.
Hocam bir de bu şarj ekran süresini℅5 olunca tekrar günceller misiniz? Merak ediyorum toplam kaç saat vermiş olacak.
Maalesef çekmedim ondan sonra. Ama tahmini en az 1 saat daha ekran süresi almıştır.
arkadaşlar selam.

Performans gerektirmeyen uygulamalarda yoğun güç istemini kapatın. Bu ayar, uygulamanın işlemciden aşırı güç istemesini kontrol ediyor. Yani bu ayar kapanırsa işlemci o uygulama açıkken daha düşük frekansta çalışıyor.
Korunan uygulamalar'ın mantığında da, seçtiğiniz uygulamalar asla uyutulmuyor. Uygulamadan çıksanız da uygulamalar arka planda çalışıyor ya da gerektiğinde kendi kendilerine uyanıyorlar. Ama Korumazsanız, uygulamadan çıktıktan belli bir süre sonra otomatik olarak uyutuluyorlar. Tıpkı Greenify gibi.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
acaba nova launcher kullanmanız ve aldığınız güncelleme mi pile olumlu katkı sağlıyor. gerçi ben size göre bir tık fazla yoğun kullanıyorum özellikle sosyal medya uygulamalarını falan ama yani şöyle 5.5 saate yakın ekran süresi alsam full 3g ile gayet iyi olacak özellikle kendi yoğun kullanımımda :) tabi şeyi buldum şeyini arıyor gibi oluyorum ama telefon bunu yapabilir biliyorum :)

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
benim sürümüm şuan bu. buna dair ne bulabilirim veya nezaman güncelleme gelir acaba
EVA-L09C464B138

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Full 3G ile 7 saat ekran süresi almışlığım var. Uygulamaları, arayüzü kullanımına göre dizginlemeyi bilirsen, telefonun özelliklerinden mahrum kalmadan tam verimle kullanabilirsin. Güncellemeden sonra ekran süresi artmadı bende. Hatta sanki biraz azaldı gibi.
[Warehouse] All Stock Firmware Huawei P9 - 20160726

burada sanırım telefonun güncellemeleri paylaşılmış doğru mu?
Bunların hangileri yeni, hangileri eski, hangisi kullandığımız modele uygun belli değil. O yüzden bunlarla işlem yapmayınız şimdilik.

mito55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar durum bu ciddi şarj sıkıntısı çekiyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-08-02-18-04-16.png
    Screenshot_2016-08-02-18-04-16.png
    79.3 KB · Görüntüleme: 451
  • Screenshot_2016-08-02-18-04-26.png
    Screenshot_2016-08-02-18-04-26.png
    81.2 KB · Görüntüleme: 322

mito55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4-5 gün önce hepsiburada üzerinden çift hatlı modeli aldım acaba güncelleme gelmedi mi iade mi etmeliyim

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bugün aldigim ekran süresi
Aksama kadar youtube dan video izledim
Bide izlerken oyun indirdim. Aradada facebook ve twitter a girdim. Ekran parlaklığı %25 civarindaydi (ne sifir ne yarim) Galiba kulüpte rekor kirdim.
Alali bir ay oldu. Galiba pil bir ayda ancak oturuyo. Eskiden daha az alirdim süreyi.
Screenshot_2016-08-02-21-01-49.png

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Beyler az önce şunu fark ettim. kamerayi video moduna aldım ve 1080p 60fps moduna aldım kamera karanlık çekime geçti sanki. 1080p 30fps kayıtta normal.

Bu60fps
8bd73e5b305c91dd8b74200b66602bed.jpg

Bu da 30fps
5229ac98c1af97134f38abec2fee1f08.jpg

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Beyler az önce şunu fark ettim. kamerayi video moduna aldım ve 1080p 60fps moduna aldım kamera karanlık çekime geçti sanki. 1080p 30fps kayıtta normal.

Bu60fps
8bd73e5b305c91dd8b74200b66602bed.jpg

Bu da 30fps
5229ac98c1af97134f38abec2fee1f08.jpg

Daha önce bundan bahsetmiştim. Bende de var ve bu normal.G2'de de oluyordu. Ağır çekim modunda da karanlıktır mesela.fps artınca daha karanlık oluyor. Yüksek ışıkta farketmezsin, daha çok düşük ışıkta fark olur.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Daha önce bundan bahsetmiştim. Bende de var ve bu normal.G2'de de oluyordu. Ağır çekim modunda da karanlıktır mesela.fps artınca daha karanlık oluyor. Yüksek ışıkta farketmezsin, daha çok düşük ışıkta fark olur.
Hocam kuzenim de aldı cihazı da ona sordum olmuyor dedi. Normal oda ışığı zaten 30fps'deki gibi ortam. Üstte arkadaş da olmuyor diyince bi işkillendim. Evet ağır çekimde de karanlık baya.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hocam kuzenim de aldı cihazı da ona sordum olmuyor dedi. Normal oda ışığı zaten 30fps'deki gibi ortam. Üstte arkadaş da olmuyor diyince bi işkillendim. Evet ağır çekimde de karanlık baya.

Ben G2'de de yaşadım bunu o yüzden yadırgamadım ama son güncellemeden önce 30fps'ye geçmiştim. Daha da ellemedim.

mito55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şarj sorununu fabrika ayarlarına geri yükleyerek çözdüm sorun neyden kaynaklanıyordu anlamış değilim ama

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Hocam çift simli modeli aldı yeğenim. Mobil veri kapalıyken üst kısımda 3G yazısını kaldiramadik bir türlü. Wifi açıkken bile duruyor. Var mıdır kapatmanın bir yolu?
2be5c1eff30bceaf7f107cd2e0181280.jpg

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Güncellemeden sonra kontrol ettiniz mi hocam? Akşam ev ortamında bakabilir misiniz?
Test ettim. Ampul ışığında fark etmiyor artık ama gece lambası gibi loş ışıkta farkediyor.
Hocam çift simli modeli aldı yeğenim. Mobil veri kapalıyken üst kısımda 3G yazısını kaldiramadik bir türlü. Wifi açıkken bile duruyor. Var mıdır kapatmanın bir yolu?
2be5c1eff30bceaf7f107cd2e0181280.jpg
Bununla ilgili fikrim yok.Çift hat ile ilgili ayarlara bakın, wifi+ ayarlarına bakın.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
denedim şimdi yok
hocam telefonunuz tek sim kartlı model mi acaba? benimki de tek sim bu hata var.

hocam sizin de sanırım benimki gibi tek hatlı modeldi değil mi? yeğenimin telefonu çift hatlı model ve onda bu 60fps'de kararma yok. deadlypower hocamın da çift hatlı model sanırım. tek hatlılarda mı var acaba bu sorun diyorum?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
hocam telefonunuz tek sim kartlı model mi acaba? benimki de tek sim bu hata var.

hocam sizin de sanırım benimki gibi tek hatlı modeldi değil mi? yeğenimin telefonu çift hatlı model ve onda bu 60fps'de kararma yok. deadlypower hocamın da çift hatlı model sanırım. tek hatlılarda mı var acaba bu sorun diyorum?
Benimki, güncelleme ile düzeltilmiş. Sadece çok düşük ışıkta fark ediyor. O kadar düşük ışıkta da video çeker miyiz? Bilmiyorum.

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Benimki, güncelleme ile düzeltilmiş. Sadece çok düşük ışıkta fark ediyor. O kadar düşük ışıkta da video çeker miyiz? Bilmiyorum.
Hocam benim bahsettiğim çok düşük ışık değil. 30fpd'deki aydınlık var odada ama 60fps ye alınca kararıyor. inşallah güncelleme gelir de onunla düzelir

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Aynen benimki de cifte hatli model ve oyle bir problem yok

neyalansoyliyim

Asistan
Reaksiyon puanı
27
ya beyler kafama takılan bir sorun var bu videoda 60fps'de kararmayı falan geçtim. yeğenim yeni aldı çift simli modeli hepsiburadadan. full 3g ile yoğun kullanımda 1080p çözünürlükte garanti en az 2 saat 45 dakika 3 saate yakın ekran süres, alıyor %50'deyken. benim alabildiğim maksimum 2 saat 20 dakika yani yarım saatten fazla bir fark var. hemen hemen aynı kullanıyoruz cihazı o korunan uygulamalar ayarları falan hepsi aynı. ben biraz yoğun twitter'a giriyorum sadece o da facebook'a giriyor. snap de kullanmaya başladı. yani ben bir tık fazla snap atıyor olabilirim ama bu yarım saat 40 dakika kadar fark yaratmaması gerekmez mi? onda da konum açık bende de aynı şekilde. yani çözemedim bu durumu. yeni sıfır cihaz diye mi öyle acaba dicem ama benimki de 4 temmuz faturalı en nihayetinde. bugün 1 aylık oldu daha. TR garantili direk. bu fark yüzünden garantiye yollamam saçma olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...